Mac OS X is niet meer veilig: de crapware / malware-epidemie is begonnen

OS X-gebruikers graag plezier van Windows-gebruikers als de enigen die een malware-probleem te maken. Maar dat is gewoon niet waar meer, en het probleem is dramatisch in de afgelopen maanden toegenomen. Deelnemen aan ons als we de waarheid over wat er werkelijk aan de hand bloot te leggen, en de mensen over het naderend onheil hopelijk waarschuwen.

Want het is eigenlijk Unix onder de motorkap, OS X heeft een aantal inheemse bescherming tegen de ergste vormen van virussen. Maar het probleem van deze dag is niet virussen die uw computer volledig te breken, het is spyware, crapware en adware die sluipt op uw computer, kaapt uw ​​browser, voegt advertenties en tracks wat u zoekt op. En een groot deel van het legaal is, omdat je misleid in het klikken op de verkeerde dingen tijdens een installateur.

En nu te downloaden sites, nep-advertenties voor software op zoekmachines, en schetsmatige toepassingen bundelen adware en crapware in installateurs voor legitieme software. Je kunt niet zomaar aannemen dat u veilig meer, omdat je op OS X. Je moet voorzichtig zijn met wat u downloadt en wat je op te zijn.

Als je denk niet dat dit is een big deal, denk opnieuw. Deze stukken van adware plaatst zich rechtstreeks in de browser, en ze zijn het analyseren en loopt zelfs op beveiligde sites zoals uw bank, credit card site, en e-mail, het terugsturen van data naar hun servers. Ze zijn niet met behulp van een HTTPS-hijacking proxy toch vrij van wat we kunnen zeggen tijdens ons onderzoek, maar het is slechts een kwestie van tijd, en ze misschien al moeten doen en we hebben nog niet gevonden het bewijs.

Omdat we in de eerste Mac-gebruikers ons hier op How-To Geek, zijn we echt hopen dat Apple neemt een andere tactiek met dit probleem dan Microsoft heeft met Windows en staat niet toe dat deze oplichters om hun platform te vernietigen.

Het was niet zo lang geleden dat je bijna alles voor OS X vanuit vrijwel elke website kan installeren, en je hebt niet echt zorgen te maken over wat je geklikt. Dat is gewoon niet meer waar, en terwijl dingen zijn beter dan ze zijn op Windows, het is slechts een kwestie van tijd op dit punt.

Je hebt nog steeds een veilige bron voor software met de Mac App Store, maar het probleem is dat niet alle leveranciers verkopen hun software via de App Store, en velen van hen zijn de verkoop van oudere versies er zijn en de meest recente versie op hun eigen website. Als je houdt aan de App Store, heb je niets te vrezen. We willen graag zien dat Apple op te lossen een aantal van de App Store problemen en maken iedereen te gebruiken.

Net als op Windows, hoeft u niet om verder dan CNET Downloads gebundelde crapware te zoeken … zelfs voor Mac. Dat klopt, hebben ze cross-platform gegaan met deze onzin. En ze hebben het nog erger gemaakt, omdat je ofwel een knop Install, of een knop Sluiten. Er is niet eens een Daling meer! Wanneer u op Sluiten klikt, wordt het installatieprogramma afgesloten geheel. Dus ofwel moet gebundeld crapware dat uw browser kaapt, of je niet naar die app te installeren.

De ene in de screenshot installeert spon en een heleboel andere onzin dat uw browser omleidt naar Yahoo, installeert een bos van ongewenste plugins, en over het algemeen maakt het vliegende spaghetti monster huilen. Het is verbazingwekkend hoeveel geld Yahoo moet zinken in deze dingen om uw browser te kapen om hun zoekmachine … als het is zelfs niet de hunne. Yahoo Search is eigenlijk gewoon een rebranded versie van Bing. Ach ja.

Oh mijn! Op het volgende scherm, de installateur uiteindelijk kun je weer iets weigeren! Misschien is het ding in de screenshot is zo slecht nog CNET Downloads wil niet te forceren op je. Niet een goed teken.

Natuurlijk, het is niet alleen CNET Downloads doet de bundeling – vonden we een aantal andere apps verspreid over freeware download sites die doen hun eigen bundeling. Bijvoorbeeld, YTD dat laadt HTTPS-kapen adware voor Windows heeft een Mac-versie. En ze zijn ook bundelen Spigot. Wilt u iets torrent? Waarom ga je niet downloaden uTorrent van hun website? Het lijkt erop dat mensen hou van het gebruik dat. Ohhh.

Het probleem wordt nog veel erger wanneer u probeert om te zoeken naar freeware met behulp van uw favoriete zoekmachine. Het is vermeldenswaard hier dat Google onlangs heeft beginnen proberen om gebundelde crapware verbieden hun resultaten en advertenties, maar helaas Yahoo en Bing niet hetzelfde niveau van geweldig te hebben. In feite zijn ze gewoon verschrikkelijk.

Als je een gemiddelde, gewone gebruiker en je zoekt Yahoo voor “vlc downloaden,” je zou worden gepresenteerd met iets dat lijkt op de volgende screenshot. En elk ding op de pagina is eigenlijk een link naar een gebundelde crapware installateur voor VLC, en bijna allemaal zijn ze cross-platform en werken op OS X. En de tekst die zegt “ad” is bijna onzichtbaar.

