7 eenvoudige dingen computer reparatie plaatsen doen: hoe je je eigen computer een onderhoudsbeurt

Computer reparatie plaatsen zoals Geek Squad Best Buy’s doen veel dingen die je eenvoudig zelf kunt doen. In plaats van te betalen voor een dure malware removal of computer tune-up, kun je het zelf doen.

Deze gids zal u niet lopen door het identificeren van een falende component en het herstellen van het met de hand. Het is gericht op de eenvoudige dingen – maar het is gemakkelijk, mensen betalen honderden dollars te hebben het voor hen gedaan.

Afbeelding Credit: Fort Meade op Flickr

Veel mensen nog steeds worstelen met besmette Windows-pc’s. Als uw computer is geïnfecteerd en niet goed werkt, hoeft u niet aan iemand anders om het te repareren te betalen. The Geek Squad heeft geen magische hulpmiddelen – ze veel van de standaard antivirus tools die u zelf kunt gebruiken gebruiken.

Om een ​​antivirus product dat eigenlijk biedt een goede bescherming te vinden, raadpleeg dan een antivirus-test website en zie hoe uw antivirusprogramma van keuze stapels. Als je geen zin hebt om al die zelf onderzoek te doen, gelukkig hadden we hebben het voor u gedaan.

Kaspersky en Bitdefender consequent in de top van zowel de AV-Test en AV-Comparatives rankings, en we hebben beide producten met goede resultaten gebruikt. Ze zijn niet gratis, maar de meeste van de gratis antivirus die er zijn is het bundelen van extra nonsense of proberen om uw zoekmachine naar die “veilige” oplossing dat is niet echt veilig en gewoon laat zien meer advertenties of spionnen op uw koopgedrag.

Voor een echt diepe infectie, kan een goede staat van onderhoud plaats graven door uw autostart inzendingen en het register met de hand en handmatig malware die niet wordt gevangen door hulpmiddelen te verwijderen. en als de computer is al zo besmet is, is er geen garantie van alle malware zullen worden verwijderd – Dit kan echter tijdrovend zijn. In gevallen als dit, zullen ze vaak net Windows opnieuw te installeren. U kunt dat zelf ook.

Sommige mensen denken dat computers worden trager verloop van tijd en moeten uiteindelijk worden vervangen – het is triest, maar waar. Andere mensen kunnen de computer aan een reparatie plaatsvinden wanneer het begint te vertragen. Bij de behandeling van een computer die is vastgelopen door opstartprogramma’s en werkbalken, een eenvoudige Windows opnieuw installeren is vaak de snelste en eenvoudigste oplossing.

Dit kan ook helpen als je andere problemen met uw computer, zoals file corruptie of rare fouten ondervindt. Hoewel het vaak mogelijk om deze zaken op te lossen door het vervangen van beschadigde bestanden en slechte chauffeurs, is het meestal sneller om gewoon terug naar de fabrieksinstellingen te resetten Windows.

De meeste nieuwe computers worden geleverd met in de fabriek te herstellen partities, die u kunt openen door op de juiste sleutel tijdens het opstartproces (check de handleiding van uw computer). U kunt ook cd’s of dvd’s kunt u uw computer te herstellen van. Als u Windows zelf geïnstalleerd, kunt u de Windows-installatie schijf te gebruiken. Op Windows 8, gebruik maken van de Refresh of Reset functie om gemakkelijk Windows opnieuw te installeren.

Zorg ervoor dat u een back-up van uw belangrijke bestanden voordat je dit doet. Sommige plaatsen kunnen een back-up van uw belangrijke bestanden voor u, terwijl sommige kunt u vragen om een ​​back-up van tevoren – dat is omdat ze gewoon zullen het opnieuw installeren van Windows voor u.

Als je hebt net een nieuwe computer – of terug naar de fabrieksinstellingen resetten uw oude computer – u zult vinden het vaak vol met nutteloze software verpakt. computer fabrikanten worden betaald om deze programma’s, die uw computer vertragen (met name tijdens het opstarten) en uw systeemvak rommel bevatten.

Best Buy Geek Squad in rekening brengen om dit bloatware te verwijderen. Zelfs Microsoft krijgt in op de actie – als u een Windows-pc met een Microsoft-winkel te brengen, zullen ze de bloatware voor $ 99 te verwijderen.

Val niet voor het aan: U hoeft niet een dubbeltje te besteden aan deze vooraf geïnstalleerde programma’s te verwijderen. Er zijn drie manieren waarop u kunt gaan over het doen van dit

Als je in de markt voor een nieuwe desktop computer (je kunt niet echt bouw je eigen laptop), hoeft u niet naar een voorgebouwde computer te kopen. Het is verrassend gemakkelijk om uw eigen computer te bouwen uit onderdelen die u kunt online bestellen. Dit is over het algemeen goedkoper dan het bouwen van een nieuwe computer – je kunt betere hardware te krijgen en kies precies de hardware die u wilt.

Voor stap-voor-stap instructies voor alles, van het kiezen van onderdelen aan het samenstellen van uw nieuwe machine, kijk op onze gidsen

Sommige computer upgrades zijn bijzonder eenvoudig. nieuwe RAM-geheugen toe te voegen aan uw computer is een zeer eenvoudig proces – zolang je de juiste RAM-geheugen te kopen voor uw computer, het installeren is het gemakkelijk zal zijn U kunt uw harde schijf te upgraden (of voeg een nieuwe harde (zelfs in veel laptops.) rijden) naar de opslagruimte die u beschikbaar te verhogen. Dit is een beetje ingewikkelder, zoals u zult moeten Windows opnieuw te installeren of te verplaatsen van uw bestaande besturingssysteem op als u de originele harde schijf vervangt, maar het is niet te hard.

We hebben gidsen die u loopt door het uitvoeren van deze eenvoudige upgrades

Als u een laptop of voorgemonteerd desktop computer kocht, heb je niet nodig om het naar een reparatie plaats als het breekt. Als het nog onder garantie, kunt u contact opnemen met de fabrikant om de computer RMA en hebben ze te repareren. RMA staat voor “Return Merchandise Authorization” – je nodig hebt om de service van de fabrikant afdeling vertel uw probleem en ontvang een RMA-nummer voordat mailing het aan hun service center.

Als u uw eigen computer vanuit het niets opgebouwd, kan het een beetje ingewikkelder hier – je nodig hebt om vast te pinnen welke component defect is en RMA die component alleen.

Voor informatie over RMA’ing uw hardware als het breekt, raadpleegt u de garantie de documentatie van uw computer. U kunt ook naar ondersteuning van uw computer fabrikant website online.

Als u per ongeluk een belangrijk bestand hebt verwijderd, zult u blij zijn te weten dat het mogelijk is om het terug te krijgen. Dit komt doordat verwijderde bestanden worden niet daadwerkelijk onmiddellijk gewist.

Als u diepgaande forensische data recovery van bedrijfskritische documenten nodig hebt, kunt u contact opnemen met een professionele voor. Dit is een dure dienst, dus tenzij het is uiterst belangrijke data, je kunt ook gewoon proberen het zelf te doen.

