hoe je javascript gebruiken om tijd te besparen door het automatiseren van photoshop

Wat zou JavaScript moeten eventueel doen met een Image Editor? Met behulp van deze platformonafhankelijke scripttaal, vandaag zullen we leren om geautomatiseerde taken ofwel Mac of pc-versies van Photoshop zal lopen te creëren;. Photoshop heeft een API (Application Programming Interface) die het mogelijk maakt mensen met know-how om scripted taken maken en automatiseren van zelfs verrassend ingewikkelde handelingen. Met het voordeel van het gebruik van een taal zo krachtig als JavaScript, kan geeky programmeurs komen met slimme gebruik van conditionele logica, variabelen, en soms toepassingen buiten Photoshop. Neem een ​​kijkje door deze eenvoudige JavaScripts en leren hoe ze te gebruiken in Photoshop.

De meest fundamentele van basisprogramma’s, de Photoshop CS5 Scripting Guide geeft een voorbeeld van “Hello World” script om ons te helpen springen in en aan de slag. We zien een paar dingen aan de hand hier: units zijn ingesteld op inch, een nieuw document wordt gecreëerd, en de tekst is gewoon toegevoegd, met behulp van de Photoshop-API.

Om dit basisdocument maken, krijg je een tekst editor zoals Komodo bewerken, Notepad 2 of Fraise voor Mac nodig. Zorg ervoor dat uw JavaScript-bestand als a.JSX of a.JS bestand op te slaan. Photoshop zal gemakkelijk te lezen, hetzij in OS X of Windows. Sla het bestand op in elke plaats die u later gemakkelijk kunt terugvinden.

Zorg ervoor dat u downloaden van de Scripting Guide voor uw versie van Photoshop en kopieer de tekst uit het PDF, in plaats van opnieuw te typen!

Open Photoshop. Elke versie dateert uit Creative Suite 2 werkt prima, hoewel de code verschillend kan zijn.

Ga naar Bestand> Scripts> Bladeren om te zoeken naar uw opgeslagen JavaScript-bestand.

Navigeer naar waar je je “Hello World” JavaScript-bestand en het te laden hebt opgeslagen.

Photoshop maakt een document aan de specificaties in het JavaScript-bestand: “. Hello, World” 2 bij 4 inch, met de tekst object

Natuurlijk, dit opent allerlei mogelijkheden. Laten we eens een snelle blik via een andere basic één, met behulp van deze zelfde eenvoudige hulpmiddelen.

Gewoon het bewerken van de “Hello World” document, kunnen we een script dat een standaard papierformaat bij een hoge resolutie zal creëren. De bits van de tekst object worden verwijderd en de commentaren zijn veranderd, evenals.

Merk op dat de app.documents.add heeft andere waarden dan ons “Hello World” bestand. “8,5” en “11” nog steeds inches, maar 300 is de resolutie van het bestand.

Hier is de code te kopiëren en te plakken, als je zo geneigd

// Vergeet huidige unit instellingen en dan set eenheden

// De waarde verwacht dit script

var originalUnit = preferences.rulerUnits

preferences.rulerUnits = Units.INCHES

// Maak een nieuwe 8,5 x 11 inch document en toewijzen aan een variabele

var DocRef = app.documents.add (8,5, 11, 300)

// Laat referenties

DocRef = null

artLayerRef = null

textItemRef = null

// Herstel originele heerser eenheid instelling

Sla uw document als a.JS of a.JSX bestand waar u de zorg op te slaan.

Als u werkt op meerdere machines met Photoshop, kunt u het op te slaan in je Dropbox-map.

Keer terug naar Photoshop.

Onder dezelfde Bestand> Scripts menu, vindt u “Script Manager Events. ‘Open het.

Je zult dit dialoogvenster te krijgen. U kunt Scripts van toepassing zijn op veel verschillende evenementen, maar voor deze ene, moeten we Photoshop draaien ons script op “Start Application.” U kunt bladeren door uw script door te klikken op de pull-down menu dat ‘Clean Listener “in de geïllustreerde leest screenshot.

Vind uw JavaScript-bestand.

Voeg uw aangepast script en klik op “Done.”

Het opnieuw starten van Photoshop, vinden we het opent een 8,5 inch met 11 inch-pagina op een resolutie van 300 dpi, net zoals wij scripted.

JavaScript, AppleScript of Visual Basic hebben gidsen voor uitvoeren van scripts beschikbaar om te downloaden, gaan zo ver terug als Photoshop CS2. Download elke en alle van hen hier.

Een van de leuke toepassingen van dit zou zijn om

1) dumpen elk frame van een film met een tool als VirtualDub of AviSynth; 2) proces elk frame met de brede selectie van gereedschappen Ps biedt; 3) het opnieuw coderen van de film.

Ik denk dat ik dit op een muziekvideo ooit om te zien wat er gebeurt.

Echt, dit soort dingen is de enige plausibele manier om te doen wat je het over hebt. Het zou helemaal te arbeidsintensief zijn, anders.

geweldige post, alsof het ..

LEGO stenen zijn ongelooflijk stevig. Je zou hebben om een ​​enkele kolom toren te bouwen 3,5 kilometer hoog te mislukken induceren in de onderste steen.