Wanneer een nietsvermoedende gebruiker probeert om een ​​van deze installateurs gebruiken, zullen ze worden gepresenteerd met een scherm vergelijkbaar met deze … die de InstallMac awfulness dat alles kaapt en zet adware in uw systeem installeert – het is verschrikkelijk. En, natuurlijk, het volgende scherm probeert te krijgen jullie moeten iets anders dat u niet hoeft te installeren. En dan is er iets anders. Het is zo veel crapware.

We hebben veel meer software die wordt geserveerd op deze manier, met een ton van de installateurs vanuit bijna elke gebundelde crapware installer bedrijf gevonden. Hier is een installatie wrapper voor OpenOffice gebundeld met een echt slechte stuk van adware die net overneemt uw browser. Ja, we zochten Yahoo opnieuw voor OpenOffice, en klikte op wat we eigenlijk dachten dat was de echte site omdat hun “ad” tekst zo klein dat we het verschil niet kon vertellen was. En dit is wat kwam.

Het gaat over een epidemie voor Mac-gebruikers. Dus wat hebben we om naar uit te kijken?

Als u erin slaagt om besmet te raken met iets, de meeste van de adware, malware en spyware op OS X gaat proberen om uw browser een of andere manier te infecteren, kapen uw New Tab, zoeken en home pages, het injecteren van advertenties in pagina’s, en willekeurig popping up onaangenaam tech support waarschuwingen. Het grootste deel van het zal niet veeg je harde schijf of iets echt verschrikkelijk … maar op basis van de toenemende verfijning die we zien, het is slechts een kwestie van tijd.

Veel van deze browser hijackers zal plaatst advertenties die pop-up berichten die niet maakt niet uit wat je doet, kan worden ontslagen, zoals je hierboven kunt zien in de screenshot. En ze zullen willekeurig verschijnen de hele tijd, terwijl je surft, en je moet CMD + Q om de app geheel uit te sluiten om zich te ontdoen van hen te krijgen. In wezen, je browser wordt volledig onbruikbaar.

De eenvoudigste adware zal zich installeren in uw browser als een uitbreiding, en reset al uw pagina’s om te gaan door middel van hun vreselijke, vreselijke zoekmachine. En daarmee bedoelen we vooral Yahoo … maar er zijn een hoop anderen zoals searchmoose, search-quick en searchbenny dat hun eigen nep-zoekmachines gebruiken. Een aantal van hen zal je naar Bing, maar nooit rechtstreeks. Het is altijd via een tussenpersoon zoals trovi.

Het merendeel van de advertenties die krijgen ingespoten zullen proberen om u te verleiden tot het installeren van nog meer advertenties met behulp van valse Java plugin berichten of berichten die u vertellen om een ​​codec of een nieuwe versie van Flash te installeren. Al deze zijn nep, natuurlijk, en zal installeer gewoon nog meer crapware en malware op uw computer. Zo nu en dan een van hen zal proberen te serveren een stukje van Windows adware, maar voor het grootste deel zijn ze slim genoeg om te weten dat je een Mac-gebruiker bent en serveren de juiste stukje crapware.

Een groot deel van de adware zal uw zoekmachine te leiden naar een nep-zoekmachine die een partij zoals Google of Bing ziet er, maar alle resultaten zijn niets anders dan advertenties.

En dan zal het willekeurig beginnen met je te praten. Letterlijk. Het speelt audio-advertenties via de luidsprekers. We hoorden een advertentie voor Northrup Grumman. Hoe gek is dat? (We zijn er vrij zeker van dat ze niet weten.)

We hebben laten zien vlak bij enkele van de vervelende adware, maar een groot deel van de gebundelde crapware is vrij belabberd dingen ook, en bijna elke crapware bundler dat we vonden, en bijna elke adware advertentie geprobeerd om ons naar MacKeeper installeren. We weten niet veel over weten, hoewel we van plan om te kijken naar hoe het werkt, want deze tactiek zijn twijfelachtig.

De grootste trend die we hebben gemerkt in adware is dat bijna alle van het probeert om uw browser omleiden en zoekmachine Yahoo. Iemand daar bij Yahoo moet ontslagen.

De eenvoudige adware werkt de manier waarop de meeste adware doet, op zich te installeren in extensies Safari’s, dat is vrij gemakkelijk te verwijderen. Het probleem is dat slechts een paar stukken van adware werkte op deze manier in ons onderzoek.

Alle van de zoekmachine kaping, home page heroriëntatie en extensies injecteren advertenties zijn één ding. Hoe groter probleem is de ernstige malware, die zich diep in het besturingssysteem installeert, en de gemiddelde persoon zou nooit in staat zijn om het te verwijderen. Er is geen uninstaller, er is geen Startup punt, is er geen plugins in uw browser, extensies, of iets anders dat lijkt te worden geïnstalleerd.

Wat is er, echter, zijn echt verschrikkelijk advertenties geïnjecteerd in alles wat je doet, het maken van uw computer langzamer dan vuil. Uw zoekmachine zal worden gekaapt, en het is mogelijk dat uw browser zal worden omgeleid via een proxy. Dit is regelrechte malware, het is niet alleen adware meer, zelfs als je per ongeluk vergeten om een ​​doos ergens uit te schakelen. Het werkt op dezelfde manier de trovi malware doet op Windows, op zichzelf injecteren in processen.

Deze meer ernstige malware installeert zichzelf als een daemon, of dienst, dat draait op de achtergrond en achter de schermen. U kunt deze dingen in de map / Library / LaunchAgents of / map Bibliotheek / LaunchDaemons, waarvan sommige echt vreemd uitziende items die net niet thuishoren zal vinden. Deze map kan ook worden gebruikt voor de echte dingen van echte toepassingen, dus ga niet schoonmaken van deze map geheel of wat dan ook.