Lees verder

Dit zijn allemaal dingen die je kunt doen op uw eigen vrij gemakkelijk als je de instructies volgen. We hebben niet aangeraakt op de meer ingewikkelde dingen hier, maar veel van wat mensen betalen computer reparatie plaatsen om te doen is simpel. Dit is de computer equivalent van het veranderen van uw eigen ruitenwisser vloeistof.

“Dit is de computer equivalent van het veranderen van uw eigen ruitenwisser vloeistof.”

i dont know man, heb ik nooit “veranderd” mijn ruitensproeiervloeistof! mijn oogklep vloeistof ja ……

Het is bedroevend dat mensen bereid zijn om $ 99 te betalen voor iemand om bloatware te verwijderen voor hen. Er zou zelfs een markt voor.

Dit artikel is een verwarrende puinhoop. Wil je mensen om hun eigen computer te bouwen of zelf te repareren? Als ze al geek squad betaalt om een ​​virus te verwijderen denk je dat ze zullen willen hun eigen computer te bouwen? Dit bericht is getypt in 1 minuut, net als het artikel.

Het virus en spyware verwijderen van dit artikel is onzin. Ik niet meer doen dit niveau van tech werk, maar ik heb 16 jaar ervaring te doen en ik zelfs (helaas) werkte voor Geek Squad voor een tijdje. Geek Squad en andere computer reparatie plaatsen hebben toegang tot tal van verwijdering en reparatie programma’s die hun bedrijven betalen veel geld voor. Deze tools zijn veel grondiger dan de vrije degenen je uit op het internet. Niet om te zeggen dat de dingen die hier worden vermeld kon het werk. Het is nooit een slecht idee om het eens te gaan jezelf, maar de meeste keren onervaren of zelfs wat meer tech-savvy mensen Arent gaat om succesvol te zijn op deze dingen te verwijderen volledig en correct en in sommige gevallen kunt u zelfs uw besturingssysteem slang in het proces als je niet weet wat je doet. Ja, het is waar dat je kunt leren om je pc af te vegen en opnieuw installeren yoru OS om zich te ontdoen van malware, maar Geek Squad of andere fatsoenlijke PC bedrijf kan meestal doen zonder hun toevlucht nemen tot dat. Typisch Als Windows krijgt afgespoten in het virus en spyware verwijderen proces computer techs kunnen ramen repareren in plaats van opnieuw te installeren dat is meestal de reden waarom mensen betalen deze bedrijven geld om het te doen voor hen. Het bewaren van gegevens is meestal de klanten voorop als het bedrijf dat werkt aan het. My.02

Het proces is heel leerzaam en belangrijk voor computergebruikers

Heb ik gemist “stofzuiger het stof”?

Ik ben 78 (vrouw) en begon met computers in 1981. Kan niet veel te doen, maar nu helpen andere oudjes … Restart, Dust, Defrag, Veeg ongebruikte bestanden, Run virus scan, updaten drivers en check outlets etc … doet wonderen! En ik ben vrij … geen grote kosten en ze zijn terug naar e-mail en Google-zoekopdrachten.

het eerste wat ik vraag is “heb je geprobeerd om elke registry cleaners run” en 99,9% van de tijd dat ze zullen zeggen ja. op die manier zullen ze niet liegen. dan vraag ik of ze nog steeds hun cd’s die bij de computer is geleverd. 99,9% van de tijd het antwoord nee. Ik ben bereid om geld te verdienen na die …

Hier is wat ik doe als iemand me brengt daar computer om schoon te maken. Ongeveer 15 jaar ervaring.

1. Schakel alle overbodige items opstarten met behulp van Ccleaner en msconfig.

2. Gebruik de stofzuiger in Ccleaner en de registry cleaner gebouwd in (ik heb zelfs twijfel reg schoonmakers, maar alle kleine beetjes helpen)

3. Toen ik graag om te scannen op virussen / malware enz. Met behulp van Malwarebytes en SUPERAntiSpyware en één met behulp van welke antivirus programma ze gebruiken.

4. ik ook graag IE gereset, zelfs als ze niet gebruiken. Als ik merk veel gereedschap bars in IE zal ik ook gaan of naar het Configuratiescherm of opnieuw om Ccleaner en verwijder ze. Sommige gereedschap bars gebruiken achtergrond en andere sneaky methoden om weer in te schakelen zichzelf na een IE-reset.

5. Ik meestal ook defrag, maar niet een overtuigd als dit iets goed is of niet doet. Ik neem aan dat slechts fracties van seconden worden verkregen door dit, maar alle kleine beetjes helpen gezien alle online forums las ik waar mensen zeuren over een paar seconden hier of daar, net als in de snelheid van hun computer opstarten.

6. Ik zorg ervoor dat alle specifieke problemen worden opgelost en dat is het.

En ik rekenen slechts $ 10 flat fee.

Ik hou van het idee van de mensen “repareren” van hun eigen computers! Dat betekent dat ik in rekening brengen NOG MEER aan de rotzooi die ze hebben gemaakt op te lossen!

@Luke: Zijn, want er zijn een heleboel mensen die niet een ding over hoe om correct te werken er computers en winkels willen profiteren van deze niet kennen. als beste koopt geeks quad. ze kosten zoals $ 50 voor een service call en gebruiken software die is gratis en beschikbaar via het web en ze ook gebruik maken van illegale software bij het zoeken @ iemands computer.

@Big Dee: een aantal keer te weten hoe te bouwen een is een goed idee als je niet weet hoe kan men een slecht deel voor vervanging te verwijderen.

@Pluto: LOL je bent zo vol van. Ik heb een Geek Squad software cd en bijna alles op het is vrije software. de enige software op de cd die wordt betaald door Best Buy is het illegaal spul. en ja ze hebben al een rechtszaak aangespannen tegen hen betrekking tot het en ze kregen de opdracht om het te verwijderen … Guess wat, het is nooit gebeurd.

De moraal van dit volk is kunt u krijgen opgeleid op hoe schoon te maken en reparatie van uw computers, zodat u niet hoeft te nemen met de onbedachtzaam anderen proberen te profiteren van jou.

Groot artikel. Brengt veel nuttige info (maar ik ben het ermee eens dat het een vacuüm stap zou hebben opgenomen uit. Ik heb een aantal echte rommel gezien in mijn 20 oneven jaren met pc’s). Krijgt een plaats in mijn favorieten!

Ik ben Microsoft Office gecertificeerd en hebben gewerkt met computer software sinds 1981.

Alle computers (nieuw en gebruikt) moeten Free Antivirus, Malwarebyte, etc. programma’s vooraf geïnstalleerd met instructies hebben. Wat mijzelf betreft, ik heb een veel hielp een persoon en zelfs mijn stap-voor-stap handleidingen (visuele illustraties) over de manier waarop een persoon kan DIY (do it yourself) bevatten. Deze instructies komen met een programma installeer ik ook voor hen, zonder extra kosten. Er zijn nog steeds veel mensen die geen computer kunnen omgaan, noch heeft iemand (die ik ken), ooit edumacate (sarcasme voor het opvoeden) computergebruikers om bepaalde programma’s op een ‘geplande’ basis uitgevoerd.

