HTG legt uit: leer hoe websites die u online bijhoudt

Sommige vormen van het bijhouden van zijn duidelijk – bijvoorbeeld websites weet wie je bent als je ingelogd bent Maar hoe het bijhouden van netwerken opbouwen van profielen van uw surfgedrag over meerdere websites in de tijd.?

Tracking wordt meestal gebruikt door de reclame-netwerken op te bouwen gedetailleerde profielen voor nauwkeurige ad-targeting. Als je ooit een bedrijf ‘website hebt bezocht en advertenties voor die zaken op andere websites zien later, heb je het gezien in actie.

De meest eenvoudige manier van het identificeren van u is door uw IP-adres. Uw IP adres identificeert u op het internet. Deze dagen, is het waarschijnlijk dat uw computer deelt een IP-adres van de andere apparaten in het netwerk in uw huis of kantoor. uw stad of gebied dat niet tot op straatniveau, maar over het algemeen – van uw IP-adres, kan een website van uw ruwe geografische locatie te bepalen. Als je ooit een spammy advertentie die probeert legitiem om te kijken door de vermelding van uw locatie hebben gezien, dit is hoe de advertentie het doet.

IP adressen kunnen veranderen en worden vaak gebruikt door meerdere gebruikers, zodat ze geen goede manier van het bijhouden van een gebruiker in de tijd. Toch kan een IP-adres worden gecombineerd met andere technieken hier om uw geografische locatie te volgen.

Wanneer u op een link klikt, uw browser laadt de webpagina die u hebt geklikt en vertelt de website waar u vandaan komt. Bijvoorbeeld, als u een link naar een externe website op How-To Geek, zou de buitenkant website het adres van de How-To Geek artikel waar u vandaan kwam te zien geklikt. Deze informatie is opgenomen in de HTTP verwijzende koptekst.

De HTTP-referrer wordt ook verzonden bij het laden van de inhoud van een webpagina. Als bijvoorbeeld een webpagina bevat een advertentie of trackingscript, uw browser vertelt de adverteerder of het bijhouden van het netwerk wat pagina die u bekijkt.

“Web bugs,” die klein zijn, één-voor-één pixel, onzichtbare beelden, gebruik maken van de HTTP-referrer om u te volgen zonder dat het lijkt op een webpagina. Ze worden ook gebruikt om e-mails die u opent volgen, ervan uitgaande dat uw e-mailclient ladingen beelden.

Cookies zijn kleine stukjes informatie die websites kunnen slaan in uw browser. Ze hebben veel rechtmatig gebruik – bijvoorbeeld wanneer u zich aanmeldt bij uw online-banking website, een cookie onthoudt uw login gegevens. Wanneer u een instelling te wijzigen op een website een cookie winkels die instelling, zodat het kan blijven bestaan ​​over pagina wordt geladen en sessies.

Cookies kunt u ook herkennen en bijhouden van uw browser activiteiten via een website. Dit is niet per se een groot probleem – een website zou willen weten welke pagina’s gebruikers bezoeken, zodat het de gebruikerservaring kan tweaken. Wat is er werkelijk verderfelijk zijn cookies van derden.

Terwijl de cookies van derden ook rechtmatig gebruik, worden ze vaak gebruikt door advertentienetwerken om u te volgen op meerdere websites. Veel websites – zo niet de meeste websites – onder andere van derden reclame of het bijhouden van scripts. Als twee verschillende websites dezelfde reclame of het bijhouden van netwerk te gebruiken, kan uw surfgeschiedenis over beide locaties worden gevolgd en met elkaar verbonden.

Scripts van sociale netwerken kan ook functioneren als het bijhouden van scripts. Bijvoorbeeld, als je bent aangemeld bij Facebook en u een website die een Facebook “Like” button bevat bezoeken, Facebook weet je dat de website bezocht. Facebook slaat een cookie om uw login staat op te slaan, zodat de Like-knop (die is eigenlijk een deel van een script) weet wie je bent.