Een onderzoek van de plist-bestand zal je laten zien waar de werkelijke malware woont, die meestal in een volledig aparte map.

Wanneer je hoofd in die map en onderzoekt de Version.plist bestand, zul je wat meer informatie over wat er werkelijk aan de hand te krijgen. Dit ding heet Search-Quick en het ondersteunt kaping Chrome en Safari, evenals de Webkit nightly build om wat voor reden.

Het onderzoeken van verder komt met iets merkwaardigs … de persoon die deze malware schreef wilde speciale dank aan zijn moeder te geven.

Zodra de malware wordt gelanceerd door OS X als een daemon, vervolgens maakt gebruik van een weinig bekende stukje van de functionaliteit in OS X, dat één proces om zichzelf te injecteren in een ander proces mogelijk maakt. U kunt zien hoe het werkt door het openen van een terminal en direct uitvoeren van het middel executable. Wat is er eigenlijk aan de hand is, dat het zich zal hechten aan uw webbrowser en zelf wordt geladen als een verborgen extensie. In de screenshot hieronder kan je zien dat het geactiveerd voor proces-ID 544, die was Google Chrome. Het zal hetzelfde doen voor Safari als deze open is.

Dit betekent dat adware of malware wordt uitgevoerd binnenkant van uw webbrowser, zichzelf injecteren in elke pagina die u bezoekt. Het maakt niet uit als u een bezoek aan een veilige bank site of niet, ze zijn al binnen. Een van de bijwerkingen van deze malware is dat je hele computer zeer traag zal zijn, de hele tijd, maakt niet uit wat je doet.

Voor een aantal tips over het verwijderen van adware en malware in OS X, kunt u het Apple support document te lezen, of gewoon wachten op onze komende artikelen over het onderwerp. We doen veel meer onderzoek naar al deze dingen.

Hoewel we hebben laten zien dat malware, adware, crapware en spyware wordt steeds slechter op OS X, betekent dat niet dat je per se hoeft te maken of uit te gaan en installeer Linux of iets drastisch doen. OS X is nog steeds niet wordt gericht zo veel als Windows is, en er zijn nog een aantal veiligheidsmaatregelen in de plaats die het moeilijker maken voor malware door te komen.

De veiligste ding dat je kunt doen is de Mac App Store gebruiken om uw applicaties te installeren waar mogelijk. Deze toepassingen zijn geverifieerd door Apple en moet gewoon goed te gebruiken, en zeker niet met een gebundelde crapware of adware.

Beperken Apps die niet afkomstig zijn van de App Store

Dit zal niet helemaal het probleem op te lossen, maar u kunt OS X configureren om uitvoerbare bestanden die niet afkomstig zijn uit de App Store automatisch te beperken. Dit zal niet van toepassing op aanvragen die al op uw computer, ongeacht waar ze vandaan komen geïnstalleerd. Het zal alleen gelden voor nieuwe downloads.

Ga naar Systeemvoorkeuren -> Beveiliging en privacy op het pictogram Lock aan de onderkant, en dan draait u de instelling over naar Mac App Store in plaats van de standaard.

Zodra u dit doet, proberen om alles wat niet in de App Store wordt automatisch een blok bericht laten zien lopen. U kunt ervoor kiezen om stil te openen als u met de rechtermuisknop op en kies Open en kies vervolgens weer open, maar door gebrek alles wordt geblokkeerd.

Dit is niet het probleem van de toepassingen die u wilt installeren met gebundelde crapware dat vereist opt-out door gebrek op te lossen. Maar het is een grote zekerheid setting voor uw familieleden.

Wanneer je nodig hebt om een ​​aanvraag van elders te installeren, zorg ervoor dat het is echt een betrouwbare bron, en niet een nep-website waar je van open source freeware met een bundleware wrapper.

Je moet ook rekening houden met het uitschakelen van uw browser plugins – voor Chrome en Firefox, dat is vrij eenvoudig, voor Safari is het een beetje ingewikkelder. Het grootste wat je kunt doen is uw Java-plug-in uit te schakelen, want het is vrij zeldzaam voor u nodig te hebben dat, en omdat Java was verantwoordelijk voor 91% van de aanvallen in 2013. Dit zal uw kans te verminderen van het doelwit met een zero-day aanvallen.

Het is misschien zelfs de tijd om te beginnen met de behandeling van een antivirus voor OS X, tenminste als je graag een veel software installeren van bronnen buiten de App Store. Als je dat niet doet, is het waarschijnlijk niet zo groot van een deal, maar we steeds dichter bij het punt waar het nodig zal zijn. Wat we zijn niet zeker nog niet helemaal is wat antivirus voor Mac is ook de moeite waard en blokkeert dit soort dingen – op Windows, heeft de meeste antivirus niet blokkeren gebundeld crapware en adware helemaal niet, omdat ze legaal zijn, omdat je moest het eens tijdens de installatieproces. Dus niet alleen gaan betalen voor een aantal antivirus nu. Hou het in gedachten voor de toekomst.

Anders dan dat, alleen maar wees voorzichtig met wat je op, en geen foutmeldingen die opduiken in je browser-venster niet vertrouwen. Als je iets dat zegt dat uw computer is geïnfecteerd en verschijnt er een bericht te zien, houdt dat CMD + Q sneltoetscombinatie om onmiddellijk te sluiten van alles.

