Toetsenbord Ninja: scrollen de ramen opdrachtprompt met alleen het toetsenbord

De Windows-opdrachtprompt (cmd.exe) heeft altijd al bekend als underpowered in vergelijking met Linux, maar heb je ooit opgevallen dat op de uitgang van een lange opdracht die u hun toevlucht moeten nemen om de muis te scrollen te bekijken?

U kunt gemakkelijk scrollen met alleen het toetsenbord, maar om in de “Scroll Mode” moet je een 4-toetsencombinatie die me doet denken aan cheat codes op oude Nintendo-spellen … Boven, Boven, Onder, Onder gebruiken …

Druk op Alt + Space samen, en dan E, dan L

Dit zal de opdrachtprompt gestoken in “Scroll” modus, waarin u de Page Up / Down toetsen, evenals de pijltjestoetsen kan gebruiken.

Om uit deze modus te krijgen, kunt u de Esc raken of Enter-toetsen.

Een van de meest vervelende voorbeelden van dit probleem is wanneer het proberen om de uitvoer van de opdracht ipconfig te bekijken … het altijd strekt zich voorbij de huidige pagina op mijn systeem … nu kan ik eindelijk het toetsenbord gebruiken.

Ik vind het heerlijk om een ​​geek. =)

Als u Launchy hebt geïnstalleerd, kunt u de standaard sneltoets (ook Alt + Space) om te profiteren van deze tip te veranderen.

Dat is een goed punt … Ik heb nooit vond de Launchy standaard gebruik ik alt + ruimte om te minimaliseren / maximaliseren ramen de hele tijd.

Ik wist niet dat dit, bedankt voor info, maakt mijn leven een hel van een stuk gemakkelijker

/ Nathan

Bedankt voor de tip! Ik ben een die-hard keyboard / command-line gebruiker, en dit kan van pas komen!

Een ding dat is jammer, echter, is dat zodra ik het scrollen via het toetsenbord, kan ik niet selecteren / kopiëren / plakken met het toetsenbord. Ik gok dat dit is omdat ik heb Quick Edit ingeschakeld in het console venster eigenschappen.

Ik denk dat ik gewoon moeten leven met deze, maar, want ik heb het gevoel dat zelfs als ik uiteindelijk scrollen via het toetsenbord op een dag, zal ik waarschijnlijk nog steeds uiteindelijk terug te vallen om de muis voor tekst selectie / auteursrecht to-klembord functionaliteit en Quick Edit is een must voor.

Begrijp me niet verkeerd, selecteer I / kopiëren / plakken van tekst via het toetsenbord is de meeste toepassingen (zoals tekstverwerkers, waarbij het raken End zal me naar het einde van de lijn), maar ik denk dat in een console venster zou het waarschijnlijk meer zijn moeite dan het waard is (omdat het geen besef van de inhoud van de regels zou hebben, zou het gewoon worden gekopieerd 2d arrays van karakters).

spugbrap

Het toetsenbord tekst selectie in de command prompt laat veel te wensen over … het is veel eenvoudiger om de muis te gebruiken voor.

Ik ben ook een die-hard keyboard vent … maar als ik iets sneller kunt bereiken met behulp van de muis ik meestal toevlucht nemen tot het.

Ik heb nagedacht, zou het interessant zijn om het aansluiten van een AutoHotkey script om het slaan van de 4 toetsen te automatiseren zijn wanneer je geraakt Page Up de eerste keer … moet niet te moeilijk zijn.

Koel! Het kan nuttig zijn een of andere manier soms.

Leuke tip! Een andere manier om hetzelfde te bereiken zonder gebruik te maken van de menu’s is om gewoon het einde van uw commando’s met “| meer” op deze manier de uitvoer van uw opdracht een verblijf op één scherm totdat u op Enter drukt om de volgende regel tekst te krijgen.

Voorbeeld

ipconfig / all | more

Fijne dag.

fantastisch – Ik heb zin om door te werken hoe dit te doen voor jong en oud, mooi bericht gaan, heel erg bedankt

Bedankt, maar in mijn geval scroll was niet actief.

Tyson’s truc was wat ik zocht. Zoals ik gebruikt om het gebruik / p om pagina te zien per pagina.

Bedankt voor de tip.

bedankt!

Moderne Nieuw-Zeeland is het hoogste punt van de continentale fragment van Zeelandia-een massale 1.400.000 vierkante mijl landmassa dat ongeveer dertig miljoen jaar geleden afbrak van Australië.