myst eiland, instelling van de iconische jaren 1990 video game, werd vernoemd naar een roman van?

Antwoord: Jules Verne

Myst Island is de instelling van de gelijknamige naam 1993 hit video game Myst. Het spel ontvouwt zich met de hoofdpersoon, The Stranger, aankomst op het mysterieuze eiland in kwestie en van links naar zijn talrijke en ergerlijke puzzels op te lossen.

Het eiland ontleent niet alleen de naam, maar ook elementen van het ontwerp van de 1874 roman The Mysterious Island van sci-fi visionair Jules Verne. Het eiland in Verne’s roman, zoals Myst Island, is op afstand, solitair, en is voorzien van verborgen geheimen met een fantastisch machines en meer al in de roman, het eiland is niet bewoond door een familie van interdimensionale reizigers, maar door het teruggetrokken Kapitein Nemo .