Er is geen betere tijd voor Windows-gebruikers om over te schakelen naar Mac. Met dit veel crapware en adware worden ontwikkeld, zullen ze zich meteen thuis voelen! (We maakt een grapje, natuurlijk.)

OS X sindsdien nog niet veilig in jaren. OS X-gebruikers denken dat ze immuun zijn voor malware en daardoor veel minder bewust van hun acties. In mijn vorige bedrijf dat alle Macs was, met uitzondering van een paar Windows-machines, werden de Macs voortdurend besmet, terwijl de Windows-machines neuriede samen met geen problemen.

Ik ben helemaal onder de indruk van Macs laatste tijd. Hun enige echte voordeel ten opzichte van het jaar was hun gebrek aan malware en Virues. Maar dat is niet meer het geval.

Dit is regelrechte malware, het is niet alleen meer adware …

Slechts een paar weken geleden het antwoord (van die commentaar) was precies het tegenovergestelde: Dit is niet echt malware, het is gewoon adware. Ik was door deze opmerkingen. Zijn er veel Mac-gebruikers die het gevoel hebben dat het alleen schadelijk als het op een Windows-machine? Na net onlangs belast met de aanpak van een verrassend kleverig en irriterend infectie op een Mac voor de eerste keer, die voelde precies zoals het schoonmaken van een Windows-box, ik niet het onderscheid te waarderen.

Overschakelen naar Macs niet oude XP-gebruikers slimmer te maken. (Even terzijde, waardoor een XP-achtige start menu terug in Windows 10/08 zullen de gebruikers niet te maken “beter in staat” om een ​​computer te gebruiken, ofwel). Het creëerde gewoon een periode waarin de gebruikers op de wijnstok werden overgelaten aan de zelfde oude slechte gewoonten ze kregen nooit kwijt rijpen.

sinse Ik heb het lezen van deze artikelen over malware, adware, enz., heb ik geprobeerd om over te schakelen naar het gebruik van Linux helemaal. Ik zal de lichte leercurve over een afgespoten systeem anyday nemen. Ik hou echt van ramen 8.x en ik hou het als een als dat nodig is keuze. ik ben geen linux prediker, maar ik ben te schakelen naar kde gebruik firefox en een paar keuze add-ons met DuckDuckGo als mijn zoektocht. Het is verrassend niet moeilijk en ik vind dat u een linux bord op hier.

Slechts een paar weken geleden het antwoord (van die commentaar) was precies het tegenovergestelde: Dit is niet echt malware, het is gewoon adware. Ik was door deze opmerkingen. Zijn er veel Mac-gebruikers die het gevoel hebben dat het alleen schadelijk als het op een Windows-machine?

Dit is de deal

Als ze je te verleiden tot het installeren van de software en het aanvaarden van een algemene voorwaarden pagina, en ze bieden een uninstaller, ze zijn technisch gezien ‘adware’ en zijn ook technisch legaal. En zij zullen ook soms bedreigen mensen met juridische stappen. Het is absoluut verschrikkelijk en we denken dat iemand zou moeten zijn in de gevangenis.

Maar als er iets installeert dat je nooit aangemeld voor, en je kunt niet verwijderen, dan is het malware.

Ik heb onlangs geïnstalleerd Avast Free Edition op mijn MBP om het uit te proberen. Ik beoefen zo veilig voor gebruik als ik kan, maar dingen gebeuren. Zoveel gecompromitteerd pagina’s en onzin software die er zijn.

Ik ben helemaal onder de indruk van Macs laatste tijd. Hun enige echte voordeel ten opzichte van het jaar was hun gebrek aan malware en Virues. Maar dat is niet meer het geval.

Ja, maar je ook gelooft niemand echt gebruik maakt van dingen als je ze niet graag

Ik gebruikte Windows voor bijna 20 jaar en vervolgens de overstap naar OS X, en ik vind het echt, en het heeft niets te maken met malware.

OS X en iPhone en iPad gewoon werken zo magisch goed samen. Het is echt een samenhangende en geïntegreerde ervaring, en ze houden waardoor het beter.

Technologie is ontworpen door medemensen. Dus mensen moeten niet vergeten dat de kwaadaardige bedoelingen van anderen zijn platform-agnostisch en er zal altijd wel iemand die een manier om hun zin te krijgen door middel van vondsten zijn.

Dat gezegd hebbende, ik was niet van bewust dat het probleem op OS X was al zo slecht, vooral wanneer de app store bestaat sinds Apple in januari 2011 een update voor “Snow Leopard” (10.6.6 uitgebracht, volgens Wikipedia artikel over de Mac App Store). Gezond verstand evenals preventieve en proactieve maatregelen moeten worden genomen door de gebruikers als ze willen om deze situaties op wat het systeem te voorkomen.

Overschakelen naar Macs niet oude XP-gebruikers slimmer te maken. (Even terzijde, waardoor een XP-achtige start menu terug in Windows 10/08 zullen de gebruikers niet te maken “beter in staat” om een ​​computer te gebruiken, ofwel). Het creëerde gewoon een periode waarin de gebruikers op de wijnstok werden overgelaten aan de zelfde oude slechte gewoonten ze kregen nooit kwijt rijpen.

