hoe laag maskers en vector maskers gebruiken om complexe achtergronden in photoshop verwijderen

Ooit verwijderd een achtergrond in Photoshop, alleen te vinden willen delen van die achtergrond later te gebruiken? Layer maskers en Vector maskers zijn de elegante en vaak verkeerd begrepen antwoord op dit veel voorkomende probleem. Blijf lezen om te zien hoe ze werken.

In dit artikel zullen we leren wat een Layer Mask is, en twee methoden om ze te gebruiken in vrijwel elke versie van Photoshop, met inbegrip van een eenvoudiger voorbeeld voor minder ervaren Photoshop-gebruikers, en een andere voor meer ervaren gebruikers die vertrouwd zijn met de Pen gereedschap en vectoren.

Laagmaskers, simpel gezegd, zijn als een verborgen laag die Photoshop waar de gegevens in uw gekozen laag “verbergen” vertelt. Om precies te zijn, het is een “alpha channel” gebruikt om te maskeren de beeldinformatie die u wilt verbergen. Omdat deze informatie is in een ander kanaal te scheiden van het beeld in je lagen, kunt u terugkeren naar de oorspronkelijke, ontmaskerd laag op elk moment. Zoals u zich kunt voorstellen, veel Photoshop-gebruikers de voorkeur Laagmaskers om informatie met de gum tool simpelweg te verwijderen.

Begin met een afbeelding die geschikt is voor verwijderen van de achtergrond. Dit beeld en honderden alsof het zijn beschikbaar op Wikipedia onder Wikipedia Foto van de Dag. Gewoon gebruik maken van uw eigen als u foto’s die u wenst te verbergen hebben.

Maak een kopie van je achtergrond laag door met de rechtermuisknop op te klikken in je Lagen Panel. Standaard zal het uw nieuwe laag hernoemen naar “Background copy.” Want bijna alle situaties, dit is prima. Klik op OK.

Klik op om uw originele achtergrond laag te verbergen, zoals aangegeven op de bovenstaande links.

Vervolgens kunt u op het pictogram om de lege masker op je laag te maken. Zorg ervoor dat uw paneel lagen lijkt op de afbeelding rechts om ervoor te zorgen je hebt een leeg masker klaar en geselecteerd en je achtergrond laag met succes uitgeschakeld.

Druk op om de Brush Tool te selecteren. Klik met de rechtermuisknop ergens in de afbeelding om uw penseel hardheid en grootte aan te passen. De standaard “Hard Round” borstel is een goede instelling voor deze, als goed. Zo niet, let op de 100% Hardheid instelling hierboven weergegeven.

Gewoon verf in uw nieuw masker, en alle gebieden die u verf over zal verdwijnen, weg om de achtergrond gemaskeerd.

Precies hoe is dit anders dan het gebruik van het gummetje? Maskers, zoals eerder vermeld, kan worden uitgeschakeld of verwijderd, waardoor gebruikers terug te keren naar hun oorspronkelijke afbeelding.

Gewoon rechts klikken op het masker dat je in het werken in je paneel lagen. Je krijgt dit contextueel menu, waar je kunt ‘uitschakelen’ uw laagmasker, verwijderen of “Apply” het, die het masker je hebt geschilderd om uw gemaskerde informatie te verwijderen gebruikt.

Buiten dat, het schilderen van uw informatie met maskers is niet ingewikkelder dan het gebruik van het gummetje. verf zorgvuldig rond het object om het te verwijderen.

Het helpt om te beginnen met de moeilijkste gebieden die het dichtst bij uw object voordat u het grootste deel van uw afbeelding.

Zodra uw moeilijkste gebieden zijn voltooid, kunt u een grotere borstel te gebruiken om te maskeren uit de gebieden die u niet wilt.

Voila, je plaatje is compleet en gemaskerde voor gebruik waar u maar wilt. Niet tevreden? Hier is een geavanceerde methode met behulp van vector maskers.

Als je nog nooit hebt gebruikt vectoren of het gereedschap Pen in Photoshop, dit gaat een frustrerend om te worden hoe om voor u. Minder doorgewinterde lezers willen leren over het verschil tussen vectoren en Pixels, of penseel op het gereedschap Pen voor de toekomst.

