hoe je een screensaver gebruiken als achtergrond op os x

Vandaag brengen we u een keurige kleine truc: U kunt een bewegende screensaver instellen als bureaubladachtergrond op OS X. Het enige dat nodig is een enkele Terminal commando en een paar seconden van de tijd.

Zeker, deze truc werkt niet veel anders dan het leuk gebruikswaarde. Maar het is zeker een aantal vragen van vrienden of collega’s vragen over hoe je het deed.

Voordat we beginnen we echter eerst moeten vallen in de screensaver instellingen en ervoor zorgen dat we degene die we willen laten zien. Om dit te doen, opent u de Systeemvoorkeuren en klik op ‘Bureaublad en schermbeveiliging “.

Nu kunt u uw screensaver, die ook uw nieuwe desktop wallpaper zal worden te selecteren.

Open vervolgens de Terminal, die te vinden is in Programma’s> Hulpprogramma’s.

Met de terminal geopend, typt u de volgende opdracht (of gewoon kopiëren en plakken) en druk op Enter

Zodra je dit commando uit te voeren, zal de screensaver draaien als achtergrond, totdat u op de Terminal en druk Ctrll + C klikt om het te stoppen (of stoppen met de Terminal volledig).

Er is ook een kleine applicatie genaamd Wallsaver die hetzelfde volbrengt, al lijkt deze app heeft nog geen nieuwe ontwikkeling sinds 2009. Verder, het is nogal dom om een ​​apart stukje software te gebruiken voor iets dat je kunt doen met de Terminal gezien. Aan de andere kant, de opdracht om dit te bereiken is een soort van lange en onhandig dus een app kan zinvol zijn voor sommige mensen.

Wat dat betreft, kunt u deze opdracht op te slaan in een apart tekstbestand als u wenst om het te gebruiken van tijd tot tijd, door te drukken op Command + S in de Terminal of door te klikken op het menu Shell en te kiezen voor “Export Text As”.

Dit zal de terminal-uitgang, die u vervolgens kunt kopiëren en plakken in de opdrachtregel wanneer u maar wilt om deze truc te gebruiken op te slaan.

Tot slot, er rekening mee dat als u een oudere Mac met een langzamere GPU gebruiken, dan kun je misschien een beetje een vertraging ervaren, vooral als je met behulp van een bijzonder intensief screensaver. Het is gewoon iets om in gedachten te houden, vooral als je om wat werk gedaan proberen en het lijkt alsof de computer kan het gewoon niet bijbenen.

In 2005, Facebook huurde graffiti kunstenaar David Choe om muurschilderingen in hun nieuwe kantoorruimte; Choe aanvaard Facebook aandelen in plaats van een kleine contante betaling van enkele duizenden dollars, en wanneer Facebook publiek ging in 2012, zijn de betaling voor de muurschilderingen explosief in een 200 miljoen dollar payoff.