als je http-status code 418 hebben ontvangen betekent dit dat de server is?

Antwoord: Een theepot

HTTP-statuscodes worden meestal gereserveerd voor serieuze zaken als server fouten, ontbrekende bestanden, en andere zaken die van belang. Dankzij een April Fools ‘Day grap in 1998, maar er is een bijzonder merkwaardige (en volkomen onzinnige) HTTP-status code gewijd met vermelding van het apparaat in contact is, in feite, een theepot.

Hoe kwam zo’n vreemde code tot stand gekomen? Op 1 april 1998, de Internet Society bracht een tongue-in-cheek netwerkprotocol memo door middel Request The Internet Engineering Task Force For Comments (RFC) -systeem. Dit memo, RFC 2324, getiteld Hyper Text Coffee Pot Control Protocol, gedetailleerde de HTCPCP protocol, een afgeleide van HTTP die bestemd zijn voor het regelen van, het toezicht en de diagnose van internet verbonden koffie potten.

Onder de vele codes is opgenomen in de HTCPCP return / foutcode schema, er is een code 418 “Ik ben een theepot” bedoeld om de ontvanger dat het apparaat zijn ze proberen om koffie te zetten met is beleefd te informeren, in feite, een theepot en capabel om de koffie ze verlangen.

Zoals u zich kunt voorstellen, de foutcode werd nooit formeel aan de HTTP-foutcode schema toegevoegd en moet je eigenlijk de code te ontvangen, heb je ofwel gestuit op een zeer ondeugende webmaster of een echte internet-enabled brouwen machine gecodeerd door een knutselaar met een voorliefde voor weleer’s april Fools ‘Day pranks.

Afbeelding door anoniem.

Hoe zit het met de metgezel code van 421 die theepot betekent niet actief java?

Ok, ik volledig verzonnen, maar iemand moet het dienen als een RFC.

Wacht eens even … waren niet 4xx fouten client-side? Wat dan ook. Ik zet deze op elke pagina van mijn website die op dit moment is ingesteld op 403.

Yep .. net ingecheckt HTTP Status Dogs … dit is zeker legit.

Ik heb dit recht. Het was niet eens een uitdaging. En ik krediet dat tot mijn grote onderwijs, mijn voortdurende nieuwsgierigheid, en het beeld van een theepot die naast het artikel in mijn RSS-feed was.

Dat is hilarisch. Hou ervan!