hoe je je Wii remote gebruiken als een gyroscopische muis

Als u een reserve Nintendo Wii-afstandsbediening met de Motion Plus add-on, kunt u deze gebruiken om uw Windows-pc bedienen vanaf de overkant van de kamer. Hier is hoe het te laten werken in een paar eenvoudige stappen.

Met behulp van de Wii Motion Plus add-on en sommige software, kunt u eenvoudig presentaties of uw home theater pc te controleren. Je zal nodig hebben

De WIDCOMM Bluetooth-stack kunt u uw computer met de Wii-afstandsbediening te koppelen zonder gebruik van een code. Dat is de sleutel stuk te krijgen van het werken, en hoewel de BlueSoleil stapel dit zo goed kan doen als niet beter, het is niet gratis. Nadat de koppeling is voltooid, wordt het GlovePIE applicatie een script dat de controller ingang neemt en vertalen in muisemulatie draaien. Met een beetje tweaken, kunt u de functionaliteit van uw geïmproviseerde muis uit te breiden en het zelfs gebruiken als een joystick / gamepad.

U hebt een compatibele Bluetooth dongle om te communiceren met je Wii-afstandsbediening, en ze kunnen goedkoop online worden gevonden als uw computer niet beschikt over een ingebouwde al. Een alternatieve stapel Bluetooth feite kan een grotere compatibiliteit met adapters, een zeer nuttige neveneffect. U kunt zelfs gebruik maken van een die is bedoeld voor draadloze hoofdtelefoons of iets dergelijks, zolang het maar gebruik maakt van Bluetooth.

Strikt genomen, hoeft u niet de Motion Plus nodig add-on. GlovePIE kunnen Wii nemen remote input en gebruik maken van de pitch en yaw om de cursor te bewegen, maar dit betekent niet erg vloeiend werken. De controller kan ook gebruik maken van twee IR lichtbronnen als een absoluut referentiepunt, dat is hoe het werkt met de Wii zelf, en krijg een meer vloeiende beweging. U kunt zelfs gebruik maken van twee kaarsen om hetzelfde effect te krijgen. Wat maakt de Motion Plus benadering de moeite waard is dat je een meer vloeiende beweging dan het gebruik van alleen de controller, terwijl het tegelijkertijd niet hoeft te rekenen op de IR bronnen. Dit maakt het ideaal voor een snelle installatie voor presentaties, of wanneer u hebt daglicht streaming in op uw home theater setup.

Ten eerste, krijg je Bluetooth-dongle aangesloten en ingeschakeld. Dit zal variëren van computer naar computer en dongle om dongle, maar u kunt installeren van drivers en extra software overslaan als je alleen wilt gebruiken voor dit, omdat de WIDCOMM stack heeft een eigen chauffeurs.

Download vervolgens de WIDCOMM Bluetooth-stack en dubbelklik om het te installeren. Accepteer de licentieovereenkomst en het eens wanneer het u wordt gevraagd om software te installeren.

Nadat de installatie is voltooid, moet u een Bluetooth-pictogram in het systeemvak, zoals zo

Dat zorgt voor de helft van de software. Download vervolgens GlovePIE (met Emotiv ondersteuning) en unzip het bestand. Binnen in de map die u zojuist hebt gemaakt, dan heb je een bestand genaamd GlovePIE, dat is wat we zullen gebruiken om een ​​script de ingangen te zien.

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram in het systeemvak, en ga naar “Een apparaat toevoegen.”

Next up, krijg je een scherm dat zegt dat het zoeken naar Bluetooth-apparaten te zien. Hit the 1 + 2 knoppen op je Wii afgelegen.

Je ziet een invoerapparaat met de naam “Nintendo RVL-CNT-01” pop-up in het venster. Selecteer deze en druk op Volgende.

In het volgende venster wordt u gevraagd hoe u wilt koppelen aan het apparaat. Kies “Pair zonder gebruik van een code.”

U moet dan een scherm dat zegt dat het is gekoppeld en Windows installeert de benodigde stuurprogramma’s voor het apparaat.

Openstellen GlovePIE met een snelle dubbelklik, en druk op “Yes” bij de veiligheidscontrole prompt. Je zult een ingewikkeld zoek venster als dit te zien

Laat je niet dat je intimideren! Ga gewoon naar Bestand> Openen, navigeer naar de map GlovePIE, en ga naar de map “WiimoteScripts”.

Kies de “lednerg WiiMotion Plus Mouse.PIE” script en klik op Openen. U vindt de belangrijkste GlovePIE venster met het script te zien.

Klik op de knop “Run” om het script uit te voeren. Je zou moeten zien LEDs je Wii-afstandsbediening te veranderen configuratie, van 1 en 4 worden aangestoken, op 2 en 3 wordt verlicht, en ten slotte, op slechts 1 gaat branden

Als je ziet een bordje naast de “Run” knop die zegt “Motion Plus niet gedetecteerd!” Klikt u op “Stop”, zorg ervoor dat het correct in de Wii-afstandsbediening, en probeer het opnieuw. Het kan een of twee probeert te nemen, maar al snel zal het goed zijn interfacing met GlovePIE.

