monitoren van uw website in real-time met apachetop

Als webmaster, heb ik vaak wilde in staat zijn om real-time klappen te zien als ze aankomen. Tuurlijk, Google Analytics is een prachtig pakket voor het kijken naar trends in de tijd, maar er is een vertraging van een paar uur, en je kunt echt niet gegevens, zoals requests per seconde of totale bytes zien.

Dit is waar de apachetop hulpprogramma komt in. Het is een zeer eenvoudige command line utility die u kunt gebruiken om het verkeer in real-time te monitoren. Het doet dit door het ontleden van de apache logfiles en de weergave van zinvolle output naar het scherm.

Met behulp van Apachetop

Zodra je het nut (instructies hieronder) hebt geïnstalleerd, kunt u deze starten door simpelweg apachetop vanaf de opdrachtregel. Sinds apachetop soms standaard naar de verkeerde directory voor de logfiles, kunt u pas in de -f parameter om de locatie van het logbestand opgeven. Dit is ook handig als je veel virtuele hosts op de zelfde doos.

apachetop -f /var/www/vhosts/howtogeek.com/statistics/logs/access_log

Dit is wat je ziet na een paar verzoeken zijn gekomen in

Monitoring Tijdschema

Het eerste wat opvalt, is dat de standaard tijd bereik voor data getoond is 30 seconden, dus verwacht niet dat de totale tellingen te blijven voor altijd klimmen. U kunt dit veranderen door het passeren in een paar verschillende argumenten.

apachetop -H raakt (Zal weer te geven statistieken op de laatste x aantal hits)

apachetop -T secs (Zal weer te geven statistieken op de laatste x aantal seconden)

Ik gebruik een reeks van 5-10 minuten in mijn testen, en dat blijkt heel wat nuttige feedback. Er zijn andere opties die je kan net zo goed proberen.

filters

Het volgende ding om op te merken is dat je kunt filteren wat er wordt getoond in de weergave. Om toegang te krijgen tot de filters, gebruik de f-toets, en je moet zien een kleine pop-up lijn.

Hit the een sleutel tot een filter toe te voegen en de lijn moet overschakelen. Nu kunt u kiezen om te filteren op URL, verwijzer, of host.

Ik ga URL kiezen door op de toets u. Het dialoogvenster filter zal verschijnen in de buurt van de bodem

Omdat al mijn artikelen zijn onder de subdirectory / howto /, ik ga dat in te voeren. Nu zal apachetop alleen tonen de hits op hits op de artikelen relevante, in plaats van elke hit voor elk beeld.

Bekijk aanvraag Details

Als u de op / neer toetsen te gebruiken, zult u merken de cursor omhoog en omlaag, zodat u een verzoek te selecteren. (Let op de * char)

Als u de juiste pijl raakt, zult u worden genomen om de detailpagina voor dat verzoek. Vanaf hier kunt u de actuele hosts raken van je site, evenals de verwijzers zien. Ik ben niet van plan om de gastheren te laten zien, want ik wil niet uit te geven IP-adres van de gebruiker, maar u kunt de verwijzer hier

Om terug te keren naar de lijst te gaan, gewoon gebruik maken van de pijl naar links te drukken.

Schakelen tussen hosts, verwijzers en URL’s

Als u de d-toets te gebruiken, kunt u gemakkelijk schakelen tussen de verschillende standpunten.

Bijvoorbeeld, hier kan ik zien wat het verkeer StumbleUpon stuurt mij, en dan kan ik de gegevens gebruiken View (pijl naar rechts) om de exacte artikelen die steeds zijn geraakt van stumbleupon zien.

Hulp

Op elk moment kunt u het raken? of h toetsen om u naar de help-scherm, waardoor je een snel overzicht van alle opties zal geven.

Ik vind het soort van zeer nuttig.

Installeren op Ubuntu

sudo apt-get install apachetop

Het installeren van de Bron op CentOS

wget http://www.webta.org/apachetop/apachetop-0.12.6.tar.gz

yum install readline-devel

yum install ncurses-devel

tar xvzf apachetop-0.12.6.tar.gz

cd apachetop-0.12.6

/ configure

maken

De binaire kan worden gevonden in src / apachetop, en je kunt het overal kopiëren je wilt.