Vector maskers zijn niet erg verschillend van Layer Maskers, behalve dat ze gebruik maken van vector primitieven hun Alfamasker kanalen te creëren. Om deze vector primitieven te creëren, moeten we het gereedschap Pen gebruiken om een ​​tijdelijk pad kunnen we onze laag met masker te creëren. Begin met het maken van een kopie van je achtergrond, zoals gedaan in de vorige methode.

Druk op om het gereedschap Pen te selecteren. Gewoon trek je vormen rond uw object zo goed als je kunt. Houd je aan de buitenkant omtrek en negeren het even welke vormen in het object voor nu.

Maak je geen zorgen over het krijgen van elke onscherpe pixel in uw werk pad. Omdat u maakt maskers en informatie niet te verwijderen, kunt u overwegen minder om meer te zijn. Het is belangrijker om vectoren die het object goed niet van dien aard dat de vangst elke smeary pixel vertegenwoordigen trekken.

Trace het hele object rond en sluit uw laatste punt om uw eerste die een gesloten object te maken. Dit is absoluut belangrijk en essentieel voor de volgende stappen, waarbij we de gaten en openingen in het voorwerp zal toevoegen.

Als uw werk pad is voltooid en is aangesloten op zichzelf als een complete, aaneengesloten vorm, kunt u tekent in het beetje onhandig vormen en spleten die opduiken in het object zonder problemen.

Trekken in alle vormen die binnen het object in hetzelfde werk pad. Je moet knappe vector lijnen rond uw object vergelijkbaar met deze hebben.

Ga naar Laag> Vectormasker> Current Pad naar een Vectormasker maken op basis van uw huidige werk pad. Uw actieve werk pad zal een vector masker geworden, en verwijder de achtergrond van uw object zonder extra stappen!

Van daaruit kunt u een absurd ding om je afbeelding die u de zorg om, het veranderen van achtergronden en schalen van uw vector object om allerlei belachelijke maten te doen. Veel plezier werken met maskers en het verwijderen van die complexe achtergronden!

Afbeelding Credits: Citrus Swallowtail door Mohammed Mahdi Karim, vrijgegeven onder de GNU-licentie. Zwarte Phoebe door Matthew Field, vrijgegeven onder de GNU-licentie. Afbeelding van Andromeda Galaxy is in het publieke domein, gemaakt door NASA.

Ik denk dat dit de meest gebruikte methode voor de selectie van objecten …, (uit de andere 10 of 20 methodes!)

Waarom zou je niet het gereedschap Snelle selectie gebruiken, dan verfijnen rand? Ik denk dat je kon je selectie veel sneller te maken. Dat is gewoon mijn twee centen hoor.

Thanks a lot, maar meneer deze methode om langzaam te zijn

@Matt Dat werkt in de meeste gevallen (en is eigenlijk wat ik meestal te gebruiken), maar ik kan zien hoe u kunt deze methode gebruiken als het gereedschap Snelle selectie werkt niet

Hier ziet u hoe de paden gereedschap in Gimp gebruiken om hetzelfde te doen als de pen in Photoshop. (Net als het artikel, moet u eerst kopiëren de laag en zet de zichtbaarheid van de oorspronkelijke afbeelding). Selecteer eerst alles wat je wilt met behulp van de pen tool. (Als u de vorm te sluiten, zal je nodig hebt om de controle sleutel tot het laatste punt om het beginpunt aan te sluiten.) Druk op Enter om “pad naar selectie” te selecteren (selecteer alles binnen de getekende vectoren). Nu het deel van het beeld wordt gekozen. Ga naar Laag> mask> voeg laagmasker. Selecteer “Keuze”. Breng nu de laag masker door te gaan naar Laag> mask> toepassing laagmasker. Je hebt nu het geselecteerde deel van het beeld met een transparante achtergrond.

@ Pyro226 je de man, bedankt voor het plaatsen van de GIMP-equivalente instructies! Ik werd gewoon Startin naar mijn mening wrap rond dit hele concept van maskers en dat was erg behulpzaam.

De term “lieutenant” op grote schaal gebruikt in het leger, politie en politiek mandaat, is Frans in oorsprong en vertaalt ruwweg naar “houden in de stand.” Een luitenant handhaaft positie van een hogere officier tijdens zijn of haar afwezigheid.