in een poging om de out-of-control konijn bevolking ruimen, de Australische regering zich tot?

Antwoord: Viral Warfare

Australië, dankzij de miljoenen jaren van geografische isolatie, is de thuisbasis van een breed scala van unieke soorten. Deze unieke soorten en hun geïsoleerde ecosysteem hebben niet de makkelijkste tijd omgaan met vreemde indringers, zoals ratten, kamelen, en konijnen.

Konijnen vooral hebben bewezen bijzonder lastig te zijn aangezien ze zich snel voortplanten, hebben weinig roofdieren en hun vraatzuchtige herbivore eetlust zo snel afbreken bodem veiligstellen-planten uit gebieden van de outback die grote delen van het land gewoon eroderen weg. De konijnen werden voor het eerst geïntroduceerd in Australië rond het einde van de 18de eeuw, maar werden goed onderhouden en bevatte voornamelijk gebruikt voor voedsel. De huidige uitbraak wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​met een enkele man, Thomas Austin. Austin had een aantal grijze konijnen verscheept vanuit Engeland en bracht hen op een Australische boerderij voor het uitdrukkelijke doel van het bouwen van een lokale konijn bevolking te jagen. Die konijnen gekruist met een aantal van de lokale (Engels) konijnen zijn neef gekocht om ronden zijn eerste voorraad en creëerde een nieuw konijn fokken zeer geschikt voor het leven in Australië.

In een poging om de stijgende konijnen bevolking te bestrijden, de Australische overheid probeerde een aantal mislukte technieken, waaronder (in de beginjaren) zetten een premie op konijnen, maar binnen een decennium van de oorspronkelijke Austin boerderij uitbraak werden de nummers zo snel dat zelfs het doden van de zwelling twee miljoen konijnen per jaar deed niets om een ​​deuk in de populatie te zetten. In het begin van de 20e eeuw was er een poging om een ​​Rabbit-Proof Fence over de outback te bouwen om de verspreiding te stoppen, maar dat bleek niet effectief als de konijnen gewoon beter bij het springen (kregen of sloop middel van poorten opengelaten door minder-dan-vigilante boeren).

Wat bleek de meest effectieve oplossing was de voorgenomen en ingezet in de jaren 1950 een: virale oorlogsvoering. In de jaren 1950, de myxomavirus (onschadelijk voor de mens, maar dodelijk voor konijnen en hazen) werd vrijgelaten in het wild. De effecten waren onmiddellijk en veelvuldig voorkomt de populatie van 600 miljoen konijnen in Australië daalde tot 100 miljoen binnen enkele jaren. Hoewel sommige konijn populatie resistent zijn geworden tegen het virus (en de bevolking weer zwol tot ongeveer 200-300.000.000), heeft de regering verder te financieren en vooruit andere bacteriële en virale initiatieven als hun beste kans te duwen bij een konijn-free Australië .

 de Queensland Rijksarchief.

Waarom niet gewoon alle konijnen dragen condooms? Lol

waarom niet te doden en te exporteren die?

Myxoma virus is begonnen vrij ineffectief en in de afgelopen jaren de CSIRO kwam met het calici virus. Voor een korte tijd na de release (onbedoeld voortijdige geloof ik) het echt raakte de konijntjes hard. Het zal echter slechts een kwestie van tijd voordat de konijnen ontwikkelen resistentie tegen dat. De strijd met het konijn blijft.

Andere briljante introducties naar Australië onder de vos (opnieuw voor Engels adel te jagen) en het riet pad. Dat was een genie in de suikerindustrie die dachten dat ze zouden helpen uitroeien enkele plaag in de rietvelden. Ze deden niet! en nu zijn ze verspreid over het noorden van het land zonder roofdieren om ze te vertragen.