netwerkbeveiliging: houd uw systeem bijgewerkt voor de veiligheid en stabiliteit

Een andere belangrijke stap in het beveiligen van elke computer of apparaat is het opzetten van automatische updates. de beveiliging van uw apparaat is afhankelijk van uw besturingssysteem, apps, plug-ins, en de programma’s zijn altijd up-to-date. Bijvoorbeeld met behulp van verouderde Internet browsers en plug-ins als Adobe Flash, Java of Silverlight is een groot veiligheidsprobleem. Er zijn vele websites op het internet die security bugs te exploiteren in uw browser of de plug-ins die u hebt geïnstalleerd.

Ook zijn populaire programma’s zoals Adobe Reader zwaar doelwit van malware makers, en er zijn vele vormen van malware die uw systeem te infecteren door het gebruik van speciaal vervaardigde PDF-bestanden. Daarom, om de beveiliging van uw systeem op een goed niveau te houden en zo weinig problemen zo mogelijk, moet je je apps te houden, plug-ins en programma’s up-to-date.

Gelukkig zijn er tools die u zal helpen met deze taak. Ten eerste moet je Windows Update waarop het besturingssysteem up-to-date houdt en kan worden ingesteld om automatisch updates ook voor Microsoft-software zoals Microsoft Office of Silverlight te installeren. Je leert hoe dit te doen in deze les.

Als u Windows 8.x en modern apps gebruiken, is de Windows Store ingesteld op uw apps automatisch bijgewerkt te houden. U kunt het ook gebruiken om handmatig te controleren op updates en geïnstalleerd. Je leert hoe dit werkt van deze les.

Last, but not least, zijn er oplossingen zoals Ninite die helpen bij het houden van uw favoriete desktop programma’s up-to-date, evenals de plug-ins die we eerder hebben gezegd: Adobe Air, Java, enz. We zullen deze les beëindigen door het delen van hoe Ninite gebruiken om deze programma’s up-to-date te houden.

Een van de belangrijkste stappen in het houden van uw systeem veilig is om te vertrekken Windows Update ingeschakeld en het werken op een regelmatige basis. Elke week Microsoft levert oplossingen voor allerlei problemen, waaronder veel security hotfixes. Zonder hen, het besturingssysteem is kwetsbaar voor allerlei soorten aanvallen en malware. Aangezien Windows Update is ingeschakeld en werkt door standaard, zullen we geen tijd besteden aan het delen van hoe het te gebruiken. Het doet letterlijk zijn werk op de achtergrond.

Echter, willen wij u laten zien hoe het zo instellen dat deze automatisch levert updates voor andere Microsoft-software die op uw apparaat is geïnstalleerd. Bijvoorbeeld, updates voor Microsoft Office of Silverlight. Ze zijn net zo belangrijk in het houden van uw apparaat te beschermen tegen schade.

Laten we eerst eens kijken hoe je dit doet op een desktop met Windows 7 of Windows 8.x. Open het Configuratiescherm en ga naar “Systeem en beveiliging,” en dan op “Windows Update.”

In het venster Windows Update, klik op de link die zegt: “Wijzig instellingen”, op de linkerkolom.

Met het oog op de veiligheid van uw systeem te optimaliseren en je krijgt alle updates die beschikbaar zijn, raden wij u aan de volgende instellingen in te schakelen

Alleen in Windows 8.x kunt u ook het uur wanneer alle updates automatisch worden gedownload. Om het te veranderen, klik op de link die zegt: “Updates worden automatisch geïnstalleerd tijdens het venster onderhoud.”

Het venster “Automatisch onderhoud” wordt geopend. Dit is waar je instellen wanneer het automatisch onderhoud wordt uitgevoerd door Windows 8.x. De automatische onderhoud omvat het downloaden en installeren van Windows-updates, het maken van een veilige scan van uw systeem, en het uitvoeren van geautomatiseerde systeem voor diagnostiek met inbegrip van de Action Center controles die in de vorige les werden genoemd. Helaas ondersteunt deze functie niet bestaat in Windows 7.

Verander het uur wanneer u wilt dat de onderhoudstaken dagelijks worden uitgevoerd en klik op “OK.”

Vergeet niet om ook klikken op “OK” in het venster “Instellingen wijzigen”, zodat updates voor Microsoft-software zijn geïnstalleerd.

Als u een tablet met Windows 8.x, dan kunt u Windows Update ook configureren via PC-instellingen. Open het en ga dan naar, “Update en herstel.”

Selecteer “Windows Update” en vervolgens op de link die zegt: “Geef aan hoe updates geïnstalleerd worden.”

Wij raden u aan de volgende instellingen in te schakelen

Tik op “Apply”, zodat u de instellingen worden opgeslagen en Windows Update levert ook updates voor Microsoft-producten.

Volgende pagina: houden van uw Apps Up to Date

Nog een gratis (voor persoonlijk gebruik) programma om te voorkomen dat uw computer up-to-date is Secunia PSI (http://secunia.com/). Ik gebruik het al jaren en ik ben er blij mee.

Het overgrote lake systeem van de Grote Meren aan te sluiten op de oceaan via een reeks van waterwegen die 2340 mijl (3770 km) strekt zich uit van de verste uithoeken van Lake Superior (de binnenhaven van Duluth) naar de Atlantische Oceaan (Golf van St. Lawrence) .