hoe om bestanden te delen tussen de gebruikersaccounts op Windows, Linux of OS X

Het besturingssysteem biedt elke gebruiker met zijn eigen mappen bij het instellen van verschillende gebruikersaccounts op dezelfde computer. Gedeelde mappen kunt u bestanden tussen gebruikersaccounts te delen.

Dit proces werkt op vergelijkbare wijze op Windows, Linux en Mac OS X. Dit zijn allemaal krachtige multi-user besturingssystemen met gelijkaardige mappen en bestanden toestemming systemen.

Op Windows, mappen de “Public” gebruiker zijn toegankelijk voor alle gebruikers. U zult deze map onder C: \ Users \ Public standaard. Bestanden die u plaatst in een van deze mappen toegankelijk zijn voor andere gebruikers, dus het is een goede manier om muziek, video’s en andere typen bestanden tussen gebruikers op dezelfde computer delen.

Windows voegt nog deze mappen bibliotheken van elke gebruiker standaard. Bijvoorbeeld van een gebruiker Muziekbibliotheek bevat de map van de gebruiker muziek onder C: \ Users \ NAAM \ evenals de map publiek muziek onder C: \ Users \ Public \. Dit maakt het gemakkelijk voor elke gebruiker de gedeelde publieke bestanden. Het maakt het ook gemakkelijk om een ​​bestand publiek – gewoon slepen en een bestand van de gebruiker-specifieke map dalen tot de openbare map in de bibliotheek.

Bibliotheken zijn standaard verborgen in Windows 8.1, dus je moet ze zichtbaar maken om dit te doen.

Deze openbare mappen kunnen ook worden gebruikt om mappen openbaar te delen op het lokale netwerk. U vindt de optie map Openbaar delen onder Geavanceerde instellingen voor delen in het Netwerkcentrum Configuratiescherm te vinden.

Je kan er ook voor kiezen om een ​​map gedeeld tussen gebruikers te maken, maar dit zal vereisen knoeien met mapmachtigingen in Windows. Om dit te doen, met de rechtermuisknop op een map ergens in het bestandssysteem en selecteer Eigenschappen. Gebruik de opties op het tabblad Beveiliging om machtigingen van de map veranderen en het toegankelijk is voor verschillende gebruikersaccounts te maken. U zult beheerdersrechten nodig hebt om dit te doen.

Dit is een beetje ingewikkelder op Linux, zoals typische Linux distributies komen niet met een speciale gebruiker map alle gebruikers hebben lees- en schrijftoegang tot. De map Openbaar op Ubuntu is voor tussen de computers het delen van bestanden op een netwerk.

U kunt Linux permissies systeem te gebruiken om te lezen of lezen-schrijven toegang tot bepaalde mappen andere gebruikersaccounts. De onderstaande proces is voor Ubuntu 14.04, maar het moet identiek zijn op een andere Linux-distributie met behulp van GNOME de Nautilus file manager. Het zou hetzelfde voor andere desktop-omgevingen, ook.

Zoek de map die u wilt toegankelijk zijn voor andere gebruikers te maken, klik met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen. Op het tabblad Machtigingen geven “Overige” de “Create en verwijderen van bestanden” toestemming. Klik op Machtigingen wijzigen voor de knop Enclosed Files en geef “Andere” het “Lezen en schrijven” en “Create en Bestanden verwijderen” machtigingen.

Andere gebruikers op dezelfde computer zal dan hebben lees- en schrijftoegang tot de map. Ze vindt het onder / home / YOURNAME / map onder Computer. Om dingen te versnellen, kunnen ze een link of bookmark de map te maken, zodat ze altijd gemakkelijk toegang tot het.

Mac OS X zorgt voor een speciale gedeelde map die alle gebruikersaccounts toegang hebben tot. Deze map is bedoeld voor tussen verschillende gebruikersaccounts delen van bestanden. Het is gelegen op / Users / Shared.

Om toegang te krijgen, opent u de Finder en klik op Start> Computer. Ga naar Macintosh HD> Gebruikers> Gedeeld. Bestanden die u plaatst in deze map kan worden benaderd door een gebruikersaccount op uw Mac.

Deze trucs zijn handig als u een computer deelt met andere mensen en jullie allemaal je eigen gebruikersaccounts – misschien uw kinderen hebben hun eigen beperkte accounts. U kunt een muziekbibliotheek te delen, downloads map, foto archief, video’s, documenten, of iets anders wat je wilt, zonder het houden van dubbele exemplaren.

samba. https://www.samba.org/

we niet een speciale map te delen in linux, omdat ik denk dat we meer gemakkelijk delen met behulp van groepen. een groep aan toe te voegen jezelf en de mensen die je wilt dingen met die groep te delen, en ik denk dat dit is veiliger dan chmodding 777 een map en de inhoud ervan.

van de terminal

sudo addgroup sharingsudo usermod -a -G delen van $ (whoami)

in de mate desktop, is het nog eenvoudiger om dingen met mensen met behulp van Windows als je caja-aandeel installeren delen.

Ben ik de enige man om de man aan de linkerkant op de foto ziet is niet op zoek naar het scherm, maar bij de meisjes decolleté?

Ik dacht dat dit zou gaan om een ​​eenvoudig artikel over het delen van bestanden van het ene OS naar het andere in een lokale huis lan zijn. dat wil zeggen, hoe om bestanden te delen op uw Windows 7 met je speelt met.

(En ik denk niet dat de man op de uiterst links is ook op zoek naar.)

Thomas Edison voorgesteld om zijn tweede vrouw via Morse Code.