U kunt de cookies van uw browser wissen – in feite hebben we een gids kregen te wissen de cookies van uw browser. Echter, het wissen van cookies is niet per se een oplossing – “super cookies” komen steeds vaker voor. Een voorbeeld van zo’n super cookie is evercookie. Super koekje oplossingen zoals evercookie winkel cookie-gegevens op meerdere plaatsen – bijvoorbeeld in Flash-cookies, Silverlight opslag, uw browsegeschiedenis en HTML5 lokale opslag. Een bijzonder slim volgen methode is het toewijzen van een unieke kleur waarde aan een paar pixels elke keer dat een nieuwe gebruiker een website bezoekt. De verschillende kleuren worden opgeslagen in de cache van de browser van elke gebruiker en kan worden geladen terug – de kleur waarde van de pixels is een uniek identificatienummer dat de gebruiker identificeert.

Wanneer een website merkt dat u een deel van de super-cookie heeft verwijderd, de informatie wordt herbevolkt van de andere locatie. Bijvoorbeeld, zou u uw browser cookies uw Flash-cookies te wissen en niet, zodat de website de waarde van de Flash-cookie zal kopiëren naar uw browser cookies. Super cookies zijn zeer veerkrachtig.

Uw browser stuurt ook een user agent elke keer dat u verbinding maakt met een website. Dit vertelt websites uw browser en besturingssysteem, het verstrekken van een ander stuk van de gegevens die kunnen worden opgeslagen en gebruikt om advertenties te targeten. Voor meer informatie over user agents, kijk op onze uitleg van wat een browser user agent is.

Browsers zijn eigenlijk vrij uniek. Websites kunnen het besturingssysteem, browserversie, geïnstalleerde plug-ins en hun versies, de schermresolutie van uw besturingssysteem, uw geïnstalleerde lettertypen, uw tijdzone en andere informatie te bepalen. Als u cookies uitgeschakeld volledig hebt, dat is een ander stuk van de gegevens die uw browser uniek maakt.

Panopticlick de website van de Electronic Frontier Foundation is een voorbeeld van hoe deze informatie gebruikt kan worden. Slechts één op de 1,1 miljoen mensen hebben dezelfde browser ik doe.

Er zijn zeker andere manieren die websites die u kunt bijhouden. Er is veel geld in het, en de mensen zijn brainstormen nieuwe manieren om elke dag te volgen – net zie evercookie hierboven voor het bewijs van.

Om zo anoniem mogelijk te surfen, gebruikt u de Tor Browser Bundle.

Voor meer informatie over het afstellen van de privacy-instellingen van je browser en het bepalen van wat er precies elke instelling heeft, zie onze gidsen voor het optimaliseren van Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari of Opera voor maximale privacy.

Afbeelding Credit: Andy Roberts op Flickr

De “Do Not Track” optie in Firefox werkt niet op mijn systeem op zijn minst. Als ik het lezen van een bepaald nieuws website, krijg ik allerlei advertenties uit een winkel die ik heb eerder bezocht.

Um, Google’s uber-beleid kan Google uw gebruik te volgen op andere pagina’s, als u bent aangemeld bij elke google / gmail / chrome website. U moet een nieuwe webpagina te openen in een nieuw browservenster, in plaats van als een ander tabblad in een bestaande browservenster, als u wilt voorkomen dat google volgen jou.

Ik weet dat het eng om mensen volgen die je hebt, maar echt, dit is de toekomst. Nee, kras dat haar nu. En, als ik moest een bedrijf te kiezen om me te volgen, heck, zou ik google kiezen.

OK. Ik klikte op Panopticlick. User agent VAN; HTTP_ACCEPT, OK; Browser Plugin Details, OK. Time Zone, OK, schermgrootte en kleurdiepte, OK.

Maar System Fonts: een lijst van alle lettertypes op mijn computer? Wat de heck is dat allemaal over? Wat in godsnaam zegt dat over mij of mijn computer gebruik? Die info lijkt ronduit gek.

Waarom doen tieners beginnen elke zin met “Umm ‘en eindigen met” Y’know. ”

Mozilla’s collusie is een goede manier om te kijken welke sites bijhouden van onze data, hoewel we niet them.www.mozilla.org/collusion hebben bezocht

Ik weet niet Jzme de keuze van Google te delen.

Ik controleerde dat evercookie, en als u uw browser sluit, dan lopen CCleaner met de juiste instellingen, het vernietigt het volledig.

Niemand heeft dezelfde browser ik doe.

