hoe u bestanden met uw Microsoft Onedrive-account te synchroniseren op Ubuntu 14.04

In juni 2014, Microsoft verhoogde de hoeveelheid opslagruimte die je krijgt met een gratis Microsoft Onedrive account 15GB, van 7 GB. Nu dat je al deze gratis online opslag, waarom niet gebruiken? Ik gebruik Ubuntu, niet Windows, zeg je. Geen zorgen. Er is een oplossing.

De oplossing is om een ​​tool genaamd “Microsoft Onedrive-D.” Deze tool is gratis te installeren, maar het is niet beschikbaar in de Ubuntu Software Center. Wij zullen u laten zien hoe u installeren Microsoft Onedrive-D en het gebruiken om verbinding te maken met uw Microsoft Onedrive-account en synchroniseer je eigen content.

OPMERKING: Wanneer we zeggen dat iets in dit artikel te typen en er zijn aanhalingstekens rond de tekst, typ niet de aanhalingstekens, tenzij wij anders aangeven.

De eerste stap is het programma vanaf GitHub downloaden. Open de Files Manager en ga naar de map waarin u het bestand gedownload. Om de inhoud van the.zip bestand uit te pakken, klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies “Extract hier.”

Open de map die u uitgepakt, “Microsoft Onedrive-d-meester.”

In de map “Microsoft Onedrive-d-master”, dan heb je een installatie script dat de installatie van het programma en de vereiste afhankelijkheden zal behandelen te vinden. Om dit script uit te voeren, zullen we de Terminal gebruiken.

Druk op Ctrl + Alt + T om een ​​Terminal-venster te openen. Bij de prompt, ga naar de “Microsoft Onedrive-d-master” directory. Als u hulp te veranderen directories nodig, zie ons artikel over het gebruik van de Linux Terminal.

Om Microsoft Onedrive-D te installeren, typt u de volgende opdracht bij de prompt en druk op “Enter.”

sudo./inst installeren

Typ uw wachtwoord in wanneer gevraagd en druk op “Enter.”

De voortgang van de installatie wordt weergegeven en vervolgens verschijnt een bericht te zeggen hoeveel schijfruimte zal worden gebruikt. Op de vraag of u wilt doorgaan, typt u een “Y” en druk op Enter.

Wanneer de installatie is voltooid, wordt het Microsoft Onedrive-D “Settings” dialoogvenster. Ten eerste, moet u verbinding maken met uw Microsoft Onedrive account. Om dit te doen, klikt u op ‘Verbinden met OneDrive.com “.

LET OP: Laat de Terminal-venster geopend. We zullen weer later gebruiken in dit artikel.

Op de “Verbind met OneDrive.com” dialoogvenster, voer uw Microsoft e-mailadres en wachtwoord in en klik op ‘Aanmelden’.

Nog een dialoogvenster met de mededeling dat Microsoft Onedrive-D heeft toestemming nodig om toegang tot uw Microsoft Onedrive info. Om door te gaan, klikt u op “Ja.”

Een bericht verschijnt boven de knop “Verbinding maken met OneDrive.com ‘die aangeeft dat u hebt aangesloten op uw Microsoft Onedrive account.

Nu moet je naar een map op uw harde schijf uit, waarin de inhoud van uw Microsoft Onedrive rekening worden gesynchroniseerd selecteren. U kunt dit doen in een Terminal-venster (zoals beschreven in ons artikel over het gebruik van de Linux Terminal) of in de Files Manager.

Nadat u een map hebt gemaakt voor uw Microsoft Onedrive inhoud, klikt u op de “Location” drop-down lijst en selecteer “Andere …”.

Op de “Kies uw lokale Microsoft Onedrive map” dialoogvenster, ga naar de map die u hebt gemaakt voor uw Microsoft Onedrive inhoud en klik op ‘Openen’.

LET OP: Als u een nieuwe map wilt maken, gebruik dan de “Create Folder” knop.

Standaard worden alle selectievakjes geselecteerd in de sectie ‘Uitzonderingen’ te typen bestanden die u wilt uitsluiten bij het synchroniseren. Als u niet wilt dat bepaalde soorten uit te sluiten, de-selecteert u de toepasselijke selectievakjes. Zodra je klaar bent met het kiezen van uw instellingen, klikt u op “OK.”

