hoe u uw laptop harde schijf upgraden

Het upgraden van de harde schijf van uw laptop is een geweldige manier om wat extra leven uit een oude machine te krijgen (of herleven een dode). Lees verder zoals we u door de prep werk, de installatie en de follow-up.

De meest voor de hand liggende reden waarom u wilt uw laptop harde schijf upgraden is omdat de oude stervende is (of reeds overleden). Dat is precies waar we ons bevonden, met een stervende harde schijf gooien van fouten links en rechts, en waarom we onmiddellijk het station in ons werk laptop opgewaardeerd.

Ongeacht de duidelijke vervanging the dying-aandrijving scenario is er de upgrade naar een SSD-scenario. SSD prijzen daalt al jaren en het is nu echt zuinig op de begroting station dat in uw laptop kwam met een radicaal snellere en vrij goedkoop SSD te vervangen. Voor deze tutorial we pakten een 250GB SSD voor minder dan $ 100, geen coupons, koopjes, of verkoop noodzakelijk. (Voordat u uit en koop een schijf deze tweede echter niet lezen vooruit naar de drive-selectie deel van de tutorial voor enkele tips over het waarborgen van de juiste aandrijving voor uw laptop te krijgen.)

Hoewel solid state drives te verbeteren elke computer ervaring (we ze gebruiken als primaire / besturingssysteem schijven in al onze desktop machines ook) dat ze een match made in heaven voor laptops: ze zijn stil, afgeven zeer weinig warmte, verbruikt zeer weinig macht, en zijn zeer schokbestendig te danken aan het gebrek aan mechanische lef en bewegende delen. Verder zijn ze drastisch verminderen uw opstarten en, in het proces, geven oudere laptops een broodnodige impuls. Tenzij je een zeer dringende behoefte om een ​​mechanische aandrijving te gebruiken in uw laptop (bijv. Je nodig hebt veel van de lokale opslag en hebben slechts één drive bay) is er geen reden om niet te upgraden naar een SSD.

Nu, voordat we verder gaan, laten we markeer een voor de hand liggende ding: het omwisselen van uw laptop schijf is niet moeilijk en voor veteraan computer hobbyisten die zijn het opbouwen van computers hun hele leven de rest van onze gids gaat een beetje overkill in de begeleiding en de verklaring zijn afdeling. Op zijn meest elementaire een laptop HDD upgrade is eenvoudig: open achterpaneel, trek oude schijf, stok nieuwe schijf in, laars en installeer OS en je bent klaar. Maar er is een heleboel kleine details die we (en de veteraan computer hobbyisten het lezen van deze) op de harde manier geleerd hebben over jaren van sleutelen.

Voor degenen onder u proberen uw eerste upgrade zullen we al die oops, fouten, en haren trekken momenten destilleren in een gedetailleerde wandeling door dat zorgt ervoor dat uw bloeddruk stabiel blijft en geen haar wordt uitgetrokken.

Als uw harde schijf is absoluut dood zonder kans op data recovery mogelijk is, kun je eigenlijk overslaan deze hele afdeling als de volgende tips en trucs zijn allemaal voor lezers die hebben een aantal data te herstellen of een back-up. Als uw drive dood is dat je kunt hop recht in de volgende sectie en lees alles over het selecteren en installeren van de nieuwe. De rest van deze sectie veronderstelt ook dat uw huidige station is in volledig operationele toestand of dat het wordt ervaren van fouten, maar is niet helemaal mislukt.

Als uw laptop is momenteel in goede staat, maar je zou gewoon graag upgraden naar een nieuwe SSD dan is de meest probleemloze gratis optie rond is om de bestaande schijf naar de nieuwe schijf te klonen en dan ruilen ze uit. De korte daarvan is dat u uw nieuwe station te nemen, ketting aan uw laptop met een speciale USB-naar-SATA-kabel, en een perfecte 1: 1 kopie van de oude schijf naar de nieuwe schijf.