Eén ding heb ik altijd in geloofd … is dat er een computer examen (zoals een schriftelijke rijexamen) zou moeten zijn “voor” een nieuwe gebruiker een computer kan kopen, of een gratis online ‘computer basics 101’ voor nieuwe gebruikers. Iets om hen te helpen de slag te gaan. Denk daar eens over na. Je kan zeker geen auto te rijden zonder het nemen van een examen. Veel mensen kopen een computer en hebben geen idee wat ze zelf hebben gekregen in, en dan zelf in een wrak.

En een ander ding. U aan een back-up van al uw bestanden voordat het hebben van uw computer worden nagezien om Windows opnieuw te installeren. Nou, FYI … Als een persoon computer al is geïnfecteerd en vervolgens een back-up ze hun bestanden, is er een goede kans dat ze kunnen ook back-up een aantal van deze virussen, malware etc. ook.

Die me doet denken, zal een goede tech en / of verkoop persoon, ‘opvoeden’ van hun klanten.

Computer savvy en nog aan het leren …

Im denken fdisk is het meest effectieve instrument.

Het beste advies dat ik gelezen heb hier, tot nu toe is @ Clamo

Ik haat het als mensen het woord “SAVVY” in verwijzing naar iets, want het klinkt zo arrogant, en zelf verheerlijken.

Ik heb de meest eenvoudige uitvinding, in de wereld, dat stof zal elimineren van ooit zelfs interring een computer, hoeft alleen maar tracks, zonder vragen, tot na de productie en verpakking is voltooid, want het is zo simpel.

Als alles wat je gaat doen is diss het artikel waarom lees het, ja sommige, goed advies, maar als een persoon genoemd teach de gebruiker hoe ze hun pc te gebruiken

Ik had een vriend die op een helpdesk gewerkt en kreeg een telefoontje van een gebruiker te zeggen “weve had een stroomstoring en ik kan mijn computer aanzet” DOH, antwoordde hij: “heb je de verpakking van de computer en zo ja, pak het back-up, want je bent te dik om het te gebruiken “om deze hij werd ontslagen

De meeste computers niet eens op te nemen en CD’s / schijven met hen meer

Ik denk dat de reden waarom het artikel wordt zo veel negatieve feedback, is omdat het over-vereenvoudigt computer reparatie, alsof iedereen het en in werkelijkheid, iedereen kan en mag het niet doen kan doen.

Ja, iedereen kan leren om virussen te verwijderen bloatware, Windows opnieuw installeren, of bouwen hun eigen pc. Maar niet iedereen is geschikt om het te doen, noch heeft het geduld om te volgen door het proces wanneer een probleem zich voordoet. En een probleem zal altijd voordoen.

Het belangrijkste aspect van het artikel niet aan te pakken is dat wanneer een persoon is het nemen van hun computers voor onderhoud reparatie, zijn ze niet alleen te betalen voor een dienst, zijn ze betalen voor de vereiste deskundigheid van de persoon (s) het uitvoeren van de diensten. Professionele computer reparatie is meer dan alleen maar weten hoe het te doen, maar om te weten wat te doen als de dingen niet goed gaan. Is de handeling van het verwijderen van virussen gemakkelijk? Ja. Maar is het het proces van het verwijderen van virussen gemakkelijk? Dat is een volmondig “Nee” Tenzij je hebt meegemaakt falen bij het uitvoeren van deze diensten, dan moet je echt kan niet zeggen hoe gemakkelijk het is of niet.

De in dit artikel genoemde dingen zijn gemakkelijk te doen, omdat ik geloof dat iedereen kan leren hoe iets te doen, maar alleen als de persoon heeft het geduld en de wil om het leerproces te verduren. De verklaring ik voel is van de meeste kritiek is de laatste

“Dit zijn allemaal dingen die je kunt doen op uw eigen vrij gemakkelijk als je de instructies volgen. We hebben niet aangeraakt op de meer ingewikkelde dingen hier, maar veel van wat mensen betalen computer reparatie plaatsen om te doen is simpel. Dit is de computer equivalent van het veranderen van uw eigen ruitenwisser vloeistof. ”

Zo veel als ik hou van deze site en hebben een bezoek aan het al jaren, dit is vrij veel een directe belediging voor alle computer reparatie bedrijf en de mensen die werkzaam zijn in hen. En ik heb het niet over pizza techs zoals Geek Squad, die een dertien-in-een-dozijn en kon minder over de kwaliteit van het werk schelen. Ik heb het over de lokale bedrijven die talloze tijd en geld ervoor zorgen dat ze de beste werk dat ze kunnen en redelijke prijzen. Degenen die niet elke baan voor je geld uitvoert, maar zijn bereid banen naar beneden te draaien, omdat ze bereid zijn om ze ofwel toegeven dat het moet niet doen of kan het niet doen. Belangrijker is dat de degenen die uiteindelijk de uitgaven talloze manuren vaststelling van de problemen die klanten zelf-toebrengen aan zichzelf, want ze lezen incomplete artikelen zoals deze, denken het proces is eenvoudig, als het feit dat het niet is.

Als een computer reparateur, dan zou ik gewoon vragen dat de volgende keer dat je schrijven over een dergelijk onderwerp, moet je meer bewust van het hele proces en niet slechts één aspect van het zijn. Artikelen als deze niet alleen maar leiden tot meer hoofdpijn voor de kwaliteit van computer reparatie techs zoals ikzelf, maar het creëert ook een gedrags-problemen bij cliënten denken dingen zijn eenvoudig, beseffen ze niet, en dan wanneer het tijd is voor reparatie, automatisch denken dat ze worden geript off, omdat ze lezen hoe gemakkelijk het was – los van het feit dat ze komen aan ons om de gemakkelijke zaak dat ze wisten niet hoe dat te doen oplossen.

Waarom doet iedereen zeggen vacuüm uit de computer …. je moet niet stofzuigen een computer, kunt u statische ontlading krijgen en bak een component. Blaas de computer, Air compresser, zou de hel zelfs een can-o lucht beter dan het vacuüm werken

Ik zag de titel: 7 Easy Things Computer Reparatie Wat te doen: Hoe om uw eigen computer service

Zo zou dit ook Linux-gebruikers zijn onder andere?

Of wat dacht je van Apple-gebruikers?

Ik zou er ook op wijzen antiquiteiten zoals CP / M of één van de nu “orphan” systemen ook – zelfs MS-DOS!

Dus je moet niet die titel worden omgedoopt? om iets als: hoe je eigen Windows naar Service (V-8: Vista 8) Computer: 7 Easy Things Computer Repair Places doen?

Moet niet de titel van dit artikel worden hernoemd naar …

7 Easy Things Computer Repair Places doen: hoe je je eigen Windows Computer Service

(Sorry als dit is een repost aangezien elke keer mijn commentaar “in afwachting van matiging” is het meestal weggegooid.)

