hybride harde schijven uitgelegd: waarom je zou willen een plaats van een ssd

Hybride harde schijven beloven een aantal van de prestaties van een solid-state drive met een capaciteit van een mechanische aandrijving. Ze zijn groter dan een SSD en sneller dan een gewone oude mechanische aandrijving.

Deze worden ook wel ‘SSHDs “- solid-state hybride aandrijvingen. De aandrijving slaat automatisch de gegevens in de solid-state opslag voor u, het aanbieden van hogere snelheden voor de bestanden die u het meest gebruikt.

Solid-state drives zijn veel sneller dan mechanische aandrijving. De prijzen zijn naar beneden gekomen, dus je moet zeker kijken naar een upgrade naar een SSD. Maar zelfs deze nu goedkopere drives hebben minder opslagcapaciteit. Een solid-state drive zou kunnen kosten ongeveer $ 0,58 per GB, terwijl een mechanische aandrijving zou kunnen kosten $ 0,06 per GB. Een mainstream solid-state drive tegen een redelijke prijs zou 256 GB aan opslagruimte bieden tegen de meest, terwijl een mechanische aandrijving kan bieden 2 of 3 TB aan opslagruimte. Mechanische overbrengingen is traag, maar ze bieden een zeer grote opslagcapaciteit tegen een zeer lage prijs per gigabyte.

Om de voordelen van beide te krijgen, veel power users en pc-gamers gebruik maken van zowel een solid-state drive en mechanische aandrijving in hun systemen. De solid-state drive wordt gebruikt voor systeembestanden, programma’s, de toepassing van gegevens, en iets anders dat echt profiteert van de snelheid. De grotere mechanische aandrijving kan worden gebruikt voor lange termijn opslag van bestanden die niet moeten zo snel worden geopend – een media of foto collectie bijvoorbeeld. Dit vereist het installeren van beide schijven in de computer en kiezen welke bestanden en programma’s op elk station te plaatsen. Als u een bestand wilt verplaatsen naar een ander station, dan moet je het zelf te verplaatsen. Als u een programma wilt verplaatsen naar een ander station, moet u wellicht om het te verwijderen en opnieuw installeren op een andere locatie.

Een hybride harde schijf bevat zowel een traditionele magnetische schijf en het bedrag van de solid-state opslag u in een kleine solid-state drive zou vinden. Belangrijk is, lijkt deze harde schijf als een enkele rit naar uw besturingssysteem. Je bent niet de leiding over te beslissen welke bestanden gaan op de mechanische aandrijving en welke bestanden gaan op de solid-state drive. In plaats daarvan, de firmware van het station beheert wat wel en niet op de solid-state drive.

De SSD gedeelte van het station fungeert als een “cache” – bestanden die u toegang vaak, zoals uw bestanden van het besturingssysteem en de programmabestanden – worden opgeslagen op de SSD gedeelte van uw schijf door uw firmware. Hoewel dit een cache, het is opgeslagen in niet-vluchtig solid-state geheugen – dat betekent dat het blijft bestaan ​​over reboots, dus het versnelt uw opstartproces.

Het doel is om de toegang aandrijfsysteem en programmabestanden met de snelheid van een solid-state duik hebben, en bieden de opslagcapaciteit van een magnetische aandrijving voor andere bestanden. De rit behandelt dit op zijn eigen – je hoeft niet om bestanden te gaan schuiven of te beslissen wat waar.

Belangrijk is dat de meeste hybride schijven hebben een vrij kleine hoeveelheid SSD opslag. De top hybride harde schijven op Amazon hebben van 1 TB aan mechanische ruimte en slechts 8 GB solid-state geheugen. 8 GB is een behoorlijke hoeveelheid opslagruimte voor het houden van het systeem bestanden en programma’s, maar het is niet te vergelijken met 128 GB of 256 GB dat al uw systeem en de programmabestanden kan houden.

Apple’s “Fusion Drive” is ook een hybride aandrijving, het aanbieden van 1 TB of 3 TB van de mechanische aandrijving ruimte naast de 128 GB solid-state flash-opslag.

