HTG Beoordelingen: de diamant wr300n draadloze repeater

We hebben een review deze week kreeg! Diamond’s WR300N is een super-compacte draadloze repeater / bridge-apparaat. Heeft het te houden zijn eigen, of onder het niveau van conventionele apparaten? Lees verder om erachter te komen!

Diamond Multimedia samen een interessant stukje hardware hier. Het is een zeer compacte draadloze repeater apparaat dat compatibel is met de N-standaard.

In de doos vindt u het apparaat, een Ethernet-kabel, een Easy Start Guide en wat documentatie en software op CD om dingen kunt vinden.

Fysiek, de repeater unit is vrij klein. Het is de grootte van een middelgrote AC-adapter, dus het kan nemen wat ruimte op een surge-protector strip. Het is echt plastic-y, en is versierd met een Ethernet-poort, een klein WPS switch – een welkome gemak als u dat op uw netwerk – en een paar status-LED’s. Al met al is het niet te luxe kijken, maar het is zeker kleiner dan een full-sized repeater.

U vindt hier ook een kleine verzonken knop “reset” naast de Ethernet-poort aan de onderkant van het apparaat.

Om dingen op te starten, de repeater in de muur of een overspanningsbeveiliging aansluiten, sluit deze aan op uw computer via Ethernet en wijs uw browser 10.0.10.254. Om er zeker van je hoeft geen problemen te hebben, is het een goed idee om uw computer los te koppelen van alle andere netwerken en de computer opnieuw op te starten, zodat er geen andere instellingen te bemoeien met wat je hier doet. dit niet te doen heeft me problemen voor gegeven, en het is een kleine prijs om te betalen om ervoor te zorgen dat dingen bewegen langs zo soepel als zijde.

De standaard gebruikersnaam en wachtwoord zijn beide “admin”. De hoofdpagina zou moeten uitzien hieronder (klik op de afbeelding om deze op ware grootte te zien)

Er is een “Automatic Setup” modus in de web-interface, dus ik echt geen moeite met het gebruik van de cd-setup. Door te klikken op Auto Setup net neemt je mee naar een Site Survey waar u kiezen welk netwerk u wilt herhalen, en dat is vrij veel (klik op de afbeelding hieronder om deze op ware grootte te zien).

Je klikt gewoon op Vernieuwen totdat uw netwerk in de lijst verschijnt, klik op aan te sluiten. Dat is echt het.

In aanvulling op deze snelle setup, de WR300N beschikt over een Access Point-modus, een Wireless Bridge-modus, en een handmatige configuratie voor Repeater-modus, maar eerst, ik maakte een paar noodzakelijke wijzigingen in de instellingen van het apparaat.

Het eerste wat ik deed was te veranderen het standaard wachtwoord. U kunt dit doen door te klikken op de knop Systeem vervolgens op Password.

Het tweede wat ik besloten te doen was te veranderen het IP-adres van de unit schema van mijn netwerk passen. U vindt deze instelling onder Systeem> Local te vinden.

Als u klikt op de Manual Setup-knop en kies vervolgens ‘Access Point’ in het menu Operation Mode, kunt u de volgende opties te zien

Met behulp van de WR300N als een Access Point zal u toelaten om draadloze functionaliteit toe te voegen vanuit een bekabeld netwerkapparaat. U kunt een SSID en versleuteling opgeven en het zal zijn ding doen.

In mijn testen, vond ik dat het draadloze bereik was erg leuk, waarschijnlijk te wijten aan het feit dat dit is een N-standaard geschikt apparaat. Met behulp van deze als een access point, echter, deed leiden tot een aantal knelpunten op te treden in vergelijking met het gebruik van de draadloze op mijn oude WRT54G v1 router met DD-WRT. Het scheelde niet veel vergelijkbare voor het grootste deel, en het opnemen van deze modus is leuk, dat wel.

Het kiezen van “Wireless Bridge” in het menu Operation Mode zul je vrijwel dezelfde set opties geven

Wireless Bridge modus kunt u het tegenovergestelde van Access Point modus doen: de vangst van een draadloos signaal en het gebruik van de Ethernet-poort aan te sluiten op een alleen-wired apparaat.

Ik testte dit met zowel een Xbox 360 en een desktop computer, beide zonder enige problemen. Het was een vrij eenvoudige en duidelijke streven, en voor de verandering, ik was met behulp van het op een G-only netwerk. Ik was niet teleurgesteld met de snelheid of het bereik.

Als u wilt aanpassen en geef uw criteria, kunt u kiezen voor “Repeater” in het menu Operation Mode.

Zorg ervoor dat u het Kanaal naar “Auto,” vooral als uw router op dezelfde manier is ingesteld ingesteld. U kunt een aantal problemen anders hebben.

Zodra u uw instellingen te kiezen en ze toe te passen, moet u uw repeater opnieuw op te starten. Je kunt gewoon de stekker en het vinden van de optimale plek aan te sluiten voor uw toepassingen. Vervolgens start u de computer en maak verbinding met het netwerk weer. Ik heb deze laatste stap niet doen en ik had problemen met het krijgen van een IP-adres van mijn router toegewezen, dus als je problemen hebt en je bent niet zeker dat je alles hebt geconfigureerd, start u de computer en vervolgens oplossen van er als je nog steeds problemen.

