leren ramen zoeken: gebruik boolean, datums en wildcards om uw zoekopdrachten een boost te geven

Het vinden van je spullen met Windows Search niet eisen dat u weet of zelfs zorg over Advanced Query Syntax, maar als je 1000 van de afbeeldingen, muziekbestanden en video’s, dan is het zeker helpt. AQS schijnt echt wanneer je je spullen op een veilige plaats hebt opgeslagen, maar kan me niet herinneren waar die plaats is, dus zelfs als je iets kwijt bent, het is nooit echt verloren als je weet hoe om te zoeken naar het!

Oude documenten, e-mails, contactpersonen en spreadsheets kunnen vaak de weg kwijt in een crush gegevens rommel. Het resultaat, we hebben vaak een vaag idee waar een bepaald bestand is, maar geen exacte idee hoe het te vinden. Dat is waar AQS van pas komt. Het leuke van AQS is kunt u snel uw weg te snijden door middel van die rommel en uw zoekopdracht tot een paar bestanden selecteren.

Het hele punt van AQS is om gebruikers te helpen “beter te definiëren en te verfijnen van hun zoekopdrachten.” In deze les gaan we u in het kort kennismaken met AQS maar de focus van dit hoofdstuk zal zijn om u tools die u kunt gebruiken om verder uit te breiden leren zoekopdrachten en krijgen meer definitieve resultaten, die logischerwijs zal leiden naar onze laatste les over AQS parameters.

Deze tools omvatten Booleaanse operatoren, datum operatoren en wildcards. U kunt zeker doorzoeken zonder deze hulpmiddelen, en dat kan voldoende zijn om te vinden wat je zoekt, maar dingen zoals Boolean en wildcards echt te verbeteren zoeken en te versnellen bestand vinden enorm, vooral als je hebt een heleboel dingen opgeslagen of gearchiveerd.

We hebben het Booleaanse operatoren eerder in deze serie, nu laten we erover praten in meer detail. Boolean kunt u zoeken operators combineren om een ​​beperking of je resultaten te verbreden. Bijvoorbeeld, kunt u een zoekopdracht met NOT beperken. Zo kan je zoeken naar alle beeldbestanden maar niet bestanden bitmap. Aan de andere kant, kun je zoeken naar muziekbestanden of afbeeldingsbestanden, wat betekent dat uw zoekopdracht resultaten oplevert met beide soorten bestand.

Laten we lopen door een aantal Booleaanse operatoren, zodat je weet hoe ze werken. Let op, moet Booleaanse operatoren volledig gekapitaliseerd zijn en kunt u geen gebruik NOT en OR in dezelfde query.

U kunt een zoekopdracht met alleen Boolean daadwerkelijk te creëren. Laten we zorgen voor een voorbeeld, we willen een bestand, die na 31 oktober 2012 met de uitdrukking “How-To Geek” vinden

Zoeken via onze folder Documents we krijgen vier resultaten dateren van na 31 oktober 2012 met ergens “How-to Geek” in de naam of de map. Dat moet vrij gemakkelijk te begrijpen. Het beste ding over Boolean is dat het beste werkt in combinatie met AQS zoekopdracht.

U vindt er ook bepaalde bestandstypen met behulp van Boolean eigenschappen. Laten we eens kijken naar deze eigenschappen en laten zien hoe ze werken. In de onderstaande tabel wordt direct geplakt uit de documentatie van Microsoft op AQS met enkele kleine aanpassingen om het geekier maken.

We gaan niet naar een zinvolle tijd te besteden aan Booleaanse eigenschappen. Ze zijn het meest bruikbaar zoals wanneer via Outlook, die buiten het bestek van deze serie.

Echter, als je geen gebruik maken van Outlook, als je eenmaal deze serie hebt gelezen, moet u in staat om Booleaanse eigenschappen toe te passen op uw eigen om gemakkelijker te vinden berichten, vooral als je duizenden en zijn niet zeker hoe degene die je ‘te vinden re op zoek naar!

Laten we onze aandacht richten kort data. We beschreven hoe Boolean gebruiken om resultaten op basis van de data terug te keren, voor of na een bepaalde datum of tussen twee datums. Je kunt eigenlijk verder gaan dit nogal een beetje en het gebruik van de relatieve datum en dag waarden.