Hybride schijven kan goedkoper zijn dan solid-state drives zijn, omdat ze een kleinere hoeveelheid van solid-state geheugen bevatten. Een 2 TB hybride aandrijving met 8 GB solid-state cachegeheugen zal duurder zijn dan een eenvoudige 2 TB mechanische aandrijving, maar waarschijnlijk goedkoper dan een 256 GB solid-state drive met nog minder totale ruimte. computer fabrikanten van onder meer deze schijven in hun computers aan solid-state snelheden te bieden tegen een lagere prijs met meer opslagruimte.

Een hybride aandrijving is ook een fysieke schijf, die een groot voordeel kan zijn. Als u een laptop met een enkele drive bay en u wilt zowel solid-state snelheden en mechanische capaciteit aandrijving opslag, een hybride aandrijving is het enige wat je kunt in die drive bay te maken aan beide.

Het draait allemaal om de prijs en opslagcapaciteit. Als magnetische, spinning-platter schijven en solid-state drives momenteel kosten hetzelfde bedrag per GB, zou er door geen noodzaak voor hybride aandrijving op alle. Een solid-state drive zou superieur in elk opzicht. Hybride schijven zijn alleen nuttig omdat solid-state drives zijn nog steeds duurder per GB.

Als u wilt dat zowel solid-state snelheden en een grote hoeveelheid opslagruimte, met een hybride aandrijving kan eenvoudiger zijn, omdat het station verplaatst bestanden rond voor u. Je hoeft niet na te denken over welke bestanden waar moet zijn, of gaan met twee aparte schijven in uw besturingssysteem.

Een hybride harde schijf zal aanzienlijk sneller dan een mechanische aandrijving. Dat caching algoritme zal het besturingssysteem en programma-bestanden op te slaan in de solid-state geheugen, het aanbieden van solid-state snelheden bij het openen van bestanden in de cache.

Hybride schijven beginnen aan de trage kant. Als je begint met het gebruik van een hybride aandrijving worden geen caching voorgedaan hebben – dus de drive net zo langzaam als een traditionele mechanische aandrijving zal zijn. Als u de schijf te gebruiken en het leert welke bestanden moeten worden gecached, zal de snelheid geleidelijk aan verbeteren.

Een single solid-state drive – of een solid-state drive plus een mechanische harde schijf in een desktop PC, als je kamer voor zowel – zal een hybride aandrijving overtreffen. Alles op een solid-state drive zal zo snel zijn als de kleine cache gedeelte van een hybride aandrijving. Door het installeren van het besturingssysteem en programma’s om een ​​solid-state drive, kunt u ervoor zorgen die bestanden kunnen profiteren van de snelste toegang tijden mogelijk. Het beheer van deze op uw eigen wil bieden waarschijnlijk betere prestaties.

Omdat solid-state drive prijzen blijven dalen, verwachten we minder hybride schijven te zien – vooral omdat de meeste mensen niet echt nodig hebben van 2 TB aan ruimte op hun laptops en desktop-pc’s. Een kleinere solid-state drive met een paar honderd gigabytes zou prima zijn – en sneller, ook.

Afbeelding Credit: Sinchen.Lin op Flickr, Yutaka Tsutano op Flickr, Simon Wüllhorst op Flickr

Ik maakte een aantal prestaties vergelijkingen met SSHD (Hybrid), SSD en HDD die interessant in het kader zou kunnen zijn.

SSDH Performancevergelijking

Dat was een geweldige vergelijking Thanks

Er is de mogelijkheid om te ‘monteren’ een partitie (externe USB harde schijf of memory stick) als de inhoud van een (leeg) map op een NTFS-geformatteerde partitie. zie http://technet.microsoft.com/en-gb/library/cc753321.aspx Als u een grote applicatie op de OS verdeling en de noodzaak om het te verplaatsen naar wat ruimte op de partitie te krijgen -Kopie de inhoud van de map een andere partitie, schakelt u de inhoud van de map op de OS verdeling en vervolgens management – opslag – om de partitie te bevestigen als de inhoud van de map.

Dat was in de oude dagen, zou een manier om een ​​aanzienlijke toename van de overslag als de ‘verplaatst’ software op een aparte schijf met een eigen cache, en een aparte interface kabel, zodat de toegang tot ‘stuff’ op het bijna niet zou hebben effect op de toegangen van de normale OS partitie. De bijgevoegde partitie had ook op een snelle memory stick krijgen SSD toegang snelheden tot die software gezet.