Je gaat niet om het allemaal te stoppen, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om het grootste deel van het te stoppen.

Om te beginnen, laat uw browser cookies te behouden wanneer u deze sluit. Laat het niet elke caches houden en je zou zelfs kunnen kiezen om niet versleutelde pagina’s te redden. Dit zijn alle fijne details die je kunt tweaken. Ik hoop dat ik niet hoeft te wijzen dat het verhuren van uw browser te behouden wachtwoorden is ongeveer net zo dom en spelen pasteitjecake met een man gat – je bent gewoon vragen om digitaal sodomized als je dat doet.

Als je klaar bent met surfen op een webpagina – de browser te sluiten! Ik weet dat het heet “Windows” en het idee is om venster uw apps, maar als je niet met behulp van uw browser (of een andere app) dan bespaar jezelf de hoofdpijn en sluit het.

Niet gek gaan met de add-ons en plugins niet. Minder is meer hier. U kunt / moet de flitser add-on en misschien wel de nieuwste Java dingen, maar u kunt waarschijnlijk een lang en gelukkig leven hebben nooit enige werkbalken. (Met dank Yahoo! Thanks a lot!) Is geïnstalleerd Je moet echt aandacht te besteden bij de installatie alles zelfs als het goedaardige software die niets te maken met online om het even wat, want ook dat kan een zeer gemeenschappelijk zijn heeft “haven van binnenkomst.”

Een bijzonder dader in mijn ervaring is CNet en hun Download webpagina (http://www.download.com). Niet de werkelijke website zo veel als het is alle software! Toch is dit een geweldige plek om te gaan om software te krijgen, en het is relatief virusvrij zoals ze beweren, maar dat is ongeveer alles wat je kan zeggen. U zult merken dat CNet één ding over het feit dat spam gratis of met software die niet vol malware / spyware niet zeggen. Daarom moet je om aandacht te besteden niet alleen voor de oorspronkelijke installatie, maar nu moet je aandacht besteden aan de kleine downloader app die CNet stuurt je om de software die u wilt proberen te krijgen – of zelfs gewoon downloaden.

Ik denk UltimatePSV zei dat het best: “… run CCleaner met de juiste instellingen …” Niet alleen dat, maar je kunt zelfs uw browser zo instellen dat een lege home page (about: blank), zodat u tijdelijk je browser kan starten om helemaal duidelijk wat er met de Ctrl + Shift + Del toets combo (in IE en FF, in ieder geval). Ik af en toe gewoon fie mijn browser naar een lege pagina, doe de drie-vingerbegroeting en sluit de browser. Voer ik CCleaner met zowat elke optie ingeschakeld en kijken naar alle die vervelende code gaan bye bye.

Dit is lang niet alles wat je kunt doen. Ik heb zelfs lopen de No Script Firefox-addon evenals het Better Privacy addon voor het scannen en het doden van slechte dingen. En toch! Ik kan niet schijnen om alle digitale schaapherders zoals Google te krijgen om me met rust te laten. Maar ik zeker maken het moeilijker voor hen om me te vinden.

Heeft privé browsen in Firefox te helpen? Ben ik traceerbaar?

Een goede optie is om Ghostery te installeren voor IE, Firefox. Onzeker als het is compatibel met Safari of Chrome.

Beschikt over een database van alle bekende tracking software werkt tijdens het surfen en biedt de mogelijkheid om ze te blokkeren.

Je zou verbaasd zijn om te seee hoeveel er daadwerkelijk kijken naar je elke beweging!

Ik weet niet over de Tor Bundle maar ik heb proberen Tor / Privoxy een paar jaar geleden en het was verschrikkelijk. Het bleek mijn breedbandverbinding in dial-up snelheid. Zoals in Welcome to 1992 langzaam. Ik ben niet een politieke dissident uit angst voor negatieve gevolgen van mijn online-activiteiten dus heb ik besloten de lagere snelheid was niet de anonimiteit waard;. Zoals onamish vermeld, Ghostery is interessant en ik heb het geprobeerd. Het biedt wel een voorstelling ook, maar niets zoals Tor getroffen,. Wat ook de verdiensten van Tor zou kunnen zijn, dit was een groot artikel. Bedankt.