Ik heb onderhouden meer dan 500 pc’s in de afgelopen 3 jaar en ik run een klein bedrijf met een bescheiden pand in het Verenigd Koninkrijk en betaalbare prijzen de service die ik te bieden is gegarandeerd. Het gaat om een ​​back-up, (twee keer om zeker te zijn) Windows opnieuw te installeren met alle updates en de juiste drivers etc, en vervolgens alle software de klant gebruikt wordt besproken, alleen zetten terug wat ze willen en nodig hebben. Het wordt geleverd en het opzetten, printer geïnstalleerd en getest etc. Uiteraard is de dienst omvat het verwijderen van al het stof en het schoonmaken en het testen van de hardware enz. Het upgraden van de harde schijf en het geheugen etc waar nodig. Door dit te doen als een op maat gemaakte service en zorg ervoor dat de klant een pc die ze hadden vóór maar zonder dat een van de problemen kan zeer tijdrovend zijn en de problemen (zoals andere technici zullen weten) dat je tegenkomt zijn veel meer dan 99% van de volkeren vermogen. Plus ze hebben niet de tijd of de neiging om het te doen! Ze hebben banen, net als ik en ze willen gewoon het gedaan en voor het aan het werk! Die het altijd doet.

Voor veel oudere machines bied ik een swap out service dus voor slechts een klein bedrag extra kunnen ze een nieuwere machine die perfect diensten hun behoeften. Ik ben ondergesneeuwd met werk.

Ik hou van Mohammed’s opmerkingen over een examen hoewel, het goede voor degenen die het wilde zou zijn. De industrie moet ook worden geregeld als er mensen zijn opgelicht all over the place.

Ik weet van een back straat winkel die nam in een laptop met een ‘dodgy’ Windows 7, hdd vol barsten, vol met spyware en problemen. Ze gekloond het besturingssysteem met behulp van EasyUs, (gratis) en overgebracht de gegevens naar een 320GB sata uit een 120gb. Zij slaagden er niet om de ventilator, die was gevuld met stof en het veroorzaken van oververhitting tot extreme niveaus te reinigen. Ze factureerden £ 100 voor de hdd, kosten £ 26 voor een 320GB sata 2.5 “van mijn leverancier en £ 85 voor de kloon. £ 185 !!! Voor absoluut niets nuttigs dan ook!

Dit soort rip-off moet stoppen!

Ken’s advies hier is het beste advies van de hele reeks van de reacties en betere informatie die een groot deel van de artikel. A $ 40 compressor biedt voldoende luchtdruk en volume aan uw computer een broodnodige jaarlijkse schoonmaak te geven. (En zal ook uw kruiwagen, fiets, motor, en paardrijden grasmaaier banden te vullen. Zal ook af van uw autobanden.) Iedereen die adviseert om uw computer schoon met een stofzuiger heeft nog nooit een computer schoongemaakt. Een winkel stofzuiger die u de slang op kan keren op te blazen in plaats van vacuüm doet soms een minimum bevredigende baan, maar geen zuigkracht vacuüm taak zal een computer van pluizen te reinigen.

lol

Ha, ja mijn compressor was £ 100 en dat is goedkoop voor de Britse … Heeft een zeer beheersbaar neus hoewel en ja, handig voor de auto ook!

Ik denk dat dit een zeer informatief en nuttig artikel. Ik ben geen geek, maar ik heb een heleboel dingen vast op mijn eigen computer en dit is informatie die ik kan en zal gebruiken. Een aantal van de oplossingen zijn dingen die ik heb nagedacht over het doen op mijn eigen, maar was niet helemaal zeker of ik had de vaardigheid of tijd om ze aan te pakken, maar dit artikel bevestigd wat ik elders heb gelezen; iemand met een half brein kan dit doen . Ik ben vrij zeker dat de auteur niet van plan om een ​​boek te schrijven over dit onderwerp; hij gewoon ons vertelt, die lost de meeste mensen zelf kunnen doen en geeft een kort overzicht over hoe om te gaan over hen. Hij gaf ons ook met links naar HTG artikelen die dieper in elk onderwerp te duiken. Misschien is niet iedereen in staat zou zijn om de oplossingen die hier besproken te voeren, maar ik weet niet veel mensen die dwaas genoeg om te denken dat ze kunnen al deze dingen doen zonder te kijken voor meer gedetailleerde informatie elders.

Een ding dat ik zou kunnen toevoegen, Wanneer u een tech support bellen, als je comfortabel te laten controle over uw computer te delen, let op wat ze doen als een havik. Noteer alles wat ze voor later te doen. Je zou kunnen hebben om een ​​keer te betalen voor technische ondersteuning, maar als je veel aandacht besteden, zult u in staat om dezelfde scans uitvoeren en opnieuw en opnieuw uit te voeren hetzelfde fixes zijn – gratis!

Ik vertrouw op je kennis en waarderen de artikelen die u aanbiedt op uw website. Het heeft me vele malen geholpen, vooral met de computer van mijn zus. Ze klikt op alles en nog wat en schroeven haar OS zo slecht. Haar gebruikelijke antwoord is om gewoon de plaats van de computer. Ik heb zo veel van uw artikelen geleerd. Dus, houd ze komen. Voor degenen die denken dat ze slimmer zijn dan uw medewerkers, go for it. Iedereen wil om te denken dat ze meer dan iemand anders leren kennen. Nooit waar. Myself, ik waardeer de kans om te leren hoe om mezelf te helpen. Het is verrassend wat wij betalen voor om tijd te besparen. Wordt uitgeschakeld, heb ik veel tijd, dus als het me duurt even om iets uit te zoeken, het is oke. Ik hou van de uitdaging.

Ik weet niet wat alle heisa is over dit artikel. Het is te zeggen hoe gemakkelijk het is om uw eigen computer het werk te houden of een te bouwen. Nou ik ben hier om u te vertellen, dat ik een 65-jarige vrouw die een computer sinds ooit heeft gehad, in alle eeuwigheid. Ik had een reparatie persoon komen naar mijn huis om iets te repareren, gaf toe, dat ik goofed op. Dit was mijn gloednieuwe baby en de man zou me niet laten zien wat hij aan het doen was, noch zou hij uitleggen wat hij deed. Geladen me een Cool 80,00 dollar en was er voor ongeveer 10 tot 15 minuten en links,. Onnodig te zeggen dat vanaf die dag tot deze ene Ik was zo boos dat ik nooit meer gebruik gemaakt van een reparatie persoon. Ik gebruikte mijn hoofd en onderzocht alles wat ik kon over een computer online, zelfs geleerd hoe men met online instructies die ik uitgeprint op te bouwen. Beginnend met mijn eigen computer, ik gedemonteerd, er wordt betaald aandacht aan wat kwam uit waar en het is mijn betaalde hobby sinds die tijd. Ik heb niet sinds 1990 kocht een computer en hebben talloze computers gebouwd voor familie, vrienden en klanten;. Ik wil gewoon zeggen dat je de passie en geduld te hebben, maar het is gemakkelijk te doen. Als ik het kan doen kan iedereen! Ik zeg het maar,-).

Als je het kan doen iedereen kan het niet! Niet iedereen kan hun hoofd krijgen rond het, maar de reparatie mensen zoals degene die je ervaren bent wat er moet worden gestopt. Ik praat altijd door wat er gedaan wordt, tot welk niveau de klant wil. Volslagen transparantie en houden hen op de hoogte. Praten uit het Verenigd Koninkrijk hier!

Probeerde vrij te maken schijfruimte (niet genoeg om defrag hebben). Ik belandde met een blauw scherm, zal niet helemaal laden. Is er iets dat ik kan doen?