We hebben deze techniek op veel desktops en laptops gebruikt over deze jaren met groot succes. Het is echt een lage stress manier om te upgraden als je je besturingssysteem, al uw bestanden en andere te houden dan de tijd die nodig is om de schijf te klonen en zet de nieuwe schijf in je hebt geen down time.

Kunt u kijken op onze gedetailleerde handleiding voor het proces hier: Hoe tem je een bestaande harde schijf upgrade binnen een uur.

Zelfs als u hebben zeker de intentie begint fris met een schone installatie van uw huidige besturingssysteem of een upgrade naar een nieuwer besturingssysteem, we raden een back-up van uw oorspronkelijke station. Deze stap is vooral belangrijk als het station dat u wilt vervangen is het ervaren van fouten, je wilt om een ​​perfecte kopie van de gegevens nu vast te leggen, zodat u zo veel van het mogelijk voordat u de schijf sterft kan herstellen.

Deze back-up moet zowel een back-up van uw bestanden en een back-up van de hele schijf op te nemen. In de meeste gevallen is het voldoende om gewoon al uw belangrijke bestanden te kopiëren (zoals de inhoud van Mijn documenten en andere mappen dataopslag) naar een flash drive of verwisselbare harde schijf. Op deze manier heb je een eenvoudige en gemakkelijk toegankelijke back-up bestand.

De tweede component moet een back-up van de hele harde schijf. Raden we het gebruik Macrium Reflect. Niet alleen is het een gratis tool, maar je kunt het beeld hele schijf gemakkelijk mounten als een drive om te zoeken naar bestanden die u hebt vergeten in uw persoonlijke back-up bestand op te nemen. U kunt lezen over een disk image presteren in onze leerprogramma Het maken van een afbeelding van uw pc voordat u een upgrade naar Windows 10 (het maakt niet uit als je niet upgraden naar Windows 10, het proces van het creëren van het beeld is geldig voor alle besturingssysteem en alle versies). Als je later vindt u nodig hebt om een ​​bestand van dat imago op te halen, check out Hoe Monteer een Macrium Reflect Backup Image om bestanden op te halen.

behoorlijk Zodra u een back-up en afgebeeld uw harde schijf (of als de arme oude schijf zo dood dat was niet een noodzakelijke stap was) de volgende stap is het selecteren van de drive. Terwijl je zou hebben aangenomen dit deel van de tutorial zou praten over schijf opslagruimte, dat onderdeel van het proces is volledig naar eigen inzicht op basis van hoeveel ruimte je nodig hebt. Alles wat we te zeggen hebben over rijden formaten is dat, gezien de dalende prijs van SSD modellen die we tegen iets kleiner dan een 120GB schijf kopen zou adviseren en je aan te moedigen om meer te streven naar de 250GB merk of grotere (zodra u uw besturingssysteem en alle uw apps geïnstalleerd, is 120GB behoorlijk krap deze dagen).

De echt belangrijke overweging in station selectie is niet de opslag grootte, maar de fysieke grootte. Ten eerste is er de voetafdruk van het station: laptops gebruiken 2,5 “drives en niet de grotere 3,5” drives in desktop computers. (Het is vermeldenswaard dat solid state drives in het algemeen 2.5 “dus zelfs als je ze gebruiken in een desktop machine u een beugel adapter gebruiken op maat hen). Dus dat is de eerste overweging: je nodig hebt om een ​​2,5 “form factor schijf te kopen.

De andere overweging, en een minder voor de hand dan de 3,5 “vs. 2.5” form factor onderscheid, is de dikte van de schijf. 2.5 “form factor schijven komen in drie diktes: 12,5 mm, 9,5 mm en 7 mm. De 12,5 mm dikke schijven zijn relatief zeldzaam en over het algemeen alleen te vinden in vlezige workstation-vervanging van het type laptops, zijn mechanisch, en zijn hogere capaciteit (zoals de extra millimeters huis een extra mechanische schijf platter). De 9,5 mm dik is de meest voorkomende mechanische 2,5 “hdd dikte. Solid state drives zijn, bijna universeel, zijn 7 mm dik (veel modellen ook geleverd met een kleine 2,5 mm spacer te maken het verschil als de montage-stijl vereist).

