verhoging van het bestandssysteem grootte van het cachegeheugen in vista

Ik heb me altijd afgevraagd waarom Windows niet kunt u een willekeurige grootte instellen voor het bestandssysteem cache. Wat als je een trage harde schijf in uw laptop, maar veel van de beschikbare systeemgeheugen? Mocht u niet in staat zijn om dat het geheugen maximaliseren om vaart te zetten achter de harde schijf toegang?

Ik heb een beetje gedocumenteerd tweak die u zal toestaan ​​om Windows te vertellen om meer cache gebruiken voor de NTFS “pool”, die de prestaties zou moeten toenemen als uw systeem opent en sluit een groot aantal bestanden de hele tijd als de mijne doet gevonden.

Volgens de Microsoft-documentatie

Het verhogen van het fysieke geheugen niet altijd verhoging van het bedrag van verwisselbaar geheugen beschikbaar voor NTFS. Instelling MemoryUsage tot 2 verhoogt de limiet van verwisselbaar geheugen. Dit kan de prestaties te verbeteren als uw systeem wordt het openen en sluiten van veel bestanden in hetzelfde bestand set en is niet al gebruik van grote hoeveelheden systeemgeheugen voor andere toepassingen of voor het cachegeheugen. Als uw computer al is het gebruik van grote hoeveelheden systeemgeheugen voor andere toepassingen of voor cache-geheugen, verhoging van de limiet van NTFS wisselbare en niet-verwisselbaar geheugen vermindert de beschikbare pool-geheugen voor andere processen. Dit kan de algehele systeemprestatie te reduceren.

Ik zal het testen van deze verandering uit mezelf, en ik hoop echt om feedback van onze uitstekende lezers op deze. Houd er rekening mee dat ik geen benchmarks nog niet hebt draaien, dus ik kan nog niet bevestigen dat dit levert geen grote voordeel in real-world prestaties.

Command Line Hack

Openstellen van een beheerder modus opdrachtprompt door rechts te klikken en te kiezen voor Uitvoeren als Administrator, of typ cmd in het start menu zoekvak en gebruik Ctrl + Shift + Enter.

Typ de volgende opdracht om de cache-instelling te verhogen

fsutil gedrag set MemoryUsage 2

Om de huidige waarde te controleren, typt u dit commando

fsutil gedrag vraag MemoryUsage

Om de instelling te veranderen terug naar de standaard, gebruik dan dit commando

fsutil gedrag set MemoryUsage 1

Zoals altijd, kunnen deze “iets” gedocumenteerd instellingen screw up van uw systeem, dus presteren op eigen risico. Ook, zult u waarschijnlijk moet de machine opnieuw op te starten om een ​​verschil te zien.

Handleiding Registry Hack

U kunt deze waarde ook instellen door het wijzigen van een register parameter. Open regedit.exe via het menu Start zoeken of vak Uitvoeren en navigeer neer aan de volgende sleutel

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ FileSystem

Dubbelklik op de NtfsMemoryUsage toets aan de rechterkant en verander de waarde naar 2. Hier is de beschikbare waarden

Volgens de documentatie van de standaardinstelling is “1”, maar standaard de sleutel is ingesteld op “0”. Typisch in dat scenario de instelling van “0” betekent “niet ingesteld”, wat betekent dat het systeem maakt gebruik van de standaardinstelling. Je moet in staat om de waarde op “0” of “1” veranderen om deze naar de standaardinstellingen veranderen.

Deze instelling werkt ook in Windows Server 2003.

Dus, idealiter, deze moet versnellen systeem als het systeem een ​​grote hoeveelheid RAM. Rekening houdend met alle andere aspecten hierboven vermeld (zoals “… wordt het openen en sluiten van veel bestanden in hetzelfde bestand set en is niet al gebruik van grote hoeveelheden systeemgeheugen voor andere toepassingen of voor het cachegeheugen …”), kunnen 2 GB RAM voor een laptop worden beschouwd als “ideaal” om dit te tweaken versnellen van het systeem?