Het is net als wanneer mensen die Windows Vista gebruiken en later klagen over malware toen zij gingen uit van hun manier om UAC uit te schakelen, denken dat het slechts een UI, waar een prompt wordt gepresenteerd aan de gebruiker. Wat ze niet weten is dat UAC bevoegdheden veel security technologieën in de moderne Windows NT-distributies (IE’s sandbox, de plaatsing van de gegevens in het bestandssysteem en het register, etc.) en het uitschakelen van de verlaging van het besturingssysteem Windows 2000 / XP- tijdperk veiligheid, dat is niet veel als het gaat om het beheer van de software privileges en de toegang tot het systeem gebieden.

Dat gezegd hebbende, ik was niet van bewust dat het probleem op OS X was al zo slecht

Ja, dat is wat ik wilde overbrengen. Je kunt niet zomaar kopen een MacBook voor uw familielid en laat ze het gebruiken, heb je ook om hen te waarschuwen niet om dingen buiten de winkel te installeren.

OS X-gebruikers graag plezier van Windows-gebruikers als de enigen die een malware-probleem te maken. Maar dat is gewoon niet waar meer

Is dit het gedeelte waar de Windows-gebruikers krijgen smack-praten met de OS X-gebruikers nu?

(En de Linux-gebruikers krijgen nog steeds te schreeuwen “neener neener!” Aan iedereen.)

Dus ofwel moet gebundeld crapware dat uw browser kaapt, of je niet naar die app te installeren.

Ik denk niet dat dat is helemaal waar. Normaal gesproken kunt u op Aangepast, schakelt u alles, en installeer het programma dat u wilt zonder alle andere gebundelde software. Natuurlijk, dit is niet zo eenvoudig als een “Decline” -knop.

Vroeg me af of er geen malware schoonmakers voor OS X tot nu toe, heb ik altijd een AV draaien op mijn Mac alleen voor voorzichtigheid, maar heb niet gezien een schonere als nog?

HTG zei: “maken iedereen te gebruiken” … oh vreugde, die zal alles oplossen. Ik denk dat we konden het een stap verder en hebben de overheid beslissen wat is het beste om te gebruiken en dan maken het een voorwaarde voor het krijgen van federale fondsen / terugbetalingen dat iedereen gebruikt het. Misschien heb zelfs een boete als iemand een gesanctioneerd apparaat niet over (omdat het de maatschappij kost wanneer iemand om het te repareren). Beste ooit een enkele betaler waar we al onze apparatuur en software uitgegeven om ons zou zijn en wordt betaald uit een nieuwe heffing van de Affordable Personal Computing Act. Ok, humor opzij, let er dan op overdreven of paniek en we zullen deze ook terug te slaan. Weet je nog dat spam was ons grootste probleem?

Ik zie 3 dingen nu wanneer ik gesprekken over dit te krijgen

1: de persoon heeft adware geïnstalleerd via een nep-installer. Makkelijkste oplossing? Downloaden en uitvoeren AdwareMedic van http://www.adwaremedic.com

2: de persoon krijgt nep-tech support pop-ups. Mensen krijgen deze pop-ups zonder dat er iets op hun computer door de manier geïnstalleerd. Meestal dwingen te stoppen met Safari en vervolgens heropening Safari met Shift ingedrukt fixes het. Soms moet je in ~ / Library / Application Saved State om te gaan en com.apple.safari.savedstate te verwijderen, en dan soms ook naar ~ / Library / Safari en alles verwijderen behalve voor Bookmarks.plist

3: je hebt de eerste 2 stappen hier vermeld gedaan en nog steeds worden doorgestuurd? De oplossing is dan om uw DNS-server voor OS X in Systeemvoorkeuren, Netwerk, Advanced, DNS vermeld handmatig te wijzigen. Verander het naar Google DNS of wat dan ook. Als dit maakt het, ik kan me voorstellen dat het uw router het probleem veroorzaakt, die een slechte DNS setup gehad.

www.thesafemac.com is een geweldige plek om bij te blijven op de veiligheid / beveiliging nieuws op een Mac. Ik ben op geen enkele manier verbonden met die site.

Gelukkig sommige adware (zolang je je Mac up-to-date later dan versie 10.6.8) is geblokkeerd in OS X Xprotect systeem. XProtect is onlangs bijgewerkt om een ​​aantal distributies van DownLite en GenieO adware (beide zijn vrij vervelende) te blokkeren.

Ik ging de arme man de weg: een Chromebook, Android tablet en een moto-g (en Chromecast). Mensen bezuinigen op google maar ze maken een aantal geweldige producten

De veiligste ding dat je kunt doen is de Mac App Store gebruiken om uw applicaties te installeren waar mogelijk. Deze toepassingen zijn geverifieerd door Apple en moet gewoon goed te gebruiken, en zeker niet met een gebundelde crapware of adware.

Apple’s verificatie niet (en kan niet) nagaan of een bepaalde toepassing heeft geen malware. Immers, als er een manier om die perfect doen was, zouden ze gewoon onderdeel te maken van het besturingssysteem en iedereen te beschermen tegen alles. In het beste geval kan worden gedaan door handmatige inspectie, maar ik weet zeker dat we allemaal op te noemen een dozijn of meer gevallen waarin Apple’s (menselijke) App Store goedkeuringsproces jammerlijk is mislukt.

In feite, als je google voor “malware op de Apple App Store”, de eerste twee treffers zijn CNet artikelen getiteld “Onderzoekers verschalken Apple, plantaardige malware in de App Store” en “Onderzoekers slip malware op Apple’s App Store, again”. Gelooft u werkelijk dat de veiligheid onderzoekers zijn de enigen die ooit dit gedaan?