In veel gevallen zul je niet eens de afstandhouder nodig. In de foto hierboven ziet u onze upgrade schijf gemonteerd in het kleine station metalen schijf caddy van onze Dell laptop. Het is groot genoeg voor een traditionele 9,5 mm mechanische harde schijf, maar er is geen probleem het monteren van een nieuwere 7 mm SSD erin als caddy fungeert als een afstandhouder en de berg heeft nog steeds de drive in de juiste positie te houden.

In het algemeen moet je tegenkomen geen problemen upgraden van een laptop met een mechanische harde schijf naar een SSD zoals u zult gaan van een dikkere drive (12,5 of 9,5 mm) om een ​​dunnere drive (7 mm). Toch willen wij u op de hoogte zijn van deze vaak vergeten onderscheid, zodat u het model van uw laptop kunt controleren en wat rijden grootte het gebruikt voor het bestellen van een nieuwe.

Met backup / het imago van uw beveiligd en uw nieuwe station bij de hand, zijn er een paar overwegingen voordat we eigenlijk kraken openen de zaak en start swapping onderdelen.

Het eerste wat we raden is een bezoek aan de website van de fabrikant en het downloaden van de meest recente stuurprogramma’s voor uw apparaat. Opslaan op een flash drive. Zelfs als je gewoon bent het klonen van de schijf naar een nieuwe schijf dingen misschien een beetje wankel en uw besturingssysteem kunnen dringen die het nodig heeft drivers voor iets. Als je het installeren van een nieuw besturingssysteem of het opnieuw installeren van uw oude OS loont het altijd om de stuurprogramma’s klaar om te gaan hebben.

De volgende stap, als je niet het oude station bent het houden van een back-up, is om goed te veeg je schijf, zodat u niet hoeft om te gaan met data ontsmetten kwesties als het eenmaal uit de machine. Daartoe kun je gewoon gebruik maken van oude vertrouwde Darik’s Boot and Nuke.

Tot slot, als je aan het doen bent een verse installatie van het besturingssysteem, krijgt uw product key en installatie media voordat u verder gaat.

Dit is de stap die de meeste mensen denken als ze denken aan het installeren van een nieuw station op hun laptop: al het prep werk vernietiging van het echte vlees van het project is het veranderen van de fysieke schijf. Schakel uw laptop als deze nog niet is uitgeschakeld, de stekker als het wordt aangesloten, en verwijder de batterij.

Terwijl je nodig hebt om te overleggen met uw handleiding en / of de fabrikant om te zien hoe u toegang tot de drive compartiment in uw laptop, voor de overgrote meerderheid van de laptops op de markt is er over het algemeen een snelle toegang panel, zoals die te zien in de foto hieronder. Een tip wij raden is snapping foto’s van elke stap van het proces met een camera. Laptops zijn een beetje strakker en lastiger dan desktops en het is erg handig om een ​​foto te verwijzen als je probeert te herinneren hoe iets was gericht hebben.

Draai voorzichtig de schroeven (kunt u niet in staat zijn om volledig te verwijderen zodra vele laptop geval schroeven hebben kleine retentie ringen die hen verhinderen volledig uitvallen van de zaak) en voorzichtig het paneel te openen.

Met dit model krijgen we toegang tot meerdere componenten via de service paneel. Aan de andere rechtsonder vinden we de primaire vaste schijf (die de doden rijden we willen vervangen huizen). Naast de primaire drive bay kunt u de twee geheugen-DIMM’s te zien, dan is daarnaast een lege mSATA slot, onder dat (de witte rechthoek met de draden) van de Wi-Fi-adapter, en daarboven waar de kale printplaat zichtbaar is er een tweede drive bay.

Sommige laptops hebben individuele service panelen voor elke component, zodat je nodig hebt om de specifieke een voor de harde schijf bay te openen. Andere laptops zijn zo compact dat je moet gaan om meer moeite om toegang te krijgen tot de drive bay (zoals het verwijderen van het toetsenbord) gebouwd.