Doet deze truc werk voor Windows XP SP2?

Hmm. Ik heb Vista Home Premium met 2 GB RAM. Misschien moet ik dit proberen, maar ik heb niet de nadelige effecten te leren kennen.

Ik vond dit en nu net klaar met het opnieuw opstarten na het aanbrengen van wijzigingen. Dusver volledig stabiel. Geopend 8 apps in successie en alle 8 opende een noticably sneller. Bedankt.

Met betrekking tot de angst voor de negatieve systeemstoringen, bedenk dan dat je altijd je systeem F8 tijdens het opstarten en vervolgens kiezen om het systeem op te starten in het kader van de laatste succesvolle boot.

Kunt u dit artikel met je bevindingen te werken?

Ik ren Vista Home Premium, met 4 GB geheugen. Het maken van de overgang naar “2” leek niet enkel effect op mijn machine, dus ik veranderde het terug naar “1”.

Ik verander het naar 2, dan heb ik geprobeerd te drukken op mijn documenten heen en weer .. Ik voelde dat haar sneller dan toen het werd vastgesteld op 0. Oh en ik heb 4GB ram .. Het is goed Het is goed!

Bij het controleren van mijn eerste geheugengebruik setting, vond ik het was ingesteld op “0”. Ik heb onlangs een upgrade mijn Turion 1.8GHz Laptop van 1GB tot 4GB, met Vista Home Premium (32-bit). Ik veranderde de instelling 2, herstartte de machine. Wauw! De apps in mijn systray bevolkt bijna onmiddellijk! Ik ben al bezig met een heleboel DVD rippen voor archiveringsdoeleinden. Een film die tot wel 1 1/2 uur eerder nemen. Ik ben net klaar één in 38 minuten, en een andere in 40. Wat ik vermoed is dat, met het geheugengebruik ingesteld op “0” eerder gebruik te maken van een dual core proccessor, of de toegenomen RAM, moeilijk, gezien het gebruik werd bepaald door de computer op basis van de systeemomgeving en het aantal geopende applicaties. Misschien voor wat ik mijn machine voor deze verandering is het mogelijk om te profiteren van de hardware ik nemen.

Postscriptum Ook drastisch verbeterd de “gladheid”, en de consistentie van video Ik was streamen vanaf mijn machine naar een media center opgezet ik heb. Geen stotteren niet meer, over een power-lijn sytem die ik had gebruikt bij mijn vorige instellingen. Probeer dit, het is een stabiele instelling met merkbare verbeteringen in een overigens traag zwijnachtig OS – Vista.

Ik probeerde dit opnieuw, na opmerkingen Matt’s. Sorry, geen grote verandering weer, behalve dat ik nu krijg steeds “weinig geheugen” berichten van Vista … .En ik heb 4 gig geheugen! Vroeger was ongeveer 50% werking met deze verandering meer als 88%. De boodschap moet leiden tot op 90% of zo.

Dus ik veranderde het weer terug op “1”.

Verbazingwekkend! het werkt echt heel goed met mijn vista.starting programma wordt sneller! Dank je!!

Ik heb een 1,37 gig ram en im nog steeds vista lag een stuk minder dan ooit tevoren. bedankt voor het posten van deze!

Setting is ook geldig voor Windows 7. zal testen om te zien hoe effectief het is.

Ik heb een computer met Windows XP Intel Pentium 4 met 3,0 GHz en 1 GB RAM en een laptop met een 2,0 GHz Core 2 Duo en 3GB RAM. De voordelen zijn merkbaar. Ik vraag coz ik alleen maar heb gezien 2GB en 4GB ram berichten

Probeerde NTFSMemoryUsage tot 2 in Vistax64 met 8GB ram Q9650 2.83GHZ cpu, Nvidia Gtx260oc Video opgevallen foto’s veel sneller geopend plus een pan en tilt camera die leek te veel minder met deze correctie lag. Toepassingen springen merkbaar sneller naar het scherm;. Dank u!

hey ik heb een questn; ik heb Hp dv-1006ax laptop met een ATI Mobility HD 3450 256 mb …………… .Zal deze methode hulp bij het vergroten van de gaming prestaties van mijn laptop?

