in 1910, amerika serieus overwogen het opzetten van grootschalige ranches voor de landbouw?

Antwoord: Nijlpaarden

In het begin van de 20e eeuw, Amerika had twee verschillende problemen die betrokken zijn een vrij nieuwe eendelige oplossing. Probleem nummer één: aan het begin van de eeuw de vleesindustrie niet kon houden met de groei sterk groeiende bevolking en er waren wijdverspreid tekort aan vlees. Probleem nummer twee: de invasieve waterhyacint stikte zuidelijke waterwegen en niet alleen het doden van de lokale vispopulaties, maar ook het maken van de waterwegen moeilijk te navigeren.

De oplossing die was, voor een tijd, serieus vermaakt? Importeren en veeteelt nijlpaarden. Voorstanders van het plan, met name Frederick Burnham (avonturier, soldaat, en inspiratie voor de Boy Scouts beweging), Congreslid Robert Broussard, en Theodore Roosevelt, stelde dat het was een perfecte oplossing. Nijlpaarden zou ontvangen enorme hoeveelheden vlees, kunnen zij worden ranching van eerder onbruikbare grond (Golf kust wetlands), en hun vraatzuchtige eetlust zou zorgen van invasieve waterplanten te nemen als de waterhyacint. Hoewel dit voorstel lijkt vreemd en onpraktisch, het eigenlijk maakte het zo ver als het congres verdieping waar het, in rekening vorm, alleen niet te passeren door één enkele stem.

Het was niet alleen een mislukte stemming in het Congres dat het plan ten dode opgeschreven, echter. Uiteindelijk is het voorstel verloren traction grotendeels voor een deel aan de industriële agrarische revolutie die hielp boeren en ranchers hervormen eerder onherbergzaam land meer geschikt voor de traditionele vee te zijn. Als het makkelijker om gewoon te verhogen meer vee werd, het beroep (en risico) van het importeren van nijlpaarden en proberen ze te bevatten werd minder smakelijk. Als voor de waterhyacint probleem, nou ja, dat ging nooit weg, tot op deze dag staten te investeren miljoenen dollars in de handmatige en chemische verwijdering van de snel verspreidende wiet.

 Malcolm Macgregor.