Draai de bevestigingsschroeven op de harde schijf of harde schijf caddy en voorzichtig het geheel te verwijderen uit de laptop. Uw primaire zorg is hier zou moeten zijn om 1) geen van de kleine schroeven in het lichaam van de laptop te laten vallen en 2) de harde schijf of caddy over de printplaat niet slepen eronder.

Met de vergadering verwijderd alles wat er over te doen is swap het oude aandrijving met het nieuwe station. Zoals we eerder in de gids vermeld, hebben we niet nodig om een ​​afstandhouder te gebruiken voor onze schijf als de schijf caddy functioneert als een spacer.

Een paar losse schroeven later, hebben we het oude station uit verwisseld en plaatste de nieuwe schijf in de caddy (let daarbij goed op de oriëntatie van het station te behouden, zodat de connectoren nog goed uitgelijnd) en we zijn goed om te gaan. Schuif hem voorzichtig terug op zijn plaats, veilig schroeven rond het station of de schijf caddy in hun oorspronkelijke configuratie, en vervang de service paneel.

Als u uw schijf hebt gekloond is er niet echt een wrap up te spreken van: je moet in staat zijn om terug op te starten in uw computer, alsof er niets gebeurd is (zij het met een snellere en / of grotere schijf geïnstalleerd).

Als u het besturingssysteem installeert vanaf nul nu is het tijd om aan te sluiten in uw installatie media (of het nu een schijf of USB-stick) en start de machine. Je zult waarschijnlijk nodig hebt om een ​​pitstop te maken in de BIOS (toegang meestal via F2 tijdens het opstarten, maar controleer je scherm en / of de handleiding voor instructies) en verander de boot volgorde, zodat verwijderbare media / USB-drives rang boven de DVD drive /harde schijf.

Na het installeren van het besturingssysteem zouden we raden het herzien van de beeldvormende techniek die we over gesproken in een eerdere sectie van dit artikel. Installeer het besturingssysteem, werken alle stuurprogramma’s installeren uw toepassingen, en voordat u daadwerkelijk beginnen met het gebruik van de machine een moment nemen om een ​​beeld van de aandrijving te maken. Dit zal uw afbeelding reset-to-nul herstel moet u de wens om de machine af te vegen en frisse start (maar zonder het gedoe van het opnieuw installeren van het besturingssysteem en al uw toepassingen). Wij kunnen u niet zeggen hoe vaak we niet onze eigen advies met betrekking tot een maagd disk image van een nieuwe installatie te maken en hoe vaak we hebben het spijt van heb genomen. Het is een enorme tijdsbesparing om een ​​paar extra minuten te besteden het disk image maken voordat de machine in regelmatig gebruik.

Door het volgen van onze gids zul je veel meer tijd besteden aan de voorbereiding van het proces en opruimen na dan je besteedt daadwerkelijk fysiek uit het wijzigen van de drives, maar het eindresultaat is een vloeiendere ervaring met geen zorgen te maken dat je vergeten bent om back-up een belangrijk bestand of tijd verspild op zoek naar de juiste drivers.

Een groot artikel dat ik zal sturen om de vele familieleden die momenteel pesten me om dit te doen voor hen. Het is letterlijk iets een “opgeleid monkey” zou kunnen doen, maar om wat voor reden mensen zien een laptop en denk dat er hekserij of voodoo die betrokken zijn bij de manier waarop het works.Now als je gewoon zou kunnen schrijven een stuk op de “gemakkelijkste” manier om ide drives upgraden naar sata in de oude Toughbooks ik zelf dat zou echt magie. Geen gemakkelijke manier op een Toughbook die ik kan vinden.

Het zou goed zijn om een ​​waarschuwing voeg ongeveer garantie het artikel.

Afhankelijk van het apparaat, met name wanneer de toegang tot het station is meer nodig dan het openen van een onderhoud slot, ter vervanging van de aandrijving kan de garantie vervallen. En zelfs als dat niet gebeurt, telefoon-hotline medewerkers mogen niet voldoende op de hoogte van dat en het zekere voor het onzekere als je vragen. Geschilderd schroeven kunnen een waarschuwing zijn (als ze worden gebruikt voor het opsporen van de opening mogelijk te maken) en een garantiezegel zal het zeker maken.