Ik heb een probleem over het installeren van de DVDRW op mijn laptop, wanneer ik probeer om de software verschijnt er een bericht “Je hoeft geen administrator rigth te verwerken of geen apparaat gedetecteerd” run. maar ik heb al mijn vista als administrator uitvoeren, maar nog steeds dezelfde fout zal pop-up … dus wat te doen?

dave rechts klikken en vervolgens als admin of het gebruik reg hack voor volledige user control.

Ik deed dit enkel en hernieuwd mijn laptop heb ik vista-en trok meerdere vensters als tabbladen in ramen. Mijn laptop is zo veel sneller dan nu in! Dank je!!!!!

Ik hav 2 Go RAM-geheugen, haar lijkt sneller nu met behulp van MemoryUsage 2.; dank u 🙂

hoe zit het met Windows 7, dat ook doet dit werk?

Het lijkt alsof dit: voor het veranderen, gaan Task Manager, en kijk naar cache geheugen, dan is de maximale meestal 1GB. Maar na het veranderen van deze “fsutil gedrag set MemoryUsage 2” dan kan het oplopen tot 3GB (als ik het opnemen van video met behulp van een HD-recorder vak dat veel van de harde schijf toegang heeft)

Voor mij, de resultaten waren zeer duidelijk. Ik was een perfecte kandidaat voor deze tweak. Het is duidelijk, niet iedereen krijgt’s een duidelijk profiteren. Ik heb een Vista-pc met een map met meer dan 30.000 foto’s, en een paar andere mappen die enkele duizenden mappen en bijbehorende beelden in hen bevatten. Surfen op deze mappen, ofwel met Windows Verkenner of een Media Center-achtige app toegang tot mappen als dat maakt een dag en nacht verschil. Ik ben blij dat ik vond deze tweak. Nu toe geen neveneffecten. Algemeen OS prestaties wordt niet beïnvloed, gewoon map browsing en het lezen van bestanden vanuit deze mappen. Ik heb alleen 4GBs RAM-geheugen op Vista32.

dank je

“Postscript

Na het doen van al deze testen en het schrijven van dit artikel iets werd zeuren bij me. De Ntfsmemoryusage sleutel bestaat in het register standaard en Microsoft een lijst van de opties voor deze sleutel. Maar toch, het aanbrengen van wijzigingen aan deze toets maakte absoluut geen verschil. Ik dacht: “Ik heb iets te ontbreken.” Ik bleef gaan over mijn aantekeningen. Ik kan niet zien waar ik iets heb gemist. Ik heb wat input. Ik heb altijd gezegd dat ik ben geen Windows expert, maar ik volg de werken van sommige mensen die zijn. Dus stuurde ik een e-mail naar een paar mensen die veel meer over het lef van Windows dan ik ooit zal weten, mensen die ik sterk respect. Ik weet niet een van hen, maar ik dacht dat ik zou het een schot geven. De e-mail bevat een link naar de gepubliceerde versie van dit artikel.

Slechts één van de twee reageerden. Rafael Rivera van WithinWindows.com. Hier is zijn antwoord: “Dat register waarde wordt alleen verwezen in Fsutil.exe. Het is niet genoemd in een ander systeem binaire binnen Windows 7, wat betekent dat de waarde is puur er voor compatibiliteit redenen (anders doet niets). Verhogingen van de prestaties worden uitsluitend gedacht. Je kunt me citeren,) “Rafael Rivera”

wat zijn de effecten …… ..? im getting bang om het te proberen ………! kan smone vertel mij wat. vrienden. IM met behulp van win7 professional, 2Gb RAM … …

De Colt Peacemaker revolver is in productie op en voor 142 jaar (met pauzes 1942-1955 en in 1975).