Geen reden AFAIK om het niet te doen om de huidige systemen – de enige restricties -Niet delen van het OS te bewegen zoals je misschien niet altijd de andere drive aangesloten wanneer het systeem opstart, of is running.And met memory sticks of micro SD, bedenk dan dat het flash-geheugen slijt met re-schrijft, en het hebben van dingen zoals de pagefile op hen kunnen hun leven te reduceren tot en minder dan een jaar.

Dat was een geweldige vergelijking Thanks

Heel graag gedaan.

Ik heb een aantal van de 500GB laptop SSHD drives voor upgrades uitgerold naar oudere laptops en de eigenaren hebben weer goede resultaten. Ik heb ook een 1TB Desktop SSHD als mijn belangrijkste systeem schijf in mijn werkstation die mooi werkt. Ik heb veel SSD-schijven, maar de SSHD lijkt snel genoeg dat ik geen haast om het te vervangen.

Ik hoop dat misschien een 1/2 TB desktop SSHD met 16GB misschien volgend jaar beschikbaar zijn. Ik denk dat 16GB zou een meer werkbare limiet en nog goedkoop genoeg zijn tegen die tijd levensvatbaar te zijn.

Zeker maken ze een aardige verbetering voor degenen die worstelen met een 4-5 jaar oude laptop met een vervelende 320GB HDD in het …. of erger.

Oh ja, ik vergat te vermelden I korte slag de 1TB SSHDs tot 200GB voor de OS / software partitie. De laptop SSHDs ik gewoon in tweeën dus niets dwaalt in de trage helft van het plateau.

Ik vond een goede oplossing is een ssd in de computer en een externe 2 TB ULTRA-FAST Buffalo ‘Drive Station’ w 1 TB DDR3 RAM-cache … dit combo wordt alleen beperkt door de ware USB3 koppeling … echt snel en tonnen bergruimte voor A / V etc.

Maar hoe zit het met de ingebouwde caching in de meeste Intel moederborden deze dagen? U kunt uw eigen 128 GB SSD en mechanische aandrijving en de SSD te gebruiken als een cache, net als MAC Fusion rijden.

Nou als je gebruik maakt van een SSD die je grootte kan net zo goed installeren van de hele besturingssysteem en software op en gewoon de harde schijf te gebruiken als een data-station.

Plus een 240GB SSD is slechts een paar dollars meer van deze dagen. Dat is nu de ‘sweet spot’.

Meestal als u gebruik maakt van caching je beperken de SSD om rond de 32GB merk. Een van die m-SATA die aangesloten op het moederbord.

Eigenlijk heb ik daar geweest en dat gedaan, en ik ben het beu.

Als u een koppeling uw gebruikersnaam directory van de OS aandrijving, veroorzaakt problemen, als je gewoon een link delen ervan, kan het vullen .. dan moet je om te beginnen met het verplaatsen van Program Files af, waardoor het zo windows niet kunt upgraden. … of je vul je SSD en het veroorzaakt problemen …. ik ben op geen enkele manier een nieuwe gebruiker, ik wil gewoon dingen te werken zonder al te veel van mijn betrokkenheid deze dagen .. gewoon werken! … Dus ik net een nieuwe pc dat de caching ondersteunt besteld, moeten hier deze week, en ik kan de bouw dan doen met mijn 240GB SSD en 3 TB harde schijf. Ik ben niet uw gemiddelde gebruiker wel.

Mijn huidige setup maakt gebruik van een 120 GB SSD voor het besturingssysteem en programma’s die vaak worden gebruikt of nodig hebt de hoge lees- / schrijfsnelheid, en een 1 TB SSHD (8 GB cache) voor gebruikersgegevens en weinig gebruikte of minder I / O-intensieve programma’s . Het krijgen en houden van dingen goed geregeld is gewoon een beetje lastig, en maakt zo nu en dan moet u niet vergeten dat niet alles is (of hoort op) C :, maar het systeem presteert zeer goed met deze configuratie.