Het grootste deel van het voordeel van de App Store is dat het vereist dat alle apps te zandbak, maar je hoeft niet de App Store voor nodig. Gerenommeerde externe ontwikkelaars al zandbak hun apps, zelfs wanneer ze niet op de App Store verkocht.

Uiteindelijk komt het neer op vertrouwen. Een vertrouwde ontwikkelaar app, met name die in een zandbak, is zeer waarschijnlijk geen schade aan uw systeem. Een niet-vertrouwde app kan proberen en misschien lukt om iets te doen, ongeacht.

“We zijn echt hopen dat Apple neemt een andere tactiek met dit probleem dan Microsoft heeft met Windows en staat niet toe dat deze oplichters om hun platform te vernietigen.”

Microsoft wordt, is het verplaatsen in een andere richting, zijn ze niet? Was het niet, is het niet, Windows RT, hoewel afschuwelijk genoemd, semi-immuun voor dit alles crapware, althans voor het moment, en het is niet de huidige app model van de moderne Windows-apps ontworpen voor het type beveiliging dat u in geest, en niet de gehele tech “journalist” community maken plezier van Windows RT, omdat het geen “echte” Windows apps (met inbegrip van de meeste van de malware in het bestaan) niet draaien?

Het is leuk voor HowToG wijzen alle “oplichting” in de Windows Store, maar geen van deze zwendel (in de Windows Store) hebben de mogelijkheid om over uw computer over te nemen en breng het op de knieën met dezelfde tactiek ze doen op de oude Windows. Ik neem dat elke dag in vergelijking met de onzin verwijder ik van mensen die computers aan de present.Wasn’t het een goed idee om te beginnen met de bal aan het rollen op een volledig nieuw ontworpen app model voor Windows?

Niet de huidige richting die Microsoft met deze moderne apps heeft genomen betekenen dat MS heeft geprobeerd om Windows te herontwerpen van de grond af? Terwijl tegelijkertijd het proberen om iedereen tevreden te houden door de oude Windows niet het gooien …. Window? Is het niet zo dat dit alles is het onmogelijk om ‘s nachts te bereiken, dat het duurt jaren en jaren van planning en miljoenen regels code, en mijlen van de koppen van tech “journalisten” vragen en kritiek op uw elke beweging?

De jongens op HowToGeek (Lowell) hebben geklaagd over het gebrek aan apps op moderne Windows, en al de zwendel apps in de winkel, waardoor het lijkt alsof het Microsofts fout, wanneer is het niet de app makers zelf dat langzaam aan te nemen zijn dit FAR FAR veel veiliger app model? Waarom zijn app makers zo traag om deze app model adopteren? Omdat ze nog steeds voor het marktaandeel wachten om hen te dwingen om te beginnen met het schrijven van deze apps? Of omdat het huidige model is nog niet volwassen genoeg?

Toen ik voor het eerst deze website ontdekte, was ik echt weggeblazen, en ben nog steeds, door de kwaliteit van het schrijven en de aandacht voor technische details. Ze gaan echt ver uit van hun manier om ervoor te zorgen dat alles correct is en dat reageerders opmerkingen zijn juist ook. Ik was in de war dat ze schijnbaar had meer Windows artikelen dan Mac en Chrome artikelen, omdat Lowell vertelt me ​​dat het merendeel van de gebruikers van de site zijn niet Windows liefhebbers. Ik denk dat ik betaal slechts aandacht aan de Window artikelen, want ik ben een Windows-liefhebber, enthousiast en onbeschaamd zo. Lijkt erg “in” deze dagen te hebben om zich te verontschuldigen voor de tech-journalist gemeenschap dat u een Windows-gebruiker, en God verhoede een liefhebber.

Ik schreef Lowell een e-mail terug toen ik voor het eerst deze site ontdekt, en vroeg hem direct over dit probleem van malware op Windows en waarom het was niet zo groot van een probleem op Macs. Hij leek in te stemmen, dat, hoewel hij de voorkeur Mac, werden ze niet gemaakt van magie stof en Eenhoorn veren, als ik me goed herinner, dat Windows was het grote doel, en dat de VN-savvy computergebruikers (ik noem ze de consument), zou zijn veel beter af te kopen Macs dan Windows PC’s, niet per se, want het was de magie platform dat op een zodanige wijze werd gebouwd als om immuun voor dit spul te zijn, maar vooral omdat het was niet de grote doel dat Window is.

Maar er is een bepaalde realiteit van de markt en de wereld in het algemeen, en de bekendheid en vooral de prijs punten die mensen hebben met Windows, dat houdt het populair bij de consument.

Voor mij is deze hele Mac vs PC ding is echt niets meer dan een Yankees VS Red Sox ding. Mensen doen gewoon de voorkeur aan wat ze de voorkeur geven, en net als in de wereld van de sport, de andere teams zullen fans blijven de andere teams tegenwerken ‘fans. Dus wanneer een Yankee fan zegt dat hij een Yankee fan voor 20 jaar, en toen werd een Red Sox ventilator, als een Yankee fan Ik kan maar een ding zeggen, je was nooit een echte Yankee fan om mee te beginnen! En ik hoop dat u kunt dat treiteren en de analogie, Lowell nemen, met de houding die ik ben eigenlijk alleen maar een Windows-fan maken van plezier van de Apple-fan. No hard feelings, het is slechts tech sport hier.

