in 1984 de Verenigde Staten ervaren de eerste dood veroorzaakt door wat?

Antwoord: Robot

In juli 1984 Harry Allen, een arbeider bij de Diecast Corporation in Jackson, Michigan, in de geschiedenisboeken aangegaan voor een hoogst ongelukkige reden. Een van zijn collega’s vonden hem in het midden van de middag speldde tussen een steunbalk en de arm van een industriĆ«le robot. Allen hadden een beperkt gebied van de werkvloer per ongeluk ingevoerd en al omgevallen en opgespeld door de robot.

De directeur van de productie was in staat om het programma van de robot overschrijven en beweeg de arm vrij Allen, die bewusteloos en in een staat van een hartstilstand was. Hij werd met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis, waar hij vijf dagen later overleed aan complicaties van het ongeval en de daaropvolgende hartstilstand. Allen was de eerste robot gerelateerde fataliteit in de Verenigde Staten.