HTG legt uit: Wat de Windows Event Viewer is en hoe je het kunt gebruiken

De Windows Event Viewer toont een logboek van de toepassing en het systeem berichten – fouten, informatieve berichten en waarschuwingen. Oplichters hebben de Event Viewer wordt gebruikt om mensen te misleiden – evenement tot een goed functionerend systeem foutmeldingen hier.

In een berucht scam, een persoon die beweert te zijn van Microsoft telefoons iemand en draagt ​​ze naar de Event Viewer te openen. De persoon is zeker om foutmeldingen zien hier, en de scammer zal vragen om de persoon creditcardnummer om ze op te lossen.

Als vuistregel, kunt u over het algemeen negeren alle fouten en waarschuwingen die in de Event Viewer verschijnen – ervan uitgaande dat de computer goed werkt.

Om de Logboeken starten, typ Logboeken in het menu Start en druk op Enter. U kunt ook de lancering van de Event Viewer uit de map Systeembeheer.

Gebeurtenissen worden in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld, de Application log bevat een logboek van de toepassing gebeurtenissen en de System log bevat een logboek van de Windows-systeem gebeurtenissen.

Je bent zeker een aantal fouten en waarschuwingen te zien in de Event Viewer, zelfs als uw computer werkt prima.

De Event Viewer is ontworpen om systeembeheerders te houden tabbladen op hun computers en het oplossen van problemen. Als er geen probleem is met uw computer, de fouten in zijn hier waarschijnlijk niet belangrijk. Bijvoorbeeld, zult u vaak fouten die aangeven dat een programma onverwacht op een bepaalde tijd, die weken geleden zijn geweest.

Zelfs waarschuwingen vaak onbelangrijk voor de gemiddelde gebruiker. Als je probeert om een ​​probleem met uw server op te lossen, kunnen deze waarschuwingen nuttig zijn. Als u nog niet bent, ze zijn niet bijzonder nuttig.

In theorie, zijn andere toepassingen ook verondersteld om evenementen om deze logs te loggen. Echter, veel toepassingen niet erg handig gebeurtenis informatie aan te bieden.

Op dit punt, ben je waarschijnlijk afvragen waarom je moet de zorg over de Event Viewer. De Event Viewer daadwerkelijk kan nuttig zijn als u met bent een probleem met uw computer – bijvoorbeeld als uw computer is blauw-screening of willekeurig rebooten, de Event Viewer kunnen meer informatie over de oorzaak te bieden. Zo kan een fout gebeurtenis in het systeemlogboek sectie u op de hoogte welke hardware driver crashte, die u kan helpen vastpinnen een buggy bestuurder of een defecte hardware component. Kijk maar naar de foutmelding in verband met de tijd dat uw computer bevroor of hernieuwd – een foutmelding over een computer hangen zal Critical worden gemarkeerd.

U kunt ook kijken specifieke gebeurtenis-id’s online – als u dat bent een probleem is, kunnen zij u helpen meer informatie te vinden.

Er zijn ook andere leuke toepassingen voor de Event Viewer, ook. Bijvoorbeeld, Windows houdt bij het opstarten van de computer en registreert het aan een evenement, zodat u de Event Viewer kunt gebruiken om uw PC’s exacte opstarten vinden. Als u een server of andere computer die zelden moet stilgelegd uitvoert, kun je shutdown event-tracking mogelijk te maken – wanneer iemand wordt afgesloten of herstart de computer, zullen ze moeten een reden te verstrekken. U kunt elke afsluiten of herstart van het systeem en de reden van de Event Viewer.

U kunt Logboeken ook gebruiken in combinatie met de Task Scheduler – rechtermuisknop op een gebeurtenis en selecteer Bevestig Taak om dit evenement tot een taak met het evenement te associëren. Wanneer de gebeurtenis plaatsvindt, kunt u Windows een actie automatisch uit te voeren in reactie.

Event Viewer is een noodzakelijk onderzoeksinstrument. verbinding over een gedeelde bron: Helaas is het niet de problemen het meest geassocieerd met bepaalde hardware (printer ie) op te lossen.

Het is een van de eerste admin tools die ik gebruiken om te controleren probleem veroorzaakt bij het oplossen … en ja, het is vrij nutteloos in het oplossen van zaken als printer / plotter problemen

Is het mogelijk om in te loggen alle of een deel van deze informatie volledig te stoppen, wat “normale gebruiker” kan niet toch gebruiken?

Hallo, kan ik gebruik maken van de Event Viewer om uit te vinden wny mijn Windows Mail is zo traag bij het downloaden van berichten;. Proost;. DSW /

Iets meer bruikbaar voor de niet-techneut is de Reliability Monitor beschikbaar via het zoekvak in Start. Dat doet bieden oplossingen voor problemen.

@Svend: U kunt de event logging dienst uit te schakelen, maar de standaard grootte van elk log is 512KB en is ingesteld op de gebeurtenissen die ouder zijn dan 7 dagen worden overschreven. Dus, is er eigenlijk weinig zin.

hi kan ik de gebeurteniskijker om uit te vinden wny mijn windows mail is zo traag bij het downloaden

@harvey: Ja, Reliability Monitor ziet er interessanter voor de niet-techneut, maar dit rapport nog steeds verbijsterd me

Driver management het proces gesloten driver NULL driver te installeren voor Device aanleg ID ACPI \ NSC1200 \ 5 & 36063AE3 & 0 met de volgende status: 0xe0000203.

@ Dic: probeer los te koppelen al uw USB-apparaten een voor een, totdat de foutmelding is verdwenen. Als er niets dan proberen Device Manager onder Universal Serial Bus controllers (USB-apparaat), of Human Interface Devices om het probleem op USB-poort of apparaat te identificeren.

@r

Ahh, dus het was te maken met USB. Nou, het probleem was historische, en moet zelf een of andere manier vast hebben, want alles is goed nu. In feite, weet ik niet meer met het probleem.

Maar dankzij, hoe dan ook, r, goed van u om te reageren. Ik zal dat één op te slaan weg als referentie.

@Dic: Ja, dit kan zelf te corrigeren op reboot. Het systeem heeft geprobeerd om een ​​aantal usb-poort die eerder had gebruikt te identificeren (dit verschijnt in Schijf Mgt. Als een bestaande stationsletter). Een veel voorkomende oorzaak van dit is wanneer men niet ‘veilig’ verwijderen van een USB-apparaat, het systeem nog steeds denkt dat de poort actief is … .. Ik ben vaak slachtoffer van deze op sommige computers … cheers!

Je niet te vermelden hoeveel ruimte wordt gebruikt om deze gebeurtenissen / logs te behouden. De meeste evenementen kunnen worden gewist uit, maar sommige niet! Dat brengt mij om te denken dat, net als het register, dingen hebben een potentieel om te groeien uit de hand.

Franse schrijver Guy de Maupassant aten vaak lunch onder de Eiffeltoren, niet omdat hij hield van de iconische Franse structuur, maar omdat hij haatte het, zei hij dat de enige plek in Parijs kun je genieten van het uitzicht, zonder de Eiffeltoren te onderbreken het was direct zitten onder het.