HTG legt uit: wat doet “dit pakket is van slechte kwaliteit” bedoel je op Ubuntu?

Installeer veel derde-party.deb pakketten op Ubuntu – zelfs mainstream, hoogwaardige software zoals Google Chrome en Skype – en je zult zien een fout zeggend het pakket is van slechte kwaliteit. We zullen uitleggen wat deze enge uitziende error eigenlijk betekent.

Deze fout is meestal een vals alarm. Je kan in het algemeen ga je gang en installeer “slechte kwaliteit” pakketten in weerwil van de foutmelding. Het bericht geeft alleen aan dat het pakket bestanden niet strikt aan Debian verpakkingsbeleid.

Deze fout is vrij eng – zegt het pakket “in strijd met de kwaliteitsnormen” en “kan ernstige problemen op uw computer veroorzaken.” Echter, dit is meestal een vals alarm. Terwijl het pakket richtsnoeren pakket kwaliteit niet geheel voldoet, is het waarschijnlijk veilig te installeren. Als je iets als Google Chrome of Skype installeert, kunt u doorgaan en klik op de knop Negeren en installeren om door te gaan. Voor de meeste pakketten, zal dit niet leiden tot uw computer op te blazen. U zult niet eens iets mis merken.

Je hoeft niet te raden of het pakket goed is om te installeren, echter. U kunt de sectie Details te breiden naar de exacte probleem te zien met het pakket.

Voor Google Chrome, kunnen we zien dat de Google Chrome pakket bevat een cron job in de / etc / directory. Echter, wordt dit bestand niet gemarkeerd als een configuratiebestand in het pakket. Dit is een vrij nitpicky fout – terwijl Google waarschijnlijk dit probleem zou moeten oplossen, zodat we niet deze foutmelding te zien, zult u geen problemen op uw computer, omdat je dit pakket geïnstalleerd.

U zult merken dat de gegevens gedeelte zegt dat het pakket had fouten tijdens een “Lintian check ‘. U vraagt ​​zich misschien af ​​wat dit betekent en waarom je zou moeten schelen.

Ubuntu is gebaseerd op Debian en maakt gebruik van Debian-pakketten (.deb pakketten). De meeste Debian packages zijn niet afkomstig van websites van derden – zij maken deel uit van uw distributie software repositories. Ubuntu trekt de meeste van de pakketten in zijn softwarepakketten vanaf het Debian software repositories. Om ervoor te zorgen deze pakketten zijn van hoge kwaliteit, Debian heeft een gedetailleerde verpakkingsbeleid.

Lintian is een geautomatiseerd instrument dat Debian pakketten controleert om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan dit beleid. handmatige Lintian geeft aan dat het werd ontworpen voor gebruik door pakket onderhouders – ze kunnen het gebruiken om hun pakketten te controleren op problemen voordat ze te uploaden. Iemand zou zelfs kunnen draaien Lintian op het gehele pakket repository om problemen te identificeren.

De Ubuntu Software Center gebruikt Lintian om pakketten check.deb voordat u deze installeert. Het bepaalt indien zij voldoen aan Debian’s strikte richtlijnen verpakking. Een pakket dat is “slechte kwaliteit” is gewoon een die niet aan deze richtlijnen voldoen. Ubuntu negeert eigenlijk een heleboel Lintian fouten – maar het belicht een aantal Lintian fouten die meestal niet een punt van zorg.

Voor de gemiddelde gebruiker gebruiker, dit bericht niet per se veel betekenen. U kunt meestal ga je gang en installeer the.deb bestand toch, hoewel je moet ervoor zorgen dat u de bron van het pakket te vertrouwen.

Hoewel het waarschijnlijk een goed idee om onbekende, derde party.deb bestanden te controleren alvorens hen en alert gebruikers installeren om eventuele problemen, Ubuntu’s cheques zijn te streng. Deze fout dient alleen om gebruikers te trainen om op “Negeren en installeer ‘wanneer ze een dergelijke fout te zien.

Waar mogelijk is het best te houden aan de software repositories van de Linux-distro je using.From meeste standpunten zijn ze vrij goed up to date – zeker vanuit een security viewpoint.Ubuntu, Mint, Fedora etc hebben enorme repositories.

Ik ben voortdurend te moeten gaan naar de terminal om een ​​goede aps te krijgen. ze misschien een enorme opslagplaats hebben, maar ik ga gerenommeerde sites tot een betere kwaliteit programma’s. ik heb gezien deze waarschuwing een paar keer.

Bedankt voor de gedetailleerde uitleg, Chris – handig …

Henri

Voordat Kenny Loggins, de jaren 1980 hit “Danger Zone” van de Top Gun soundtrack was oorspronkelijk bedoeld om te worden uitgevoerd door de band Toto.