U noemde ook een mSATA slot. Deze worden soms uitgerust met een kleine SSD gebruikt als read-cache voor de harde schijf. Voor dergelijke slots echter ook vol grotere SSD’s zijn beschikbaar (hoewel ik weet niet zeker of elke BIOS zal toestaan ​​ze te gebruiken als systeem-drives). In mijn huidige Thinkpad Edge E540 gebruikte ik dit ter vervanging van de 16 of 32 GB cache SSD met een 256 GB SSD, waar ik besturingssysteem, programma’s geïnstalleerd en mijn primaire data partitie, en hield de ingebouwde 1TB HDD voor games en video’s (hoewel ik later geschakeld het voor een 512 GB SSD van mijn vorige laptop). Onduidelijk is echter of elke mSATA slot kan worden op deze manier gebruikt.

Waarom was er geen melding gemaakt van herschikking na de kloon van een harde schijf naar een ssd? Is dit vereiste niet meer? Dit gebruik moet worden beschouwd als een belangrijke step.Even als het niet meer is vereist, weet ik nog steeds niet begrijpen waarom het niet werd genoemd. Het zou mij of de volgende persoon hebben gered van hoeven te vragen over

Kortom, een goede uitgebreid artikel.

Ik was onder de indruk dat wanneer u bijvoorbeeld een 120GB schijf naar een 250 GB schijf te klonen, zou de kloon op een 120 GB partitie. Vandaar dat uw schijfruimte niet is toegenomen. Het is nog steeds slechts 120 op de kloon. Eventuele opmerkingen over dit?

U kunt gewoon de partitie, die, ben ik het eens, HTG moeten hier waarschijnlijk genoemd te breiden.

Dat is niet het geval. Niet tenzij je wilt dat dit gebeurt, maar ik zou aanraden niet het upgraden van een laptop HD en eenvoudig met behulp van externe HD voor opslag … Ik klonen uit een 80GB IDE naar een 500GB Sata gestripte RAID 0 array met Norton Ghost ongeveer een keer per jaar of 2 eerder dat formatteren en installeren vanaf OS software media. Ik blijf een ISO van een in de buurt van schone OS installeren met personalisaties instellen voor alleen dat doel. Klonen van een schijf niet ingesteld partitie paramiters, ik denk dat die zou worden gevestigd in de MBR.

Ging door dit onlangs. Nam de onderkant van mijn 3 yo HP laptop en ruilde de mechanische aandrijving met een Samsung SSD EVO. Er is een net-merkbaar snelheid boost aan de laptop een iets langere levensduur te geven. Moest wat de capaciteit op te offeren (van ~ 650GB tot 465GB ~, op dit moment ~ 180GB gratis), geen probleem, maar nu moet de ruimte te kijken.

Een net-merkbaar snelheidsverhoging is een beetje verrassend dat wel. Op mijn apparaten, wanneer ik een SSD geïnstalleerd, de boost was erg merkbaar. Niet alleen het opstarten, (is niet zo belangrijk in het dagelijks gebruik, …), maar vooral als het gaat, om opstarten van het programma, de vertraging bij het openen van bestanden, … Hetzelfde geldt voor spellen (waren, bv in Diablo III een 5400rpm notebook HDD kan pijnlijk stotteren zelfs leiden, na defragmentatie, of bijvoorbeeld in WoW / Skyrim waar ik ervoer ernstig; stotteren toen snel de camera te draaien wanneer hoge uitzicht afstanden waren; ingeschakeld).

Heeft uw laptop gebruik maken van een kleine SSD voor caching misschien? Wat voor soort HDD was; voorgeïnstalleerd?

Dankzij de relatief korte levensduur van papieren geld, de US Treasury Department is bezig weggooien van oude beschadigde munt en afdrukken van nieuwe voorraad, elke dag van de Treasury Department persen crank uit 38 miljoen US-bankbiljetten ter waarde van ongeveer $ 750.000.000.