McDonald’s betaalde die $ 5 per pop om hun iconische Big Mac hamburger verwijzen?

Antwoord: Rappers

In 2005, McDonald’s gestart met een stealth reclamecampagne om wat Big Mac cravings sluipen in het hart van de radioluisteraars in heel Amerika. Het doel van de campagne was om de banden met de 18-34 jaar oud demografische op een subtiele en pakkende wijze.

Hoe subtiel en catchy? De reclamecampagne scharnierend op de rap muziek industrie en stations die rap muziek gespeeld. McDonald’s bood $ 1 tot $ 5 per radio vermelding van hun iconische Big Mac hamburger aan de rapper achter het nummer. De details van de regeling (en het bestaan ​​van de regeling zelf) was bedoeld geheim te blijven, maar werd vrij snel gelekt naar de pers na de start van de campagne waardoor sommige rappers aan het hele concept parodiëren.

In zijn lied “2005 Wrap Up”, bijvoorbeeld, hip-hop artiest Mad Skillz klopte “En ik ben beefin ‘wit’ Mickey D’s man, y’all volkomen verkeerd, Talkin ” bout payin ‘rappers te vermelden Big Macs in hun lied, Wij doen rap uit het hart, y’all beter wat respect, Alright, Big Mac! Big Mac! Big Mac! Nu waar is mijn controle? ”

Geen woord over het al dan niet zijn cheque aangekomen.

Als een oud-time audio geek, wanneer ik hoor de naam “Big Mac” – het eerste wat in je opkomt is …

Big Mac Preamp.jpg1024x469 137 KB