mission control 101: hoe u meerdere desktops te gebruiken op een mac

De Mission Control-functie in Mac OS X kunt u vensters te regelen in verschillende schermen kunt u snel schakelen tussen. Deze functie was voorheen bekend als Spaces, en heet virtuele desktops of workspaces op Linux.

Bijvoorbeeld, kon u een desktop voor werkprogramma’s en een desktop voor persoonlijke toepassingen. Als u wilt overschakelen tussen werk en spel, kunt u eenvoudig virtuele desktops te schakelen zonder dat u al die vensters te verplaatsen.

Meerdere desktops deel van de functie Mission Control. Om toegang te krijgen, veegt u met drie of vier vingers op uw trackpad – het aantal vingers u moet gebruiken, hangt af van hoe je je trackpad hebt ingesteld. U kunt ook op alleen de F3-knop op je Mac.

In aanvulling op al uw geopende vensters, zie je een single “Desktop” aan de bovenkant van het scherm standaard. Sleep een raam van de Mission Control oog op de rechterkant van de desktop miniatuur en je Mac zal een nieuwe desktop te creëren, het plaatsen van dat venster op. U kunt houden het creëren van extra desktops op deze manier of drag-and-drop ramen tussen desktops alles wat je maar wilt. Een enkele klik hier neemt u mee naar de andere desktop.

Als je je muis naar de rechterbovenhoek van het Mission Control uitzicht bewegen, ziet u ook een + knop kunt u klikken om een ​​nieuwe desktop toe te voegen.

Om een ​​desktop van hier te verwijderen, de muisaanwijzer op de miniatuur in Mission Control en klik op het X-pictogram. Elke ramen open op het bureaublad verschijnt op uw huidige bureaublad, ze zullen niet worden gesloten. Het is niet toegestaan ​​om te sluiten Desktop 1.

Zodra u uw desktops hebt ingesteld, kunt u snel schakelen tussen hen door het plaatsen van drie of vier vingers op uw trackpad (nogmaals, het hangt af van hoe je je trackpad hebt ingesteld) en vegen naar rechts of links. U kunt ook op Ctrl + de pijl links of rechts-toets om tussen desktops.

U kunt ook vensters tussen bureaubladen verplaatsen door ze te verslepen naar de randen van het scherm. Klik op een titelbalk, houd de muisknop ingedrukt, en verplaats deze naar links of rechts rand van het scherm. Na een moment, zult u worden genomen om het bureaublad naar rechts of links, waar u het venster kunt neerzetten. Hierdoor kunt u vensters verplaatsen zonder een bezoek aan het scherm Mission Control.

Full-screen vensters worden behandeld als een eigen aparte desktops. Zodra u klikt op de knop in de rechterbovenhoek van een venster om het in full-screen modus te zetten, verschijnt deze naast uw virtuele desktops in Mission Control. U kunt schakelen tussen full-screen ramen en virtuele desktops met dezelfde schmiert en Ctrl + pijl van het toetsenbord shortcuts die u gebruikt om te schakelen tussen desktops.

of alle desktops – – uit het dock U kunt toepassingen voor specifieke desktops toe te wijzen. Uw Mac zal deze instelling onthouden, dus het zal automatisch open ramen elke applicatie op het bureaublad die u kiest in de toekomst. Dit bespaart u heel wat tijd, want het betekent dat je alleen moet uw ramen eens te organiseren in verschillende desktops. U kunt deze functie gebruiken om een ​​specifiek venster van de toepassing op alle desktops, na je overal, zodat je niet bijhouden van het verliezen.

Schakel eerst naar het bureaublad wilt u de aanvraag toe te wijzen. Vervolgens houdt u Ctrl ingedrukt en klik op het pictogram van de toepassing op de kade. Wijs naar het menu Opties en selecteer de desktop u de toepassing wilt toewijzen. Je kunt het altijd op alle desktops, altijd op het bureaublad die u momenteel op, of niet worden toegewezen aan een specifieke desktop.

U kunt kiezen voor een andere bureaubladachtergrond voor elke desktop, als je wilt. Dit kan u helpen uw desktops recht te houden, vooral omdat er geen manier om de desktops te hernoemen – ze zullen altijd verschijnen als Desktop 1, Desktop 2, en ga zo maar door.

Om dit te doen, klikt u op het Apple-menu op het paneel aan de bovenkant van het scherm, klikt u op Systeemvoorkeuren en op Bureaublad en Screensaver. Kies een nieuw behang en het zal alleen op de huidige desktop. Als u wilt om het behang te veranderen voor een andere desktop, verplaatst het venster naar een ander bureaublad en weer veranderen. (U kunt ook het venster Systeemvoorkeuren te Alle bureaubladen toe te wijzen aan dit proces sneller te maken.)

Om de weg Mission Control en Spaces werken configureren, gebruikt u het paneel Mission Control in het venster Systeemvoorkeuren. Klik op het Apple-pictogram op het menu aan de bovenkant van het scherm, selecteert u System Preferences, en klik op het Mission Control. Vanaf hier kunt u de weg Spaces functie te veranderen en configureren van sneltoetsen.

Meerdere bureaubladen zijn altijd al een populaire functie voor Linux geeks, en ze zijn beschikbaar in de Mac OS X al jaren. Helaas, deze functie is niet beschikbaar op Windows, tenzij u van derden virtuele desktop tools installeren. We zullen waarschijnlijk nooit zien virtuele desktops in Windows, Microsoft is gericht op hun nieuwe Windows 8-interface.

De luipaardkikker heeft een merkwaardige manier van slikken haar maaltijden: tijdelijk contracten zijn oogbollen in zijn hoofd om te helpen duwen de prooi naar beneden haar keel.