Ken. Spot on! Neem nooit een vacuüm op uw pc, zelfs wanneer losgekoppeld van het net. BLAZEN! Neem het buiten en het gebruik van perslucht busje of een compressor als je kunt lenen of hebben één. Laat het vlekkeloos. Ik had een klant sprong in met een vaccuum toen mijn rug werd ingeschakeld en ik was het onderhoud haar pc. Het duurde niet weer aanzet. Ze was in verlegenheid gebracht door al het stof ze zag toen ik nam de kant af. Gelukkig heeft ze niet in het bezit me verantwoordelijk, ik wees erop dat een vac was het ergste wat je zou kunnen gebruiken om de pc schoon te maken als gevolg van statische ontlading. Ze voelde zich erg dom en ik voelde me slecht voor haar. Het kostte me mijn bijschrift vergoeding tho, had niet het hart om haar te vragen voor de betaling.

als een meer algemene reactie op dit artikel. Het zuigt. Iedereen kan de software problemen met een Windows-cd nuke vast te stellen en te effenen. Maar de gegevens en de configuratie van alles op het is de reden dat de meeste niet. Ik hou niet van dat ik zou moeten hebben om zich te verontschuldigen voor mensen die het opladen van hun pc-problemen op te lossen. Soms kan ik problemen in 10 minuten vast te stellen, maar de realiteit is dat die baan kostte me 20 jaar, want dat is hoe lang ive brachten het opbouwen van mijn ervaring in staat zijn om ze op te lossen in 10 minuten. Er is geen vervanging voor ervaring.

en de man die een lijst van dingen hij voor 10 dollar zal doen gaf. Ik zou niet betaal je 10 dollar om dat te doen want er is geen waarde in het betalen van iemand als u een checklist in wezen zinloos praktijken te volgen. Als je een professional waren kon je niet blijven in het bedrijfsleven het opladen 10 dollar. 10 dollar betaald aan jou om dat te doen is 10 dollar verspild

Mohammed

Dat was een interessante lezen, ik ben het met uw belangrijkste punten!

Kan iemand mij verlichten en vertel me hoe Microsoft “professioneel” verwijdert bloatware -voor $ 99-? het is hun ***** besturingssysteem na al (en dat is een trol)

@ Ken, precies !! niet stofzuigen / blow it out plaats …, als voor de rest van jullie, get over it!

I `ve doen dit al 15 jaar en het enige wat ik heb geleerd in al die tijd is er nooit een tekort aan digibeet gebruikers. Het `s hoe ik een levende, de vaststelling van – het herstellen – gebouw – computers. je zult geen werk of klanten, omdat van dit artikel niet verliezen! we zullen allemaal zonder werk snel genoeg, met kinderen nu dagen geboren worden met smartphones en ipads in hun handen al 7 jaar oud, iedereen zal een zogenaamde super gebruiker in nog eens 10 jaar of zo;. CD`s zijn een ding van het verleden, net als boeken / laat ze leren! god … laat ze leren;! uiteindelijk zelfs de slimme mensen (super gebruikers) zal verpesten hun PC’s, tablet, telefoon, slimme horloge, of wat dan ook de draagbare pc verandert in … u zult mij (of iemand zoals ik) bellen uiteindelijk;. Is dit waar ik steek Muuuhahahahahaha!

doet dat ook goed voor een computer waarin geen toren? i habe zo’n towerless computers (zijn ingebouwd in het scherm).

@Big Dee. Als u deze eenvoudig en duidelijk artikel gevonden verwarrend te zijn, dan is het wellicht het beste voor u om te besteden aan deze basic items gedaan hebben.

@Jim Carter. Niet alleen heb je lousy beroepsethiek, maar ik zou bereid zijn om te wedden dat ik een betere baan kan doen dan jij. Er is hier niets dat niet kan worden gedaan door een beginner. Ik vermoed dat je niet van het idee dat met een beetje inspanning veel mensen kunnen goed doen zonder uw diensten.

Het is echt triest in de hedendaagse economie om mensen die proberen om andere mensen uit het bedrijfsleven zetten te zien.

@Mohammed – Wow … Gewoon … wow. * U * zijn de reden dat dit artikel werd geschreven. Op die manier kunnen mensen voorkomen dat “kwaliteit monteurs” zoals jij.

@chad – Moet ik iemand om mijn gazon te maaien betalen? Moet ik een meid aan mijn huis schoon te betalen? Alleen maar omdat een bedrijf bestaat, betekent niet dat ik het moet gebruiken. In deze economie, gebeurde ik geld te besteden verstandig, in plaats van het betalen van iemand om iets wat ik kan mezelf doen?

Dit artikel is een beetje ok maar technisch is het zeer moeilijk om te doen de schoonmaak / re-installatie van OS of verwijderen van virussen, etc … Je hebt iemand nodig om het te doen als in de professionele of ervaren mensen van dit soort werk dat is waarom we hebben Technical Support Computer of een computer technicus. veel mensen hebben computer, maar de meesten van hen weten alleen hoe om te chatten / facebook / email / browsen / games of het typen etc … Als er ooit dat mensen (geen hardware / software kennis) volg wat dit artikel zegt .. Misschien heeft alle belangrijke documenten Get Lost ..of als opnieuw installeren OS natuurlijk moet je de harde schijf, .. (Wat als de harde schijf, is gepartitioneerd en de back-up is per ongeluk formatteren) herformatteren … bye bye alle opgeslagen bestanden / muziek / foto’s / films …

er is een hoop van anti-virus / anti-malware in het internet, maar veel is een valse software .. je moet nog steeds te adviseren voor de ervaren mensen. Of moet de computer de school in te schrijven of bij te wonen computer reparatie seminar.

AAN ALLE mensen die geen kennis HOE om opnieuw installeren van OS / BACK-UP FILES / VERWIJDEREN virus of malware ETC … ETC … LET OP !!! …. OPROEP computer technicus om het te doen

Dit zijn goede tips voor degenen die gekocht en gebruik maken van hun computer als een apparaat en hebben weinig interesse in de details van het gebruik / reiniging, de vaststelling van het OS totdat er iets mis gaat. Ik weet dat de meeste gebruikers en dat zou ok.

Ik meer dan een paar mensen die in hun levensonderhoud om dit te doen kennen. Ze zijn niet de minste beetje ongerust dat de mensen dit zelf doen en zet ze out of business. De meeste mensen zullen proberen hun meer kennis vrienden eerst om geld te besparen. Dan zullen ze de dop van een paar dollar om het probleem op te lossen in plaats van google en leren, omdat ze andere prioriteiten in het leven.

Toen ik vrienden te helpen, heb ik een map altijd op hun bureaublad met een tekstbestand dat elke stap geeft in detail en bevat URL’s. Ik vraag niet om geld, maar als mensen allemaal te zien wat ik moest doen om een ​​klein probleem ze meestal bieden om me te betalen vast te stellen. Ik vertel ze een bijdrage leveren aan de ontwikkelaars van de gratis programma’s die malware en virussen te verwijderen sturen.

Ja, ik heb malware die een groepsbeleid ingesteld en verwijdert tabbladen en user interfaces, dat zou leuk zijn om toegang te krijgen tot het verwijderen van de malware gezien. Het vergt een grondige kennis van Windows innerlijke werking soms. De meeste van de tijd is het echter niet zo moeilijk als mensen maken het lijken. Als iemand zegt: “besteed geen aandacht aan de man achter het gordijn” ze proberen om u te overtuigen het is altijd magie en je de wizard nodig.