De “B” op de onderkant van de controller kan de cursor te bewegen. Als je laten gaan van het en de positie van de controller, als je B Volgende hit, zal het blijven houden van de cursor van die positie. De beweging aard van zoals het gebruik van een touchpad op een laptop, waarbij bedrijf “B” is alsof je een vinger aanraken de pad. Soms heb je te ver op het pad verplaatst en moet uw vinger uit te steken en te verplaatsen om te blijven drukken op de cursor.

De “A” knop fungeert als een links-klik, de “Plus” knop fungeert als een klik met de rechtermuisknop en “Down” op de directionele pad fungeert als een middle-klik. De knoppen werken net als muisknoppen, ze klikken wanneer je naar beneden duwt op de knop en unclick wanneer je loslaten.

Bijna blij met het script, heb ik eindigde tweaken het aan mijn voordeel. Na het eerste blok van de tekst, kunt u de volgende regels in te voegen

mouse.WheelUp = wiimote.One; mouse.WheelDown = wiimote.Two

Het moet er zo uitzien

Wanneer dit wordt uitgevoerd, dan heb je het extra voordeel van de mogelijkheid om de 1 en 2 knoppen gebruiken om omlaag respectievelijk omhoog en krijgen. Als u wilt uw controller verbreken, houdt u de knop ingedrukt totdat de LED’s uit te schakelen en opnieuw aan te sluiten, maar houdt u de 1 + 2 knoppen om auto-pair met uw PC.

Kom met slim gebruik van uw eigen, of een favoriete GlovePIE script? Zorg ervoor dat u met ons te delen in de commentaren.

Geweldig. Vraag me af wat kun je doen met de Wiimote …; Probeer ook dit: http://www.youtube.com/watch?v=5s5EvhHy7eQ

ik heb wat vragen

1) Ik veronderstel ik niet de dongle nodig als ik heb interne draadloze Bluetooth. Is dat juist;? Ik heb Dell Wireless 355C Bluetooth 2.0 + EDR-module en Microsoft Bluetooth Enumerator.

2) Ik run mijn computer via mijn tv zodat ik video’s kunt bekijken. De TV en de computer zijn gescheiden door een wand. Zal ik in staat zijn om de Wii te gebruiken als controller bij het kijken naar tv als de bron (de computer) is aan de andere kant van de muur? Ik heb geprobeerd met behulp van een draadloze Bluetooth-muis en het heeft niet gewerkt, dus moet er geen verschil met de Wii-afstandsbediening?

@Brett

1) Ja, een ingebouwde Bluetooth-module moet gewoon goed werken

2) Het is waarschijnlijk een bereik kwestie. Ik heb bluetooth gevonden om NOOIT wonen tot haar “30 foot range”. Maar waarschijnlijk vanwege alle inmenging ik heb er in mijn kamer. Het is een poging om te zien of de Wiimote kan aansluiten op uw computer de moeite waard, maar ik vermoed dat beide apparaten kan niet verzenden via de muur.

Ik zou denken dat de muis zou minder bereik hebben in vergelijking met de Wii-afstandsbediening.

Geen kwaad in het proberen om het uit te testen.

Ah, GlovePIE …. Maak indruk op je vrienden, powerpoint presentaties, schoolprojecten, een must als je een Wii. Er zijn ook manieren om de IR-camera te gebruiken in de afgelegen, maar je moet 2 kaarsen of een draadloze sensor bar om IR-verlichting te sturen.

erg mooi, Iuse toen ik kijken al mijn ovies net als een tv-afstandsbediening, alleen voor mijn pc

i dont like kijken naar mijn ovies, dat is gewoon smerig

mine werkt voor een paar seconden dan is de afstand, los ….

In het artikel is vermeld iets over de mogelijkheid om BlueSoleil te gebruiken, ik heb dat en de WIDCOMM Bluetooth-stack niet wil mijn bluetooth adapter te vinden. hoe zou ik in staat zijn om de BlueSoleil gebruiken? Bedankt.

Dit werkte niet goed at all. Hij vond de Wiimote en ik kreeg het werkend, maar het slot en stopte met werken na slechts ongeveer een minuut. Nooit kon krijgen terug te keren.

Heeft dit te maken van de Wii-afstandsbediening nutteloos voor de normale Wii functies?

Nee, je hoeft alleen te koppelen met de Wii eerste weer.

eerste: ga naar de computer winkel, ten tweede: kopen draadloze muis, drie: ga naar huis, vier: het gebruiken

Is er een script om te bepalen alle daar de as van de Wiimote wijst.

De Colorado Rockies Major League Baseball team heeft een grote wandeling in humidor, zoals de soort die je zou gebruiken voor het opslaan van een omvangrijke sigaar collectie, speciaal voor het opslaan spel ballen in om het effect van het dorre klimaat van hun grote hoogte / lage tegen te gaan luchtvochtigheid stadion.