Er verschijnt een bericht met de mededeling dat uw voorkeuren met succes zijn opgeslagen. Klik op “OK” om het dialoogvenster te sluiten.

U keert terug naar de “Instellingen” dialoogvenster. Klik op ‘Sluiten’.

Nu, moet u Microsoft Onedrive-D vertellen om te synchroniseren met Microsoft Onedrive om uw inhoud naar de map die u hebt opgegeven te krijgen. Om dit te doen, ga terug naar je geopende Terminal-venster en typ de volgende opdracht bij de prompt en druk op “Enter.”

Microsoft Onedrive-d

De synchronisatie wordt gestart en de voortgang wordt weergegeven in het venster Terminal.

Je ziet ook meldingen aan de rechterkant van het scherm als bestanden worden gesynchroniseerd.

Wanneer de synchronisatie wordt gedaan, Microsoft Onedrive-D zet “horloges.” Dit laat Microsoft Onedrive-D om te synchroniseren in real-time als u wijzigingen aanbrengt in bestanden in de gesynchroniseerde map maken of bestanden toe te voegen of te verwijderen bestanden uit de directory.

Voor het horloge om te blijven werken, moet u het Terminal-venster open te laten. Als u het Terminal-venster te sluiten, het volgende bericht. Als je echt wilt het horloge proces te beëindigen, klikt u op “Sluiten Terminal.” Anders, klikt u op “Annuleren” om verder te gaan runnen van het horloge.

Als u wijzigingen in uw Microsoft Onedrive content op meerdere computers of andere apparaten, zoals een telefoon of tablet te maken, kunt u uw inhoud wanneer u uw Ubuntu machine opstarten automatisch worden gesynchroniseerd. Om dit te doen, voeg Microsoft Onedrive-D naar de startup applicaties. Je moet een item vergelijkbaar met de Microsoft Onedrive Sync onderdeel in de afbeelding hieronder hebben. Zorg ervoor dat het wordt gecontroleerd en klik op ‘Sluiten’.

U kunt ook een snelkoppeling toe te voegen aan het bureaublad, zodat u snel Microsoft Onedrive-D kan oplopen tot uw Microsoft Onedrive inhoud te synchroniseren, als u het programma opstarten niet heeft toe te voegen, of als je gewoon opnieuw wilt synchroniseren, terwijl nog steeds in uw sessie ingelogd.

LET OP: Het artikel gekoppeld om hier over het toevoegen van snelkoppelingen op het bureaublad verwijst naar Ubuntu 11.04 en 11.10. Echter, het proces werkt nog steeds in Ubuntu 14.04.

Wanneer u dubbelklikt op de snelkoppeling, worden alle wijzigingen aangebracht in de gesynchroniseerde map geüpload naar Microsoft Onedrive en eventuele wijzigingen die buiten Ubuntu worden gedownload naar uw gesynchroniseerde map in Ubuntu.

Wanneer u de snelkoppeling gebruiken om Microsoft Onedrive-D uitvoeren en synchroniseren van uw Microsoft Onedrive inhoud, blijft het programma op de achtergrond draaien. Als u niet wilt dat te blijven lopen, kunt u de “ps” gebruiken en “kill” commando om het proces te doden. Zie ons artikel over het beheren van processen van de Linux Terminal voor meer informatie over het doden van processen.

Geweldig! Ik was vergeten om de voortgang van Microsoft Onedrive-D, blij om te zien het heeft een GUI te volgen. Hopelijk tot selectieve sync snel te zien.

Tot nu toe heb ik net een gedeelde map met mijn Windows host met Ubuntu gast, maar dit zal veel helpen als / wanneer ik uiteindelijk overschakelen naar een Linux host.

Dit is geweldig nieuws, maar hoe stabiel is het? Ik heb al eerder te lezen, maar er waren waarschuwingen over het niet stabiel.

Ik geef de voorkeur Microsoft Onedrive via Google Drive, omdat bestanden hoeven niet om te zetten in het oog worden bewerkt via de browser-gebaseerde apps. Ik heb al het Bureau cloud in gebreke om bestanden in Open Document-formaat op te slaan, zodat ik niet hoeft te zetten voor LibreOffice (op mijn Windows-machine) te openen en te bewerken.

Er zijn geen overgebleven afstammelingen van de 16e Amerikaanse president Abraham Lincoln; zijn laatste afstammeling, achterkleinzoon Robert Todd Lincoln Beckwith, overleed op 24 december 1985.