in welk land zijn de meerderheid van de geadopteerden volwassenen ten tijde van de adoptie?

Antwoord: Japan

Japan heeft een van de hoogste goedkeuring tarieven in de wereld met meer dan 81.000 adopties per jaar. Terwijl dat alleen van belang en de moeite waard een trivia hap zou zijn voor u om over te piekeren, wat maakt het hele ding nog meer nieuwsgierig is dat de meerderheid van deze adopties, meer dan 90 procent van hen, zijn volwassen adopties: in het bijzonder de vaststelling van de mannen leeftijden 20-30 jaar oud.

Waarom zou je een volwassen man te nemen? Het is een culturele praktijk die bekend staat als Yoshi-engumi (goedkeuring van een erfgenaam), waarin een man of een gezin neemt een volwassen man als een manier om hem in het gezin met zowel juridische en culturele status. De meest voorkomende vorm van deze goedkeuring is wanneer een familie van de echtgenoot van hun dochter naar een mannelijke erfgenaam in het gezin te creëren, terwijl nog steeds hun dochter en haar erfenis te beschermen goedkeurt.

Minder vaak, hoewel nog steeds van belang, is de praktijk van adoptie staan ​​in voor het homohuwelijk, want er is geen andere rechtsmiddelen in Japan voor koppels van hetzelfde geslacht. De oudste van het paar neemt de jongste van het paar en als zodanig ze wettelijke bescherming aan elkaar (zoals erfenis zonder excessieve belastingen) kan uitbreiden zonder boete.