Vacuüm uw computer ??? Slechtste idee ooit.

Stofzuigers zijn bekend opbouwen van een statische lading, en breng het vacuüm nabij de componenten een elektrostatische ontlading veroorzaken. En te zien hoe de meeste computer onderdelen zijn ESD gevoelig, het is een snelle manier om te eindigen met een dode computer.

Bedankt voor de informatie over hoe je een computer van componenten beschikbaar op lijn gemakkelijk te bouwen. Het zou zeer op prijs als u zo vriendelijk zou adviseren hoe je een server te bouwen, zodat de computer kan worden gebruikt zonder tussenkomst van een Graphical User Interface. Met vriendelijke groet, Edmond

Bedankt voor het artikel. Ik maak het meeste geld als mensen me na het proberen zelf reparaties te doen brengen hun computers. I can learn very quickly how to remove someones tonsils, it only requires a snip with a pair of scissors. Does that make me a Doctor? Many people will have a false sense of security if they are not well educated on how to remove malware. This article is insulting at the very least.

if you have a degree in computer science, 40 years experience in computer repair, or are simply the next genetically superior technology expert …. and you are complaining about the advice on this page….

please go air your ego in your local coffee shop – where it will harm fewer people.

Fingers off the keys, take a deep breath … realize this is the page for folks who would like this help. If you can’t add something constructive or don’t realize who the target audience is … you may need some help in rebuilding yourself.

meditate. do some yoga. take a walk. find a counselor.;be a person first and pontificating technology wonk never.

Nice article but as others have said, dust is the biggest hardware issue most people will face. When I started out, an old toothbrush and the customers vacuum cleaner quickly became my most used tools. If the air is dry and static might be an issue, simply take your shoes off and do it barefoot.

Also, I initially wasted many hours cleaning spyware etc off computers and with rootkits etc it’s hard to be sure it’s gone. Now, if the install is over a year or so, I tell them to either reinstall themselves or I’ll do it for them and give them the expectation that they keep their install disks, back up their stuff and always be ready to reinstall if needed. I’m happy to play up the risk of HDD failure with a few horror stories to encourage people to back up precious photos etc!

@Riddle: yes, it’s Microsoft’s operating system, but the bloatware is from the PC’s manufacturer (Dell, HP, Compaq, etc) not MS. If you get a Windows installation dvd from MS, you won’t get any bloatware when you install windows.

Thanks for sharing this information! It’s easy to read.

I have been working on computers since I was young and I also have a CompTIA A+ Certification.

1. People are willing to pay $99 because they either don’t know how to do it, or they would simply prefer to have someone else deal with their problem

@ken Yes, yes, yes;@Tiffany Even if they did come with CD’s, they are usually as old as dinosaurs compared to the recent versions, life lesson, throw the CD away and download the recent version from the manufactuar’s website.

NEVER, EVER “vacuum” out your computer. It creates static electricity which frys components inside your computer, always ground yourself on your computer by having a static band or simply hold your hand on a metal part on the computer BEFORE changing or removing anything inside the computer

This is a very well written article that provides information to the masses. It is very accurate to the best of my knowledge, so please stop critisizing the article.

The best advise for people using computers is to be educated, or find someone who is that is really really nice. I don’t mind charging people a lot of money to fix their mistakes (because 90% of the time the problem is somewhere between the keyboard and the chair). Remember, you aren’t getting paid to push buttons, you are getting paid to know which buttons to push. On the other hand, you do need to be careful who you trust and how much they know. I don’t really do tier 1 support anymore (although when I was in college, I worked for one of these “magic” support companies), but I do refer people to support people that I know. My number 1 requirement for a tech support person is that they have a MINIMUM of an A+ cert. Can you have a decent knowledge without the cert? Absoluut. But I need a way of verifying that you know what you claim to know BEFORE you touch a computer. Let’s face it… the A+ is a joke. If you can build a computer, you can probably pass the A+.

Regarding these “tech support companies”, I don’t know about Geek Squad… I think they do most of their own work, but places like Staples, Office Depot, Micro Center (I think), etc. actually outsource their work to support.com. When I was still working for one of those companies (which shall remain nameless), I remember I had the A+ when I started working for them. I would literally just make the computer boot, run the joke of a “PC health check” that would always recommend around $150-200 to fix a basic virus (and maybe not even that!), and sit and watch them use free software remotely. They didn’t even use CCleaner! When I passed the Net+, I was still working for them, and I asked if they wanted a copy of the cert for their records. My boss told me at that they weren’t even supposed to have someone with my knowledge on staff! I was also told that she “didn’t hear me say I had any certs”.

Long story short, go support the small computer repair shop down the street, but make sure he has a A+. Most of the time you will get better service for less cost.

Ok now that all you so called tech geniuses have beat this;what could have been a helpful article to death. I am no expert by far but most users can google and get all the info and virus removal tools they need to clean most things from thier PC’s it just takes some time and patience,which most don’t want to do.The one thing not mentioned here that I have learned HAS TO been done that I have learned by re-doing and many many hours of removing viruses from friends and families PC’s is that you must TURN OFF the RESTORE on you PC’s before removal, if you don’t the chances of the virus still being in restore files is a nearly a 100% chance and all the removal work will have gone to no avail the first time the machine is re-booted after all the time you have spent to get rid of them,Just Saying.

Backups are critical. Actually, versioned backups that can be selectively restored are critical. I can’t think of any real computer problem that a set of versioned backups doesn’t solve.

* virus;* corrupted file;* crashed hard disk, dead PSU, cracked motherboard;* corrupted file system;* little sister deletes everything;* stolen PC

All these things are solved by versioned backups. After all, it really isn’t about the hardware, it is about the DATA. Hardware can usually be replaced, data often cannot.

@Mohammed, geesh talk about a direct insult! My Geek Squad has always perfored quality work. This article has good info but a tech in any phase just has the knack for problem solving. Some issue still have to be researched and processed until the solution is found. Some people just don’t have the patience or the will to do it. And that’s why we are paid to do what we do!

Ken;Damn! I have been doing everything wrong for 30 years. If only I had known this I would never have vaccumed out my PCs.

BTW – are you using dust and particle filters where you are blowing out all of that fine dust?

Man i with lostnsavd! because my 65yr old sister and her hubby wanted to buy a new computer but let the sale man (yes best buy) talk them in a desktop WAY TO MUCH FOR THEM after it was all done cost around $800! Now i call the geek squad for them!

As well as dusting the computer, there is dusting the keyboard and mouse. Sticky keys, letters “not typing” can often be cleaned up very simply, as simple as turning the keyboard upside down and shaking it! The scroll ball on my old mouse used to collect dust and grime t the point that it wouldn’t work. Opening up the mouse, and removing some dust and grime from the ball and it would work for more months. Much cheaper than paying $20 or more to replace it (it was a medium quality mouse).

“Debugging”, or malware squashing is often more complex that just running an antivirus program because by the time the “average” user recognizes the problem the computer is thoroughly compromised by MANY forms of serious malware.

Jumping from cleaning bloatware and installing the OS to building a whole computer is a rather a stretch for this article.