Dit moet vrij gemakkelijk te begrijpen. Laten we proberen een voorbeeld, zodat we ervoor kunnen zorgen dat het stevig in je geest. Laten we zeggen dat we willen zoeken om te zien wat we schreven in de laatste maand, in dit geval juni 2014. We konden de periode uit te schrijven als “date: 2014/06/01 .. 2014/06/30” maar dat kost wat meer tijd. Het is veel gemakkelijker om te schrijven “date: vorige maand” en krijg het volgende resultaat.

Toegegeven, als je wilde om uw resultaten te beperken maanden na juni, zou je moet het bereik te gebruiken. Dan weer, het kennen van de relatieve datum waarden kunnen uiteindelijk helpen knip je een paar bochten en tijd te besparen.

Vergeet ook niet kunt u de resultaten verder verfijnen door het gebruik van andere search operators zoals titels en zoekwoorden. Laten we zeggen dat we willen alle bestanden in onze Dropbox, dat in het afgelopen jaar zijn gemaakt met “geek school” in hen te zien.

Als we gewoon zoeken naar bestanden die zijn gemaakt in het afgelopen jaar, we zien bijna 1300 resultaten en als we alleen naar “geek school” We zijn overweldigd door rond 1100 resultaten. Maar als we de twee zoekoperators combineren, zien we hoe snel we onze resultaten neer kunnen beperken tot 52 punten

Dus, om samen te vatten, kunt u Boolean gebruiken om bestanden op datum na een aantal methoden te vinden. U kunt bestanden voor (<) of na (>) een bepaalde datum, kunt u bestanden gemaakt tijdens een periode of het bereik van data (..) bestand te vinden, en je kunt relatieve waarden gebruiken, zoals we zojuist beschreven (vorige week, vorige maand, vorig jaar).

Wildcards zijn symbolen die u kunt gebruiken als je niet precies weet wat je zoekt, maar kan bijna raden. Er zijn twee wildcards ondersteund in Windows Search: “*” en “?”.

Met behulp van een sterretje kunt u een stukje tekst te vervangen. Dit is vaak handig als je weet wat voor soort bestand dat u zoekt, maar weet niet waar het is. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat u wilt a.jpg bestand dat kan in een folder, die verder submappen bevat te vinden. Je kon elke map te openen en de inhoud te sorteren op de soort in de details te bekijken. Of, zou je de * wildcard gebruiken.

Uiteraard probeert een particular.jpg vinden van bijna 9000 items gaat veel tijd in beslag nemen, dus je zou zeker willen andere search operators gebruiken om uw te verfijnen. Zoals we reeds vermeldden, maar de * wildcard wordt gebruikt om een ​​stuk tekst te vervangen.

Dus, in de volgende screenshot, we zoeken naar “image * .jpg” en worden getoond alle instanties van beeldbestanden beginnen met “image” en eindigend met “.jpg”

Het is duidelijk dat 6308-bestanden is nog steeds veel, maar het is een stuk minder dan 9000 en het doet illustreren hoe de asterisk wildcard werkt. Laten we nu kijken hoe het vraagteken wildcard werkt.

Gewoon, de wildcard? kunt u deze vervangen voor een personage in een zoekopdracht. Dit betekent dat als u op zoek bent naar een bestand en je bent niet zeker hoe het is gespeld, kunt u gewoon vervangen door “?” Voor de personages die je niet kent.

In het volgende voorbeeld, we zoeken naar bestanden die beginnen met “img_2” en eindigen met “.jpg”.

We zijn niet zeker weet welke drie nummers volgen, zodat we vervangen door het met vraagtekens. Natuurlijk kan je een * Steek hier, maar als je dat doet, zul je de resultaten krijgen met meer en minder dan drie karakters. In dit geval zijn we specifiek op zoek naar bestanden met drie letters tussen “2” en “.jpg”.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld, deze keer een combinatie van beide wildcards in één klik. In dit screenshot, willen we om te zoeken naar Led Zeppelin mp3’s, maar we zijn niet zeker precies hoe het is gespeld. Is het “LED” of “Lead” aan het begin? Is het “Zeppelin” of “Zeppelen? ‘Laten we proberen een wildcard zoekopdracht” * Zeppe ???. Mp3 “en zien wat er gebeurt.

U in dit voorbeeld de * de plaats van de eerste drie of vier letters. In dit geval vervangt “Led_”, terwijl de drie vraagtekens eind vervangt wat blijkt te zijn “lin” en niet “len.” Merk ook, we het einde van het onderzoek with.mp3 wijzigen zodat wordt belemmerd om dat type bestand. Als het niet was, zouden we waarschijnlijk zien ook afbeeldingen en tekstbestanden ook.