@Kat

“Niet volgen” is slechts een verzoek. Veel websites en het bijhouden van netwerken zal negeren. Ze zouden zelfs die informatie toe te voegen aan hun databases als een data punt over u – “. Deze gebruiker wil niet worden gevolgd”

@StevenTorrey

Uw browser toont uw geïnstalleerde lettertypen op websites, dus dat geeft uw browser een unieke ‘vingerafdruk’.

@Mark

Bedankt voor het compliment!

II zie niet in wat het probleem is. Tenzij je iets te verbergen. Het is niet zoals iemand ergens op zoek is naar wat je doet. Er zijn zo veel computers controleren zoveel websites dat niemand geïnteresseerd in wat je zelf aan het doen zijn. Het gaat allemaal in computers en wordt onderdeel van de statistiek. Tenzij de FBI weet dat je een bad guy, Het is echt niet een ding om uw persoonlijke privacy.

Hoe zit het met hide ip-programma’s? Als je ip veranderen [betekent dat u verbinding maakt met de andere ips?

1984 net te laat aangekomen is dit alles is. Tracking. Waarom? Als het onschadelijk waarom doen “zij” doen? Geloof me, is iemand het maken van geld uit deze onzin. Botom lijn.

@Dave: Veel websites volgen de demografie van hun bezoekers, zodat ze weten dat de configuratie van de browser wordt gebruikt om hun site te bekijken. Dit is belangrijk voor webmasters die proberen om hun site scherm maken het goed in een zeer diverse wereld, met vele browsers, schermresoluties, Flash-ondersteuning, Java-ondersteuning, talen, etc. Ook weten waar het verkeer vandaan komt is belangrijk, zodat ze hoe ze worden gevonden. Ik ben het eens dat het niet allemaal ‘goed’ volgen die er zijn, maar sommige van het, hoe dan ook, is prima, en zeker helpt bij het verbeteren van uw gebruikerservaring op een heleboel sites;. Natuurlijk, vereisen betaalde advertenties volgen in ieder geval in de vorm van hit tellen, zodat de host site kan factureren de advertiser- mensen zeker zijn geld verdienen aan dit soort tracking.

@tallguy: Private Browsing houdt enkel Firefox van het opslaan van gegevens van de sessie op de lokale computer, na de sessie is afgesloten. Het heeft geen invloed op de browser ‘vingerafdruk’ die websites te kunnen zien. (Hoewel het cool zou zijn als het deed.)

SR Ware Iron; Ik maakte de fout om te proberen om een ​​taal toe te voegen aan SR Ware Iron. Het veronderstelt het is je moedertaal en probeert de hele browser om te zetten in die taal. Dan probeerde ik het verwijderen van de browser, en terug naar een frisse gaan installeren. Vervolgens heb ik het nog steeds in de verkeerde taal, ongeacht welke site ik het downloaden van.

P.S., ik hou van hoe sommige sites die u downloads met trashy add-ons die u vóór de gerichte programma downloaden moeten accepteren zal geven. Zelfs met het ontkennen van alle trashy add-ons, de belangrijkste programma niet te downloaden en je hebt drie onvermeld extras ingeklemd in het brouwsel met babalon. Een complete verspilling van tijd en wat de hersenen beschadigd geek wordt lachen naar je.

grappig overweegt DNT + gewoon geblokkeerd 11 trackers van alleen deze pagina …

Ik run een vpn van mijn desktop thuis. Volgens de beschikbare apparaten draaien Ghostery en dnt +. Ik regelmatig lopen Spybot S & D en CCleaner. De onwetendheid en apathie van een aantal van deze commentors is schokkend. Maak je geen zorgen hoewel hier niets lijkt Oceanië. Ik weet zeker dat je zou het erg het verhuren van uw werkgever of toekomstige werkgevers bekijk uw surfgeschiedenis de afgelopen vijf jaar.

Panopticlick is interessant. “Uw browser vingerafdruk blijkt uniek te zijn onder de 2.239.092 tot nu toe getest.” Ik voel me nogal bijzonder.

De auditieve equivalent van visualisatie wordt audiation waarin je je voorstellen geluiden of muzikale constructies in de afwezigheid van de werkelijke auditieve stimulus genoemd, de term werd bedacht door muziekonderwijs onderzoeker Edwin Gordon in 1975.