Ik verkies de manier waarop Windows werkt op een Mac. Macs me gek. Ik denk dat sommige mensen zijn recht hersenhelft en sommige mensen zijn links brained. Ik probeer veel te leuk niet te porren bij Mac-gebruikers, omdat ik weet hoe vervelend het is als mensen proberen om iets wat je genieten ontslaan.

Dus ik heb gewacht op dit artikel om nu te verschijnen voor een tijdje. Ik wist dat het slechts een kwestie van tijd en dat deed Lowell. Nu is de realiteit is dat als mensen me vragen wat is “veilig” te gebruiken in de tech wereld, ik hen vertellen dat je waarschijnlijk vooral saf-ER met behulp van tablets en telefoons in het algemeen, maar dat Android is minder veilig dan iOS en Windows-tablets en een telefoon. Ik hoop dat ik daar te zijn nauwkeurig. Hoewel het nu de veel gericht is WinRT-side met aan Win tablets geweest Ik realiseer me dat de win32 Malware nog steeds kan draaien op hen, ook al is dat malware niet gemakkelijk zal worden gedownload in de Windows store.With iOS en de inmiddels ter ziele gegane WinRT, consumenten hebben een redelijk veilige plek om te bestaan ​​in de tech wereld. Het lijkt erop dat Androids populariteit steeg in een zeer vergelijkbare manier waarop Windows deed. Geef ze wat de andere man heeft, maar veel goedkoper, en who cares als het is niet zo elegant of zo veilig.

Wat ik graag zou zien HowToGeek het voortouw te nemen op wat er net gebeurd naar Lenovo. De walgelijke gedrag van bedrijven, zoals Google, Microsoft, Oracle, en Yahoo moeten worden kopte en tweeted, over en over totdat de mainstream neemt het verhaal door de ballen en laat niet los.

Google.com en Bing.com zet Malware beladen advertenties op de top van de zoekresultaten hele dag lang, ze hebben de technologie om de index van de hele internet, maar ze niet beschikken over de technologie om schone zoekresultaten voor de top 100 op zoek naar software bieden downloads? Bullshit. Het draait allemaal om $$$. Yahoo heeft gedragen op deze manier al jaren zo goed, het maakt niet uit of ze gebruik maken van Bing voor hun zoekresultaten, want het is yahoo.com die eindigt wordt de omgeleide website. Oracle voor de komende jaren is het straffen van mensen die waren gewoon proberen om het juiste te doen door een aanpassing van Java, alleen voor de gek houden in het veranderen van hun startpagina en zoekresultaten met de uiteraard verborgen vakjes om dit spul te installeren.

Ik beschuldigde Google een tijdje terug in een reactie hier op HowToGeek hoe walgelijk ik al hun tactiek van bundeling Chrome in flash updates waren. Lowell kwamen om hun verdediging. Ik nog steeds zeggen dat, hoewel Google niet software die kan worden beschouwd als malware bundelen, ze zijn nog steeds meer dan schuldig door associatie, op grond van de tactiek die zij gebruiken om Chrome te krijgen op volkeren computers en hun onvermogen om te stoppen te nemen geld voor advertenties die beladen met de aard van de malware die Lowell beschrijft in dit artikel zijn.

Als je begint met mensen die ze moeten oppassen en bewust zijn over wat ze te downloaden op de Mac te vertellen, je moet echt hebben net het grootste deel van het plezier uit hun bevelen Macs dan pc’s. Want wat je echt zeggen tegen mensen nu, is dat ze de persoonlijke verantwoordelijkheid om daadwerkelijk te leren hoe computers werken, en we weten allemaal dat die dagen zijn voorbij voor de consument.

It’s nice for HowToG to point out all the “scams” in the Windows store, but none of these scams (in the Windows Store) have the ability to take over your computer and bring it to its knees using the same tactics they do on the old Windows. I’ll take that any day compared to the crap I remove from people computers at the present.

Our problem is not that there is a Windows Store, it’s that the apps in there are so terrible.

We were really, really hoping that the Windows Store would work and take off. So much so that I spent 4 months building a Geek Trivia app, with the help of Microsoft, to put into the store at the launch of Windows 8.

But then they lowered the quality bar down to “well at least it isn’t a virus” and the apps in the store are just terrible. They paid programmers to put together these terrible apps so they could inflate the app count, and spent billions of dollars advertising, instead of spending that money convincing good developers to make quality apps for the store.

I’d love to see these problems fixed, but as of right now, they won’t be.

And now Apple has the same problem. Their App Store has a lot of issues, and doesn’t contain many of the best apps. They need to fix this problem, and soon.

Please do not refer to Windows RT as “WinRT” since the shortening refers to Windows Runtime, the replacement for the old Windows API and its subsets, including the popular Win32. I know that Microsoft didn’t make this easy but there is some sense to the “Windows RT” moniker;it can only WinRT-based apps and bundled Win32-based apps whereas regular Windows can run both WinRT-based apps and (all) Win32-based apps.

Windows RT is Windows 8 and 8.1 for devices with ARM-based CPUs. On Windows 10, the distinction won’t be made because the focus is on Windows Runtime, OneCore, and Universal apps.

Thank you for your informative articles on crapware/malware. My husband and I volunteer as instructors teaching internet safety to seniors. Our primary focus is windows, but we do get occasional questions about Apple and Android devices. We knew it was a matter of time before other platforms got hit. Your articles are precise, informative, and work well for self help. We have similar missions in wanting to keep people safe. Regards

Just to know, guys, who would download things outside the App Store?

We were really, really hoping that the Windows Store would work and take off.