Het installeren van de Bron op Ubuntu

wget http://www.webta.org/apachetop/apachetop-0.12.6.tar.gz

sudo apt-get install ncurses-dev

sudo apt-get install libreadline5-dev

tar xvzf apachetop-0.12.6.tar.gz

cd apachetop-0.12.6

/ configure

maken

De binaire kan worden gevonden in src / apachetop, en je kunt het overal kopiëren je wilt.

Hallo, mijn naam is Alfred, ik ben een newbie hier. Ik hou echt van je forum en echt geïnteresseerd in dingen die je hier te bespreken, zou ook graag uw gemeenschap in te voeren, hoop dat het mogelijk is 🙂 Cya rond, met vriendelijke groet, Alfred!

Geweldig man!!!!

Ik was precies op zoek naar dit !!! Jij rockt!

Ga zo door…

En natuurlijk, excuseer mijn slechte Engels!

Juan

Is er een manier om alleen de tekst zonder de escape sequences te krijgen? (Ik wil graag teh uitgang te loggen op een bestand om het te ontleden later na iets interessants is gebeurd)

U kunt het geheugen lekken stoppen met het gebruik van de freeware tool genaamd FAST DEFRAG door AMS. Google het eens. Het loont draait en gebruikt alleen kilobytes mem te lopen.

U kunt ook RPM’s van RPMforge downloaden

http://dag.wieers.com/packages/apachetop/

Mijn RHEL dozen ook nodig ADNS

http://dag.wieers.com/packages/adns/

Goed gedaan! Ik vind het leuk!

Het werkt niet, natuurlijk altijd bij me. Ik heb CentOS installeerde ik alles perfect, maar het commando apachetop in de / src dir niet werkt, command not found.

Verspilling van tijd..

Danman; Het loopt perfectlly.

Probeer met de juiste syntax: ./ apachetop (inside apachetop-0.12.6 / src, natuurlijk)

Ik denk dat frist je moet “afval” uw tijd leren linux eerste.

werkt goed!

moeten er rekening mee – werkt zelfs met toegang tot lighttpd logs als typisch hun hetzelfde

Is er een parameter of het vermogen te hebben apachetop kijken naar meerdere logs, dwz toegang fout en andere toegang logs van 3 Overige vhosts ;?

Ik wil direct een toegang log en error log voor elke te houden om dingen schoon te houden. Bedankt!

@Jan: LOL! Goed gezegd … Ik was van plan om iets dergelijks te zeggen … CentOS is een “verspilling van tijd”, maar echt het is geweldig voor degenen die weten hoe het te gebruiken.

Ik heb iets van 99% als apachetop maar met de optie om in staat zijn om het proces te doden!

Met htop heeft u de mogelijkheid de genoemde processen te doden en ik heb ook een soortgelijk programma te apachetop en htop noemde iptop en het is een geweldig klein programma met veel nuttige informatie, maar ontbrak alleen dat 1 klein optie ik nodig heb, om de kill beursgenoteerde proces ‘like htop.

Natuurlijk heb ik Googlen mijn hoofd uit (imo, hoef je niet het recht om te vragen of u nog niet geprobeerd google, een beetje zoals klagen over de politiek zonder stemrecht hebben: P) en dat is wat mij hier te leiden, maar ik nog steeds haven ‘ t gevonden wat ik ben op zoek naar, dus als u suggesties ik zal zeer dankbaar zijn! Wat betekent dat je niets weet ik, maar als ik veel geld had, zou ik je wat geven. Helpt dat? P

Thanx voor uw time.:D

Mijn naam is Chris, ik gebruik Ubuntu, ik kan niet worden uitgevoerd, alias, apachetop correct is geïnstalleerd, wanneer u het opent, draagt ​​geen informatie, wat er gaande is;? Ik wacht op hulp, dank je.

Ik ben benieuwd of de URL uitzicht gemakkelijk kunnen worden gehackt om de domeinnamen te laten zien.

algien puede decirme como verificar que el apachetop este corriendo si ya lo instale unos pequeños pasos de uso se los agradecere

Ondanks wat je kan zijn geleerd op school, zijn er slechts 4 van de Grote Meren, niet 5, Lake Michigan en Lake Huron zijn geen afzonderlijke lichamen van water, maar een enorme watermassa vergezeld door de Straat van Mackinac.