Na het vervangen van de draadloze in mijn huis met de Access Point modus van de WR300N, ik was niet bijzonder onder de indruk van zijn prestaties. Er waren enkele minpuntjes hier en daar, maar het aanbod was zeker veel verbeterd ten opzichte van een Linksys WRT300N bij het gebruik van de 2,4 GHz-instelling. Het is vermeldenswaard dat Diamond een 5GHz antenne voor de WR300N niet heeft opgenomen, dus als je een opstelling die werkt over deze laatste frequentie, zal je niet echt veel gebruik van te maken.

Wat echt indruk op mij was de repeater-modus. Wanneer de spanning werd verdeeld tussen de primaire router en de repeater, waren er geen slow-downs helemaal niet, en de reeks was indrukwekkend. Ik was met behulp van een oude Linksys WAP54G toegangspunt running DD-WRT in de repeater-modus. Dit apparaat zeker gaf me een betere doorvoer en het bereik was 1,5 keer het origineel. Ik verving mijn oude repeater met deze compacte unit en had geen moeite het streamen van HD over mijn netwerk, iets wat een probleem vóór was voor mij.

Diamond heeft gedaan een vrij goede baan bij de WR300N Wireless Repeater, en terwijl er was ruimte voor verbetering, is het een vrij groot product voor de overgrote meerderheid van de mensen.

positieven

minpunten

Het laatste ding om te overwegen is de prijs. U kunt de WR300N kopen bij Amazon voor ongeveer $ 60 US. Dat is op gelijke voet met een paar van de N-staat repeaters en access points, en zeker goedkoper dan de mooiere 5GHz-geschikte apparaten. Ik denk dat het grootste voordeel, persoonlijk, is dat het klein en onopvallend. Je kunt eigenlijk pick-up twee voor de prijs van een echt leuke router en mogelijk bestrijken een veel groter gebied dan met slechts 5 GHz-apparaten. Ik ken een paar mensen die niet vertrouwd bent met het configureren van apparaten op hun netwerken, maar ik zou niet aarzelen om de WR300N bevelen aan hen, zowel omdat het is eenvoudig te configureren en omdat het een WDS-ondersteuning. Hetzelfde geldt voor vrienden die willen hun netwerk te vergroten, zonder de vervanging van hun router.

Als u genieten van het knoeien met DD-WRT en de prijs is een echte zorg, dan is deze repeater is niet voor jou. Als, aan de andere kant, je iets dat kleine nodig hebt, kunnen worden ingesteld snel en is vrij snel zonder tweaks, zult u waarschijnlijk blij zijn om het extra geld te besteden aan de WR300N.

Is een draadloze repeater en een draadloze extender hetzelfde? Als dit signaal mijn huidige modem / router combo’s breidt zodat ik kon toegang tot mijn internet aan de andere kant van het huis, dat zou wat ik zou echt nodig!

Thanks for the review!

De beste combinatie die ik heb gevonden is twee Linksys WRT-54GLs met DD-WRT geïnstalleerd en ingesteld als repeater brug. Op mijn bedrijf te runnen we een hele knooppunt van ons netwerk met behulp van deze balk om het signaal tussen onze corporate hoofdkwartier en de productie HQ. Ze zijn ongeveer 1000 ft uit elkaar. Het enige probleem dat we hebben is onze truck reparatie baai is tussen de antennes zodat we soms signaal verliezen wanneer ze een trailer terug in de baai.

Ah hoe ik herinner me toen Diamond gebruiken om grafische kaarten maken, hoe ik wilde dat de Diamond ViperV770 Ultra. lol was het echt 11 jaar geleden.

De kuikens zijn ROKEN !! WAUW!

Bedankt voor het idee …

Bedankt voor de interessante beoordeling. Denkt u dat dit apparaat zou de prestaties van een Verizon “MiFi” hot spot-apparaat te helpen?

Hoeveel klikte op de link nadat ze de doos met de hotties op zag? Wees niet verlegen, steek je hand!

Haat om een ​​domme vraag te stellen, maar …; Hoe kan het apparaat vinden een draadloos signaal als je “disconnect (ed) uw computer vanaf een andere netwerken”? Ik heb een router verbonden via ethernet aan mijn computer en andere computers in het huis een draadloze verbinding. Moet ik laat de router op, maar losgekoppeld ??

Oh thodee phudee die maraan kissy kutty ma Thay LUN O bacyo kanjroo koi kam tha kam karoo

Waarom zou u uw laptop gebruiken op de rand van het zwembad!

Ik ben zo bij je jongens – ben hier voor de hete chicks !!!

In antwoord op Vhazon denk dat ik ze met behulp van de laptop op de rand van een zwembad, omdat ze in de eerste plaats zijn hete chicks en ten tweede hebben ze zelf heb slecht ass draadloze repeater !! lol

DD-WRT of OpenWrt is veel beter …

https://openwrt.org/

http://www.dd-wrt.com/site/index

Ik had niet gedacht dat Diamond was nog steeds rond. In feite, van de tekst in de titel om het beeld van de dames, het hele ontwerp lijkt uit de jaren ’90 te komen. Maar de tech natuurlijk niet, denk ik.

Is $ 60 over de standaard prijs voor een repeater? Ik wil graag een te krijgen, en dat de prijs klinkt over de high-end van de beurs.

De gemiddelde mens heeft ongeveer 18,5 vierkante voet huid die hun lichaam.