Julius Caesar gepopulariseerd die cryptografische techniek?

Antwoord: Shift Cijfers

Een van de eenvoudigste cryptografische cijfers rond de shift cipher, werd meer dan 2000 jaar geleden met groot succes gebruikt door Julius Caesar. De basis van de verschuiving cijfer is gewoon verschuiven van de brief de waarde van een vast bedrag op een brief schaal. De meest fundamentele verschuiving cijfers, met behulp van de moderne Engels alfabet, zou zijn om een ​​brief eenvoudig overschakelen met zijn naaste buur naar voren (dus ABC wordt BCD).

Hoewel dit coderingsniveau absoluut triviaal te kraken, wordt verondersteld goed te hebben gewerkt voor Caesar om verschillende redenen. Ten eerste, het idee van de tekst encryptie / codering was tijdens zijn tijd grotendeels onbekend (het de meest voorkomende methode van het beveiligen van communicatie was om een ​​taal die de interceptor zou niet weten te gebruiken). Ten tweede, zijn vijanden waren meestal analfabeet. Er is geen verslag dat zijn cipher ooit was gebroken, het idee van het gebruik van frequentie-analyse om gecodeerde tekst te kraken was niet eens voorgesteld tot de 9de eeuw door de Arabische wiskundige Al-Kindi.