Headlines, not necessarily yours, but headlines in general are what the non-tech savvy users read and believe much of the time. If anyone, and I see NO one;pointed out to the majority of non-tech savvy users, that their was ever a version of Windows that did not get this type of Malware, that would at least raise some eyebrows over the morning cup of coffee. Instead the only headlines they got were negative ones about Windows RT. This app Store can not grow in popularity until people understand it use it and see the quality apps. And honestly, I don’t care that much about the quality of apps problem, that is what ratings are for, what I care about is that I can remove any one of those apps by right clicking and uninstalling, end of story. No 3 hour surgical procedure to ream out the registry right? What is bad about that?

The unfortunate chicken and egg problem that Microsoft has with the modern apps is especially unfortunate. I disagree that MS isnot ” spend(ing) that money convincing good developers to make quality apps for the store”. I do submit however that in the face of a vastly superior app store from the competitors, and in the face of the chicken and egg problem of slow adoption of modern apps, that developers were going where the $$ and current market share was.

I admire the the never give up attitude that MS has taken on this uphill battle of rebuilding Windows from the ground up with a modern vastly more secure app model. I can’t imagine how hard it is to try and convince developers to come aboard. And yes it sucks that they resorted to inflating the app count. I hope that the Universal app model will be the kick in the pants that the developers obviously need.

So my only question now is, where is the link to that HowToGeeks Universal app? Is it also available on iOS and Android, and will you put all three of those store logos next to it when and if you ever promote it on this site? I’d like to see it, and I’d like to see how good it is. After all, if you build the quality apps, they will come. Just look at Tweetium.

The Mac user base might be a lot smaller than Windows, but I wouldn’t be surprised to find that it has a proportionately larger disposable income combined with less tech-savvy than Windows or Linux users (massively generalizing here by drawing a line through the various users of each platform that I know personally). A lucrative market that unfortunately scammers seem to be waking up to.

So my only question now is, where is the link to that HowToGeeks Universal app? Is it also available on iOS and Android, and will you put all three of those store logos next to it when and if you ever promote it on this site? I’d like to see it, and I’d like to see how good it is. After all, if you build the quality apps, they will come. Just look at Tweetium.

I pulled the app, didn’t feel like maintaining it, and I don’t have the time to build apps for every platform, especially when there’s not a lot of benefit for me to make a free app.

When you start telling people they need to be careful and cognizant about what they download on Mac, you really have just taken most of the fun out of recommending Macs over PC’s. Because what you are really saying to people now, is that they have the personal responsibility to actually learn how computers work, and we all know those days are over for consumers.

Deze.

There will always be scams and fraud going on, and it’s not limited to computer software. People are conned out of their life savings by investment scams. People are defrauded in real estate deals or car sales every day.

Being aware of the dangers of the world includes, but is by no means limited to knowing something about how your computer works. That Macs are becoming vulnerable to malware should change nothing: every user needs to be aware of what he is doing, no matter what kind of computer he is using.

I pulled the app, didn’t feel like maintaining it, and I don’t have the time to build apps for every platform, especially when there’s not a lot of benefit for me to make a free app.

I never understood the need for an app to access a web site anyway. HTML 5 can do everything that a user would find useful, and you don’t need to go to the app store for an HTML 5 app. You just open the web site, and it magically works.

I understand the technical differences, and what a virus is vs a trojan vs a worm, etc…but what I meant to point out was that the message is lost in this reaction over semantics. I just saw the lifehacker post and link for the same story, and the comments over there quickly became (once again) focused on whether the usage of the word “bundled” was appropriate. Silly.

I just saw the lifehacker post and link for the same story, and the comments over there quickly became (once again) focused on whether the usage of the word “bundled” was appropriate. Silly.

Comment threads on both Ars Technica and Gawker blogs quickly become mired down in pedantics, namecalling, and useless arguing. It’s one reason I tend to tune out of those treads rather quickly these days. There’s usually a lot of interesting commentary in the first few posts, but after a couple of pages, it ends up being two people becoming increasingly frustrated at each other as they fling metaphors back and forth. (For the record: don’t ever use metaphors in a debate. They’re usually worse than useless.)

I don’t think that Apple should make everyone use the app store. It’s great that they have one and I think that Windows should get one, but after all, it is the user’s computer and he should be able to do whatever he wants with it, including turn it into a worse-than-useless pile of garbage (I use Windows and think that Mac is pretty lousy anyway, but that’s another story). This is also why I am so mad that Mozilla won’t allow unsigned addons to be installed in stable Firefox in the near future and won’t even allow the user to undo the change. It’s my Firefox and my computer, not yours! I know that Mozilla/Apple need to protect their brand and its great that they are taking steps to protect their users, but at least provide a way for me to install uncertified stuff if I really, truly want to.

Why do we bother distinguishing between “crapware” and “malware”? I know that the first is technically legal, but why not just call it for what it really is. I think calling it this somehow can serve to kinda, sorta legitimize it in non-techs’ minds andput a bit of a damper on the fire under these companies (although the fire doesn’t seem to be lit too well, despite the best efforts of HTG).

The difference is that malware uses a computer in illegal ways and cannot be removed through the conventional uninstall utility. So-called crapware, usually adware, can be removed from Control Panel and usually honors a written license agreement, even if that agreement is not something consumers would approve of if they read it in detail.

Ondanks die op de commentaar sporen van andermans talloze films, heeft regisseur Quentin Tarantino nooit enige commentaar tracks voor zijn eigen films gedaan.