While I can see the point that some of the technicians have made, arming people with a little information is good way to make them more dangerous, I do think that computer users need to become more knowledgeable about the computer technology they are using. While a “computer crash” may not cause the physical damage a car crash does, the impact of identity theft can be just as economically damaging.

I’ll take a middle of the road approach to some of the criticisms. Requiring people to get an “operators” license before they can connect to the internet is not a bad idea. The government still requires it for anyone who wants to “broadcast” on a radio, even private pilots, so why not computer operators.

I think this article was great.The anti-virus article was very informative.;I never knew the purpose the the rescue-disc.

I know several people who have built their own computers..;I have never thought of the Geek Squad as an option.

The suggestion for an air compressor is by far one of the smartest pieces of advice ever. They are cheap and highly effective at removing particles from any enclosure.

As for the few who disagreed with me. Each is entitle to their opinion, but I am not coming from the POV of someone who thinks they know more simply, because they read it on the Internet. Like many small business who repair computers, the business in compute repair is much different from simply helping a friend or family member fix a problem they encounter on occasion. You can debate it all you want, but unless you do this as a profession, then you really have no idea what type of effect these articles have on consumers who try to fix the problems themselves to save a quick buck and then end up in our shops asking us to fix their problems with the notion that since it “sounded easy when I read it online,” I shouldn’t charge them appropriately for it. This is the CORE issue I have with the article and is something that demands it be worded much better than it was. And this problem is not unique. In fact it is a common problem among many DIY repair/maintenance articles — they are usually written by a technically competent person for those that are not.

Anyone who is in this business knows you should never make these tasks seem easy simply because you know how to do them, but you explain things as if the person has no understanding. This forces you as a technician to explain things clearly and concisely so that anyone can not only understand what is being said but the SCOPE of what is being said. An article like this achieves only half of the purpose. It INFORMS the non-technical of what to do, but it does not EDUCATE them on the process (both when it goes right and when it goes wrong). The job of a computer technician is not just to fix the problem, but to teach others about the problem and how to avoid it. Do not misconstrue my initial response as a way to protect my business interest, because my business is people not profits. People have technical issues and good technicans are there to fix them. We also educate them on how to avoid these problems, as a way to save them time and us money. And believe me it does save us money. When a client continually has the same problem of malware infections or viruses, becasue they refuse to follow good practices, we can end up spending countles manhours fixing avoidable problems, which cost us more than we could ever make, because it diverts our business away from those with more severe issues. This is what happens when they are merely informed of a process and not educated on how it works.

I am not denouncing the information within. As I said before, I truly believe that ANYONE can learn how to do the repair jobs listed within, with enough time and patience. But in all honestly, many are not suited for it — It is the reason why people and businesses like me exist. This is not about superiority, but the reality of what actually exists.

Ultimately, everyone is entitled to ther opinion and I can respect each and every one of them, but please do not assume I am some shady technician trying to protect my business and make a quick buck. I take pride in my work and do this, because I have become good at what I do after much trial and error. The joy is in being able to make a living from something you would do anyway.

@vEEE – I meant no disrespect to you or your particular Geek Squad, but if we are going to be honest, yours is unfortunately the exception and not the rule. We have all ready the horror stories of Best Buy’s practices and many have experienced them firsthand (me included). Many a time have I encountered clients who say they can get a better deal by going to BB after I explain to them their particular technical issue and that is fine by me. I thank them for their time, don’t charge them a thing and let them go their merry way — most of the time they end up coming back telling me of their horrible experience and I end up fixing the problem anyway. If a particular Geek Squad has exemplary service, it is not due to Best Buy’s practices, but managers like you who take pride in what they do, and in all honesty should be running their own business.

How many people really have 30 years experience and no A+ certification? With that minimum certification, you know that ESD is caused by vacuum cleaners. Most electronic components are sensitive to as little as 30V. A static discharge of one inch contains 10,000 volts. Being barefooted but wearing any synthetic material on your body can still create static. Unless the humidity in your computer environment is at least 70 percent, you can have serious consequences from static. Always connect a ground strap between yourself and the equipment you are repairing. I did not invent the internet, I will leave that honor to Al Gore. I attended a major university in the seventies in computer science and have worked with computer hardware and software since. There is some good information here, you just have to know which part of the information is true.

THIS IS MY BOYFRIEND,,, HE IS A FRENCH MODEL I MET HIM ON THE INTERNET;EVERYTHING ON THE INTERNET IS TRUE…. pas op!

Good article but why not be specific and state how to service your computer’s software and then perhaps how to service you’re computers hardware? Or have I missed this?

I agree that you should never use a Vacuum to clean dust out of a computer. Cleaning the dust using the proper tool may or may not fix the computer but it will prevent further problems down the road. A compressor is a good tool to use to blow out dust, BUT be sure to hold the cooling fan blade(s) with a finger or a rag so it dosn’t move. A compressor can set them to spinning at a high speed and the fan can actually send a small amount of current back into the computer and cause damage. Tf you fail to secure te fan blade, the reverse voltage can happen even thought the computer is turned off, You should never do maintenance or repair work on the computer with out having it turned off. I am not a professional, but do my own computer/software repairs and have been helping others, starting back hen the TRS 80 came out. In regards to the turning off the power I turn the power of and then remove the power cord and either put it in my back pocket. Some people really try to be helpful by turning on the computer when they think you are ready, and can cause you harm or cause damage to the computer.

I do not have any issues with the article, it was meant as just a rough guide to what could be done with your own computer by an average Joe (or Jane, as the case may be) Much more could be said about some comments made by some people. Yes I worked on and with computers since way before the so called PC. First real PC I have put together was an IBM PC (8088 kind) and did not find anything buffing about it, just red the manual that came with it and it worked at the first try. Even now they come with manuals, very detailed, even with pictures, all you have to do is understand it and follow it. So called a+ or whatever certificates do not impress me at all. I know a guy that has a doctorate in computer sciences and I had to repair computer and install OS and programs for him.;Do not use a vacuum cleaner because of static, bah humbug, it may build up static charge when cleaning the carpet but nobody suggests to use it on the computer same way. A soft brush end hold a small nozzle few inches away will not damage anything.;When working on a computer assembled inside the case it is enough to touch the case and it’s large enough to soak up any static you could pick up in normal usage. Touching components by the contacts wile dragging your feet on a carpet could eventually damage something. As iandrewmartin said ” all this time I’v been using a vacuum cleaner” for light cleaning computers and NOW you tel me that i shouldn’t !!! Oooops I must have killed hundreds of them by now !!! Blowing more stubborn dist with a small compressor does somewhat better job but is messy and I do it outside. Any cleaning more than that requires diss-assembly anyway.;Then we come to keeping software in top shape. The best antivirus is YOU, know what you click on and do not do it until yo absolutely are sure you know the consequences of it. Of course having a good updated software antivirus is a must, an obsolete one with couple of month old signature data base is not going to even slow down anything you can run in to on internet or an USB memory stick that a friend brought over. Disable autorunn on all the devices, it’s not that difficult to learn how to play music, watch a movie or pictures without autorunn. As everything it’s better to prevent to have to cure. As no antivirus is 100% secure, run it couple of times a month thru the whole system and let it do it’s job,it will find something new that it missed before it was updated, Avast gets updated 2 to 5 times daily for instance, that can tell you something about number of mallware out there. I always keep an bootablle USB memory stick with properly updated antivirus on it and if I suspect mallware on a computer boot of it and clean the system as much as possible first.;There are a lot more things most anybody can do on own computer, but if you are not comfortable using any of this basic things take it to a reputable shop, preferably a small private one and make friends with owner, it would pay hundred fold.;Maybe it’s just me but I never buy anything I can make easily and newer pay for what I can do.

