HTG legt uit: wat is Wi-Fi Direct en hoe werkt het?

Steeds meer nieuwe apparaten via Wi-Fi Direct. Wi-Fi Direct maakt het mogelijk twee apparaten op een directe, peer-to-peer-Wi-Fi-verbinding zonder dat er een draadloze router te vestigen. Wi-Fi wordt een manier om draadloos te communiceren, zoals Bluetooth.

Wi-Fi Direct is vergelijkbaar qua concept met “ad-hoc” Wi-Fi-modus. Maar in tegenstelling tot een ad-hoc Wi-Fi-verbinding, Wi-Fi Direct is voorzien van een eenvoudiger manier om automatisch te ontdekken apparaten in de buurt en verbinding te maken.

U kunt al een apparaat met behulp van Wi-Fi Direct. Bijvoorbeeld, de Roku 3 wordt geleverd met een afstandsbediening, die communiceert met het gebruik van Wi-Fi Direct in plaats van een oudere IR-blaster of Bluetooth-verbinding. De afstandsbediening werkt niet echt aan te sluiten op uw draadloze router. In plaats daarvan, de Roku een nieuwe Wi-Fi-netwerk dat de afstandsbediening wordt aangesloten op, en de twee communiceren over hun eigen kleine netwerk.

Je zult dit zien als een Wi-Fi-netwerk met de naam DIRECT-roku – ### bij het bereik van de Roku. Je zult niet in staat om verbinding te maken als je het probeert, omdat je de beveiligingssleutel niet zal hebben. De beveiligingssleutel wordt automatisch onderhandeld tussen de afstandsbediening en de Roku.

Dit geeft apparaten een gemakkelijke manier om te communiceren met elkaar met behulp van standaard Wi-Fi-protocollen. Je hoeft niet te gaan door middel van een logge set-up procedures. Op geen enkel moment heb je om je Wi-Fi-wachtwoord in te voeren in de afstandsbediening, als de verbinding proces automatisch gebeurt.

De Miracast draadloze standaard display maakt ook gebruik van Wi-Fi Direct, hoewel dit niet veel vertrouwen wekken, zoals Miracast lijkt zo onverenigbaar tussen verschillende apparaten. Randapparatuur, zoals muizen en toetsenborden, zou ook kunnen communiceren via Wi-Fi Direct. Wi-Fi Direct kan worden gebruikt om op afstand verbinding te maken met een draadloze printer zonder dat de printer op een bestaand draadloos netwerk.

Android bevat ook ingebouwde ondersteuning voor Wi-Fi Direct, hoewel enkele toepassingen met behulp van gewoon nog niet.

Veel apparaten maken al gebruik van Wi-Fi met ingebouwde Wi-Fi radio’s. In plaats van te bouwen in verschillende hardware, zoals Bluetooth, Wi-Fi Direct hen in staat stelt om draadloos te communiceren zonder dat hiervoor extra gespecialiseerde hardware. Het voegt extra functionaliteit zonder dat andere hardware.

Wi-Fi Direct maakt gebruik van een aantal normen om haar taken te volbrengen

Wi-Fi Direct kan ook worden aangeduid als Wi-Fi peer-to-peer of Wi-Fi P2P, zoals het functioneert in peer-to-peer-modus. Wi-Fi Direct apparaten rechtstreeks met elkaar in plaats van via een draadloze router.

Maar wat kun je eigenlijk gebruik maken van Wi-Fi Direct voor op dit moment? Nou, als een apparaat en de randapparatuur zijn ontworpen om Wi-Fi Direct gebruiken, zullen ze Wi-Fi Direct gebruiken zonder dat u hoeft te denken. De Roku 3 doet dit, zoals we hierboven vermeld.

Terwijl de Wi-Fi Direct theoretisch wordt verondersteld een standaard die meerdere soorten apparaten ter ondersteuning van de Wi-Fi Direct standaard om te communiceren met elkaar laat zijn, is dit niet echt gebeurd is gewoon nog niet.

Zo kan je twee nieuwe laptops, elk geadverteerd als ondersteuning van Wi-Fi Direct hebben. Je zou kunnen veronderstellen dat er zou een manier om het opzetten van eenvoudig file-sharing tussen hen met behulp van Wi-Fi Direct, maar heb je het mis op dit moment zou zijn. Er is ook geen gemakkelijke manier om een ​​Android-smartphone aan te sluiten op een Windows-laptop en eigenlijk veel doen gewoon nog niet. Voor nu, Wi-Fi Direct is niet een functie die u moet echt jezelf bezig te houden met. In de toekomst kan dit een bruikbare standaard.

Wi-Fi Direct is een veelbelovende functie die al werkt in de echte wereld. Echter, het heeft een lange weg te gaan voordat het is eigenlijk een interoperabele standaard normale mensen kunnen vertrouwen op. Op dit moment, het is gewoon een manier om speciaal ontworpen producten om te communiceren met elkaar. Voor apparaten die minder energie nodig hebben, zal Bluetooth Low Energy superieur zijn – maar Wi-Fi Direct heeft een kans om te vechten tegen de hoger-powered Bluetooth-apparaten.

Afbeelding Credit: miniyo73 op Flickr

Ik ben vrij zeker dat de GoPro Hero 3 camera’s gebruiken Wi-Fi Direct, ook. U kunt een app op uw smartphone waarmee u rechtstreeks aansluiten op de camera via Wi-Fi en de telefoon gebruiken om te zien wat de camera ziet, controle opnemen, let opgenomen video’s, instellingen wijzigen, enz. Krijgen

Eigenlijk, op basis van wat ik heb gezien op het web, ik denk dat de GoPro gewoon implementeert een WiFi access point, net als de Eyefi kaart doet.

Het is ook de moeite waard niets dat de nieuwe XBox Men gebruikt WiFi Direct om zijn gamepads, dat is de reden waarom de oude 360-controllers niet meer werken aan een XB1.

Het duurt ongeveer 80 milliseconden voor onze hersenen om te verwerken wat er gebeurt om ons heen, in dat opzicht, we zijn kleine tijdreizigers altijd een fractie van een seconde uit de pas met de wereld.