Gebruikers met een goed gehoor moeten zich bewust zijn van de manier waarop SSHDs verwerken power management wel gemaakt worden, speciaal voor dit soort configuratie. Aangezien de SSHD in deze opstelling niet veel veelgebruikte data bevatten, is het heel vaak voor dat het systeem om een ​​toestand te bereiken waar alle gegevens die het nodig heeft, is, hetzij op de SSD of in de cache van de SSHD geladen. Wanneer dit gebeurt, zullen sommige SSHD drives het mechanische gedeelte te zetten in een rusttoestand – wat betekent dat de aandrijving zal draaien naar beneden en de lees / schrijf koppen zullen parkeren. Als je in een rustige kamer, of hebben een bijzonder gevoelige oren, zult u waarschijnlijk in staat zijn om te horen de drive klik wanneer dit gebeurt. Als je hebt echt een goed gehoor, kunt u zelfs merken wanneer het draait back-up. Wees gerust dat dit normaal gedrag en, tenzij het overmatig gebeurt of het station toont andere symptomen van de storing, niet in het algemeen zeggen dat er iets mis is met uw drive.

Ik zou zeggen dat misschien moet je kijken naar het wijzigen van uw werk praktijken.

Vaak is wat je denkt is van cruciaal belang is dat niet. Je hebt net zijn geconditioneerd om zo denken door de jaren heen.

Ik zou niet mijn vertrouwen in een twee-station caching systeem om ‘gewoon werken’ ook niet. Ik zou liever gewoon gebruik maken van twee 240GB SSD’s of gewoon betalen de extra voor een 500GB één. Als je dat serieus moet dan de kosten niet te veel van een probleem.

YMMV wel.

Dit caching aanpak met een 120GB of 240GB SSD lijkt mij het ergste scenario. Met dat formaat SSD kunt u al uw besturingssysteem en alle programma’s op de SSD te zetten en de gebruiker gegevens te verplaatsen alleen op de HDD of SSHD.

Geen van mijn 6-systemen (Vista, Windows 7 en Windows 8) die werken met SSD’s gebruiken meer dan 30 GB voor het besturingssysteem en mijn vele programma’s (geen games). Maar ik heb elimineren de hiberfiles en stel mijn pagefiles te 2GBs. Op mijn desktop gebruik ik een 60GB, 80GB en een 90GB SSD zonder problemen – de oudste (de 80GB) sinds 2008. Een van mijn laptops met een 32-bits Windows 8 draait op een 30GB SSD en ik heb 12GB gratis.

Inderdaad, ik ga al kleiner en kleiner met mijn opslag van gegevens op pc’s en laptops. De dagen van de uitvoering rond massa’s van software en gegevens die nauwelijks wordt gebruikt, is zinloos en een verplichting.

Een volledige installatie van 7 / 8.1 plus de gebruikelijke software die ik nodig komt op ongeveer 22GB, die is vrij klein en werkt prima op een 64GB SSD. Ik kocht zelfs een aantal eerdere generatie 40GB Intel SSD’s voor een koopje die werken prima met Windows 8.1. 18GB of zo links dat is genoeg voor algemeen gebruik.

Mijn grote data al krijgt back-up op mijn NAS en de cloud, zodat het niet hoeft te worden op een bepaalde machine.

Ik krijg mensen brengen me laptops met 500GB + van persoonsgegevens zitten op hen te vragen me om het te herstellen van een messed up rijden en ik denk dat gewoon “waarom ??”

Lean and mean is de weg vooruit.

Het probleem is dat mensen zonder onderscheid te redden, het verzamelen van allerlei rommel en na verloop van tijd paddenstoelen boven hun hoofd. En dan is het een hele klus om het schoon te maken – misschien morgen.

Mijn vrouw probeert nu om cleanup haar bestanden – sinds 2 weken met geen einde in zicht. Een goed voorbeeld.

Nou ik heb nog nooit stapte uit de gewoonte van het houden van een nette HDD. Mijn eerste was gewoon 120MB terug in 1993. Het was zo klein dat ik moest Doom als een zip-bestand archief te houden totdat ik wilde om het te spelen en vervolgens weer pit het wanneer u klaar bent.

Ik herinner me dat u de animatiefilm Help-bestanden verwijderen uit Windows 95 of was het 3,1 op maat te houden.

Het patroon op de tong is net zo uniek als de patroon van uw vingerafdrukken.