Sorry man, but ESD is a hold-over from the 60s. I’ve never seen any component damaged from the oh-so-dangerous ESD.

I don’t repair my own computer, just like I don’t change my own tyres. In my job I deliver services to clients, freeing up their resources to focus on their core business. It’s called partition of work.

My neighbour just gave me an 18month old HP laptop that they’ve replaced because “it doesn’t work at all”. I asked them what was wrong, and it had gotten very slow (suspect general winrot) so the “clicked on on of those messages that come up on website saying you have problems with your PC, click here to fix them”……oh dear, completely hijacked. 5 clicks and and hour later (after windows had re-installed) it was just-like-new. Apparently the geek squad had quoted them $250 to fix this!! When they decided the might as well by a new laptop, the geek squad at “Best Buy” charged them $100 to… transfer their files, $150 to “transfer their Norton subscription” (WTF?!?!?!), and a mere bargain offer $50 to install Windows 7 instead of Windows 8 “Because it’s new and completely unstable and not even us Geek Squad guys understand how to use it- seriously it’s just bad news!” WHAT A RIP OFF!!!!!!!

Not sure if it’s a case of avoif Best Buy tech support altogether, or just the one at Millennia Mall Orlando (where there’s a pleantiful supply of gullible well-to-do seniors to sell down the river).

Upside, I’ve now got a really nice spare HP 17″ Laptop

Reading some of these comments both raises a smile and confirms that I was right years ago to learn how to keep a PC in top condition.

Mohammed, if there were an award for best post on this site, you’ve won it. Bravo.

When you mentioned a reinstall of Windows as a solution, you didn’t warn what would happen to all the software on the system in question – and yes, some folks wouldn’t know.:D

Kenneth, you said “Sorry man, but ESD is a hold-over from the 60s. I’ve never seen any component damaged from the oh-so-dangerous ESD.”

Most ESD damage is latent. The semi-conductor gets a crack in it, invisible to the eye but not the microscope, and three, six, nine months later completely fails.

If you ever watched the 3M videos (they might be on Youtube;I used them in a class on ESD I taught many years ago), you’d be convinced.

Speaking of “hold-over from the 60s,” ESD was discovered at that time, because it was determined to have caused the destruction of one of the space flights (I forget which now). Today the situation is much worse than the ’60s, as electronic components are far smaller yet have far more transistors in them. Search for Very Large Scale Integration to learn more on this.

This post is my small contribution to public knowledge, to correcting misinformation. Thanks for the opportunity.

@niceenoughbloke;I like what you have to say. Do you make house calls? I’m in Minnesota.

@Bud Vitoff;niceenoughbloke said he was in UK so maybe only willing 2 make housecall if u invite him for a holiday!

I’d just make the point that there’d be no point in professionals making statements to protect their business as the likelihood of potential customers of their particular business reading the feed back to this particular article on this particular website is minimal!

All ‘interesting’ responses but my awards for 5 stars are niceenoughbloke and Mohammed.

@niceenoughbloke you’re not near Berkshire are u?:)

@Mohammed In case you’re wondering, by your references I assume you’re stateside?

A few things to add that I didn’t see in the discussion (but I didn’t read them all ….)

1. Make a backup of the computer (assuming it can be started) before changing the software. When I tune-up or de-virus someone’s PC, I often times do it 2-3 times to ensure I’ve done it with the minimal changes needed (i.e.,back it up, do the work, back it up again, restore to the original, do it again a different way, compare and decide which I like best). This also gives me the option to restore the PC to its original state if the customer is ever unhappy (has never happened, but I like having the option).

2. I must admit that I often use a vacuum cleaner. Like any tool you have to use it correctly (grounding straps, hold it at a distance, etc.). The only side effect I’ve ever experienced is once a PC powered itself on …. No, I don’t recommend it for most people, but it falls in the same category as putting a keyboard in the dishwasher (yes, the whole thing, and yes it all gets wet, and yes it works fine after it dries out) and putting an error prone or non working hard disk in the freezer (helps the disk to be temporarily stable and readable)

3. The most common customer response to my tune-ups is “it’s like having a new PC!” Most of this has been touched upon already, but what works for me is: remove unneeded start-up/bloatware programs and background processes + update the OS, all applications and firmware + complete defrag including pagefile. The PCs usually boot up and shutdown in about half the time they had been taking and apps launch and windows/menus open/close with a snap instead of with a delay.

4. I tell people that I don’t do anything special, nothing they couldn’t do themselves if they were so inclined. As mentioned a few times above, this is no different than having Jiffy Lube change your oil and check your other fluids. Yes, you can do it yourself, but it is nice when someone comes by, picks up your PC and then returns it looking and acting like new.

@Amada: I’ve heard that joke at least 100 times during the last 20 years. Did it happen? Maybe somewhere at sometime two or more decades ago, but I highly doubt ur friend actually got this call. Unless your friend is in her 40s or older. This joke has been in many software & hardware mags & on different sites for many, many years. More likely she remembered the joke & has retold it, having herself play the lead part! Sorry but true.

Mohammed, I could not have said it better myself. Well expressed.

@Dave the Esthameian – Yes, I am stateside.

Viruses to get rid of. WoW, please turn off system Restore/Get updates (which viruses will not let you download) Anti-virus software Update Plz/ SuperAntiSpyware Free Software/Malwarebytes Free software/ – PLUS – The best Registry Cleaner ->- Glary Utilities Free / Get them things DONE! Run them in Safe Mode! Clean it right! Then reboot -> Turn System Restore back on if Yaa like it. You are done with viruses then. Plz use any of they programs every week. Most don’t do anything. Good luck with that ONE.!

As a component level electronics technician of over 25 years, i would add 1 very, very important piece of information whenever you are pulling apart or opening up your pc. GET AN ANTI_STATIC MAT AND STRAP AND USE IT, WITHOUT FAIL. Quickest way to kill your pc components, is to shove a nice big static discharge through them! Most people here would be in houses, with carpets, and pets, all of which being very good sources for static build up. Lay a finger on your expensive video card pcb, and you are likely to damage it with static discharge, without the proper anti-static tools.;I have seen many a tech with these on their benches…..collecting dust not being used!;It was usually their problem fault, that was sent to me for repair, that was originally a simple problem, now compounded by component failure from static discharge.;Always, yes always, use the proper anti static protection, whenever touching any form of digital electronics, or run the risk of paying dearly for your laziness!

Sinds 2010 is het mogelijk is geweest om te telefoneren vanaf de bovenkant van Mt. Everest dankzij 3G door telecommunicatiebedrijf NCell geïnstalleerd; een latere toevoeging door China Mobile en Huawei Wireless Networks in 2013 een upgrade van de dekking 4G.