Dus dat is het voor de wildcards. We denken dat ze vrij gemakkelijk te begrijpen en buitengewoon nuttig in een zoektocht snuifje. Laten we ingaan kort in daadwerkelijke AQS parameters voordat we de les van vandaag af te sluiten.

Wanneer u AQS gebruikt, kunt u uw zoekopdrachten verfijnen met vier parameters. We willen gewoon ervoor zorgen dat u dit hebt stevig in het achterhoofd voordat we de les van morgen te onthullen.

U kunt AQS gebruiken om locaties zoals specifieke map zoeken of u kunt databases zoals Microsoft Outlook-gegevens bestanden opvragen. Deze staan ​​bekend als file-winkels.

Gebruik AQS om te zoeken naar soorten bestanden, waarin alles kan zijn, zoals documenten, afbeeldingsbestanden, spreadsheets, en nog veel meer. File soorten zijn een van de vaker gebruikte parameters vindt u in dienst bij het uitvoeren van de juiste zoekopdrachten.

File eigenschappen zijn de dingen die een bestand te beschrijven zoals de grootte, de datum waarop het is gemaakt / gewijzigd, deze titels, en nog veel meer.

In het bovenstaande screenshot zien we de eigenschappen blad voor een mp3. Hierop zien we de soort bestand het is, de locatie, de grootte en de data (aangemaakt, gewijzigd en toegankelijk). Dit zijn “gewone” eigenschappen en kan worden gevonden op een bestand.

Er zijn ook “specifieke” eigenschappen, die alleen van toepassing zijn op het type van een bepaald bestand. Bijvoorbeeld in het geval van onze mp3, kunnen we ook zoeken naar bit rate, kunstenaars, genre, naam van het album, en nog veel meer. Hetzelfde geldt voor de communicatie, videobestanden, opgenomen tv, foto’s, contacten, enz.

U kunt gebruik maken van de inhoud zoekopdrachten om uw bestanden te zoeken naar bepaalde zoekwoorden. Content zoekopdrachten zijn van toepassing op bestanden die tekst bevatten, zoals documenten, spreadsheets, presentaties en andere soortgelijke file soorten. Je kunt niet echt zoeken naar afbeeldingen, video’s en muziek, tenzij je extra informatie (metadata) geschreven naar dat bestand die kan worden gelokaliseerd door de eigenschappen.

Tekst bestanden zijn een uitstekend voorbeeld. Laten we zeggen dat we een heleboel tekstbestanden, en we willen om te zoeken naar gevallen van “te zijn of niet te zijn ‘of misschien we willen gewoon Hamlet te vinden. Omdat “to be or not to be” is opgenomen in de inhoud van Hamlet, kunnen we gewoon zoeken naar die uitdrukking en het zal worden getoond in de resultaten.

Zoals u kunt zien, onze content zoekopdracht op internet blijkt al snel de locatie van Hamlet onder onze boeken, en er is slechts één exemplaar van Hamlet en dus één instantie van “om niet te zijn of niet.”

Je kunt je voorstellen hoe nuttig dit zou kunnen zijn als je een bocht van de zin die u gebruikt in een papier dat u schreef op de universiteit, of een boek dat u lezen op uw tablet herinneren, maar je hebt geen idee hoe of waar het is. Maak van het bureaublad voor die zin en het moet worden weergegeven in uw resultaten!

We gaan naar de les van vandaag te stoppen hier. Uiteraard, het is een heleboel dingen te verteren, maar als je begrijpt hoe deze operators werken, kunt u meer gerichte vragen te creëren.

huiswerk van vandaag is om te proberen Boolean, datums en wildcards uit. Probeer het vinden van bepaalde bestanden te typen met behulp van wildcard en vervolgens beperken uw zoekopdrachten met behulp van data en Boolean. Wie weet, kun je zelfs iets wat je helemaal vergeten was op uw computer te vinden.

Morgen gaan we uiteraard gaan wrap up onze bespreking van Windows Search met een grondig onderzoek van Advanced Query Syntax parameters, en vervolgens alles samen zodat u kunt zien hoe het allemaal werkt!

Volgende pagina: Gebruik Geavanceerde Query Syntax alles terug te vinden

Ik geloof dat uw beschrijving van haakjes (apple pie) moeten lezen “resultaten oplevert die de voorwaarden appel en taart in willekeurige volgorde bevatten”.

M. Night Shyamalan, directory van spannende volwassen films als The Sixth Sense en The Village, co-schreef het scenario voor de kinderen film Stuart Little.