vele burgeroorlog soldaten overleefden verwondingen opgelopen bij de slag van shiloh dankzij?

Antwoord: Bioluminescent Bacteriën

De slag van Shiloh was een bijzonder brutale slag in de Amerikaanse Burgeroorlog die, in april 1862, verliet meer dan 16.000 Confederate en Unie troepen gewonden en meer dan 3.000 doden. The Medics aan beide kanten van de strijd waren helemaal niet voorbereid op een dergelijke astronomische aantal gewonden in een keer.

Veel van de soldaten moesten gewoon te zitten en te verplegen hun eigen wonden te dagen tijdens het wachten op medische hulp. Tijdens deze regenachtige dagen wanneer de schemering zou vallen, een merkwaardig fenomeen ontstaan. Sommige van de wonden van de soldaten zou gloeien. Alles over het slagveld en de triage tenten honderden soldaten had een vage blauwe gloed uitstralen uit hun wonden. Noch de soldaten, noch de artsen die behandeld hen wist wat te maken van het, maar één ding was duidelijk, zodra de troepen naar ziekenhuizen werden verplaatst en gezien de juiste behandeling, de soldaten die de vreemde gloeiende wonden op het slagveld had meegemaakt had een veel hogere snelheid van herstel en overleving. De soldaten bijgenaamd het fenomeen van de ‘Angel’s Glow’ en vond het een soort van goddelijke interventie die Alit, nogal letterlijk, op een aantal van de troepen.

Vandaag hebben we een antwoord op het mysterie van het slagveld gloed en hoe precies Angel’s Glow redde het leven van zo veel soldaten. De bodem plaats van de Slag van Shiloh is rijk aan een bepaalde parasitaire nematoden en in de darm die specifieke nematode is een bacterie met de naam Photorhabdus luminescens. De nematoden eet insecten en P. luminescens heeft een heel bijzondere vaardigheid in het helpen van zijn gastheer gedijen ontwikkeld. Als de nematoden consumeren hun gastheer, de bacteriën voedt ook en helder straalt via bioluminescentie met als enige doel om het lichaam van het insect aantrekkelijk voor andere insecten zodat een nieuwe gastheer omgeving als de nematoden uitbarsten uit de bast van de insecten zij momenteel feesten op. De gloeiende bacteriën is in wezen als een helper meldplicht een taxi voor de nematode, zodat er altijd een nieuwe rit te wachten.

Nu, dat is allemaal erg interessant, maar hoe precies deed het redden van de levens van al die soldaten? De gloeiende had niets te maken met het (en was gewoon bewijs dat de bacteriën in de wonden van de soldaat waren), de real-life saving magie was iets dat gebeurde in parallel met de gloed: P. luminescens ook releases chemische stoffen die doden micro-organismen in om het leven gemakkelijker maken voor de host (de nematode) naar de meta-host (het insect de nematode en bacteriën lifters zijn aanvallende) domineren maken. Zittend in de modder op die stormachtige nachten in Tennessee, de soldaten waren overspoeld met de bacteriën en de bacteriën vermenigvuldigen zich snel in de warme vochtige omstandigheden van hun verwondingen, dit alles terwijl het uitscheiden van stoffen die in de buurt waren het doden van alle andere schadelijke organismen.

The Angel’s Glow misschien niet echt engelachtige in oorsprong hebben, maar het kan net zo goed zijn geweest, de soldaat die tijdelijk werden gekoloniseerd met P. luminescens kregen een antibacteriële en antimicrobiële bad dat zelfs de beste artsen van hun dag niet kon repliceren .

Ik heb dit recht, want ik zag het gepost op Reddit

Wauw. Dat is eigenlijk een echt cool verhaal! Gonna mijn familie vertellen over dit enige tijd tijdens het diner of iets dergelijks.

Gezien de medische kennis in 1862 is dit echt interessant om te lezen.

Battlefield wonden zou normaal gesproken eindigen in een pijnlijke dood sinds mensenheugenis. In het Britse leger waren er geen echte dokters tot Florence Nightingale geïntroduceerd verpleging en een aantal mooie basishygiëne vaardigheden op Scutari in de Krimoorlog in 1854 die hielpen om veel een leven te redden.

Echter, zelfs tot in de late jaren 1800 een aantal chirurgen en artsen snuffelde aan het idee van ‘handen wassen’ tussen amputaties !! Velen stierven omdat basishygiëne zoals we zien het nu werd ontslagen.