hoe je het diagnostisch in windows te gebruiken

DirectX is een verzameling van API gebruikt in Windows voor multimedia en videoprogramma’s, en is vooral belangrijk voor spelers. De DirectX Diagnostic Tool toont een schat aan informatie over DirectX, en laat je ook elementaire diagnostische tests uit te voeren op de DirectX-systeem. Als u wilt controleren welke versie van DirectX je draait-of zelfs de uitgang van een bestand vol diagnostische informatie voor het oplossen van problemen-hier is hoe het te doen.

DirectX (en de diagnostische tool) is al een lange tijd. De eerste versie werd uitgebracht terug in de Windows 95 dagen. De meest recente versie, die wordt meegeleverd met Windows 10, is DirectX 12. De specifieke versie die u gebruikt, zal echter afhangen van zowel de versie van Windows die u hebt geïnstalleerd en de DirectX-versie ondersteund door uw grafische adapter. Dus, bijvoorbeeld, als je Windows 10 draait, maar met behulp van een kaart die is ontworpen voor DirectX 11, zult u worden uitgevoerd DirectX 11. Het maakt niet uit welke versie van Windows en DirectX je hebt, hoewel, de stappen die we beschrijven hier voor het runnen van een diagnostische moet nog steeds van toepassing zijn.

Om te beginnen, klikt u op het menu Start en typ “dxdiag”. Druk op Enter om de DirectX Diagnostic Tool te openen.

De eerste keer dat u het programma uitvoert, wordt u gevraagd of u wilt controleren om te zien of uw video’s zijn door Microsoft is ondertekend. Ga je gang en klik op Ja. De tool zal niet de drivers die u gebruikt veranderen. Het zal alleen maar laten weten of ze niet zijn ondertekend of. In het algemeen gebruiken ondertekende stuurprogramma verschaft een stabiele en betrouwbare omgeving.

Na controleert uw chauffeurs, de DirectX Diagnostic Tool opent naar het tabblad Systeem. Dit tabblad bevat algemene informatie over uw systeem en, belangrijker nog, welke versie van DirectX u momenteel hebt geïnstalleerd.

U ziet ook een of meer Weergave tabbladen, afhankelijk van het aantal displays die u hebt aangesloten op uw computer. Op het tabblad Weergave toont informatie specifiek voor uw grafische adapter en monitor. Het toont ook informatie over uw grafische stuurprogramma’s en die DirectX-functies zijn ingeschakeld.

Merk op dat als je nog steeds met Windows XP (of net niet een kijkje nemen op het diagnoseapparaat sindsdien genomen), het tabblad Weergave op oudere versies ook laten u specifieke DirectX-functies, zoals DirectDraw, Direct3D-versnelling en AGP in- of uitschakelen textuur Acceleration. Het laat je ook proeven op een aantal van deze functies uit te voeren. Recentere versies van het gereedschap verwijderd de mogelijkheid om functies uit te schakelen, waardoor die functionaliteit aan de fabrikanten van grafische adapters te ontwerpen in hun eigen stuurprogramma. Meer recente versies van het hulpprogramma nu ook automatisch uit te voeren tests en gewoon laten zien in het vak Opmerkingen als er problemen zijn gevonden.

Op het tabblad Geluid van het diagnoseapparaat toont u informatie over het geluid hardware, drivers, en output apparaten in gebruik zijn op uw systeem.

Op het tabblad Input toont basisinformatie over de invoerapparaten (zoals uw muis en toetsenbord) gebruikt op uw systeem, samen met de bijbehorende apparatuur (zoals de USB-controller de apparaten zijn aangesloten op).

Misschien wel de meest bruikbare deel van de DirectX Diagnostic Tool is de mogelijkheid om de aanduidingen op deze tabbladen om een ​​tekstbestand dat u vervolgens kunt delen met anderen op te slaan. Als u werkt met ondersteunend personeel van Microsoft of applicatie-ontwikkelaars (of zelfs surfen hulp forums op het internet), kunnen zij vragen om uw DirectX informatie. Het uploaden van dat tekstbestand (of gewoon plakken de inhoud daarvan) is veel gemakkelijker dan te proberen om alle informatie op elk tabblad te brengen. Klik gewoon op de “Alle gegevens opslaan” knop om het tekstbestand te maken en op te slaan waar u maar wilt.

En dat is het. De DirectX Diagnostic Tool biedt een snelle manier om ervoor te zorgen dat DirectX juist is geïnstalleerd en wordt uitgevoerd en informatie over apparaten en stuurprogramma’s op uw systeem die gerelateerd zijn aan multimedia en video te zien. De tool biedt ook een gemakkelijke manier om die informatie met anderen te redden en te delen.

Olifanten onderscheidend vingerafdruk achtige ribbels op de bodem van hun enorme voeten, deze ruggen kan worden gebruikt om zowel het identificeren van de olifant en schatten haar leeftijd.