leren Windows Search: met behulp van de desktop voor maximale zoeken meesterschap

Zoek op het bureaublad is nu een hoofdbestanddeel van Windows al jaren, maar veel gebruikers niet weten hoe echt nuttig is. Wanneer u zoekt vanaf het bureaublad, kun je alles vinden, waar dan ook, met inbegrip van niet-geïndexeerde locaties. Dit betekent dat je echt kan niets te verliezen, als je weet hoe om te zoeken naar het!

In deze les gaan we dekking zoeken vanaf het bureaublad. Zoals we eerder vermeld, Search op Windows is overal en de desktop is niet anders. Elke File Explorer-venster die je tegenkomt moet een zoekvak in de rechterbovenhoek. Zoeken vanuit Explorer kan zowel geïndexeerd en niet-geïndexeerde resultaten op.

Verder kunt u uw zoekopdrachten verfijnen met behulp van de Search Tools die verschijnen wanneer je het zoekveld te selecteren. In combinatie met de details te bekijken, kunt u snel de bestanden die u zoekt met een aantal goed toegepaste filters.

We weten al het zoeken te starten en hoe die kunnen productieve resultaten opleveren. Het probleem is, het Startscherm de zoekresultaten alleen geïndexeerde locaties terug te keren. Dit betekent dat als je veel bestanden verspreid over vele schijven, of u wilt zoeken voor systeembestanden, zul je niet veel vinden om door te gaan naar het Startscherm.

Zoeken in het Start-scherm is echt bedoeld om snel te bereiken resultaten die je het meest waarschijnlijk gaan om te zoeken naar bieden: documenten, afbeeldingen, video’s en instellingen. Om echt te vinden wat u op zoek bent naar wat je nodig hebt om te zoeken naar spullen uit de desktop, namelijk van File Explorer. Dus, laten we duiken in en maak kennis met het leren!

Als u het bureaublad van Windows te gebruiken, dan is het zoeken van de desktop gaat waarschijnlijk naar uw standaard methode. Anytime u een toetsenbord en muis, de noodzaak om de Start-scherm te gebruiken om te zoeken is meestal vrij minimaal, omdat elke File Explorer-venster heeft een zoekopdracht ruit op.

Zoeken op deze manier geeft u een voordeel. U kunt natuurlijk ook gewoon druk op de WIN-toets en beginnen met het typen van uw vraag, die snel en eenvoudig. Dit is geweldig als je zit bij de gate in een terminal van de luchthaven met uw tablet of werken aan uw papier bij een coffeeshop. Thuis, maar u kan enkele externe harde schijven of een desktop met meer dan één interne schijf te hebben.

In de volgende screenshot, kun je zien dat we hebben een aantal extra data stores en allemaal mappen en submappen daarin veel te hebben.

In dit soort gevallen kunnen we al deze toe te voegen aan de indexer of we konden gewoon rechtdoor naar de bron en zoek direct op de juiste plaats. Zoeken vanaf het bureaublad kunt u uw resultaten aanzienlijk te beperken en er zijn veel tools die de desktop-ervaring biedt (zoals zoekfuncties, die we zullen bespreken in deze les), die zal u laten slijpen uw vragen voor meer exacte resultaten.

Terwijl je overal kunt zoeken uit de File Explorer naar bestanden op uw systeem, kunt u ook zoeken op het Control Panel voor instellingen. Vergeet niet terug in Les 2 bespraken we hoe de instellingen in het menu Start te vinden door te kiezen voor de optie in het dropdown menu of het intoetsen van WIN + W?

Van daaruit kunt u het intoetsen van instellingen die u wilt zoeken, en Search zal zowel PC instellingen en bedieningspanelen terug in de resultaten. Evenzo zal het Control Panel ook instellingen, maar alleen de desktop versies terug te keren.

Je ziet in de bovenstaande screenshot, we doen een zoektocht naar “systeem” en de zoektocht Control Panel geeft elke instantie die dat woord bevat. Houd Control Panel zoeken in het achterhoofd, is het een vrij efficiënte manier om dingen te vinden, zodat u niet hoeft te blijven graaien door al die bedieningspanelen voor de gewenste instellingen.

Wanneer u klikt op het paneel Zoeken in een Verkenner-venster, het lint veranderingen naar Extra zoeken (we het lint in onze Windows 8.1 serie besproken). Tenzij je doet eenvoudige zoekopdrachten met één of twee termen ( “control panel,” bijvoorbeeld), wil dat je om veel aandacht te besteden aan deze instrumenten, waarmee u snel snijden door uw zoekopdracht rommel.

Er zijn drie sectie die verschijnen wanneer het Search Tools zijn geactiveerd: locaties, te verfijnen, en opties. Laten we praten over een ieder beter.

Het eerste deel, Locations, laat u aangeven waar u snel en hoe diep. Bijvoorbeeld, als u wilt uw hele systeem te zoeken, klikt u op “Deze computer” en uw zoekopdracht zal kruipen door de hele computer.

Als u een map die submappen bevat kiest, dan kunt u beslissen of u wilt zoeken naar de ouder of huidige map beperken of de zoektocht return resultaten van alle de submap.

Tot slot, als u het uitvoeren bent dezelfde zoekopdracht op verschillende locaties in uw systeem, kunt u gemakkelijk zoeken weer in uw bibliotheken of het internet.

Het gedeelte Verfijn is echt je eerste uitstapje in Geavanceerde Query Syntax. Hier kunt u uw zoekopdracht verfijnen op basis van vier criteria: de datum gewijzigd, soort, de grootte en andere eigenschappen. Laten we elk verder te bespreken, zodat je ziet hoe het is aangelegd.

Als u weet wanneer er een bestand is gewijzigd, kunt u dit gebruiken om een ​​beperking van uw zoekopdracht. Met behulp van de datum aangepast filter is een geweldige manier om resultaten neer op een tijdschema te verfijnen zodat bijvoorbeeld, als je weet over wanneer u een bestand gewijzigd, kunt u uw zoekopdracht beperken, zodat het niet het gevolg is van een irrelevante periode staat terugkeert .

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een reeks van artikelen die u heeft geschreven over een onderwerp in de loop van twee jaar, maar je weet dat degene die u zoekt werd vorig jaar geschreven. U kunt de datum aangepast aan uw zoekopdracht beperkt te gebruiken, zodat u alleen bestanden die zijn gewijzigd in het voorgaande jaar te zien. Wij zullen u laten zien hoe u uw resultaten verder pare in het latere deel over de details te bekijken.

Er is een ton van de verschillende soorten bestanden op uw systeem en, terwijl u wellicht weet precies wat u zoekt, want je kan niet precies weet hoe het te vinden. Door het gebruik van het soort filter, kunt u snel slijpen op een bepaald bestandstype en snel boren door de resultaten.

Zo kunt u zoeken naar video’s, muziek, films en nog veel meer. Er zijn eigenlijk heel wat “soort” filters uit op deze eenvoudige dropdown menu om uit te kiezen, zodat je het zou moeten controleren jezelf!

De omvang filter maakt snel korte metten met het beperken van uw zoekopdrachten, zodat alleen bepaalde-en kleinbedrijf bestanden worden weergegeven in uw zoekresultaten.

U kunt verfijnen u zoekt overal van lege bestanden (0 KB) tot gigantische bestanden die groter zijn dan 128 MB, en vele plaatsen in tussen.

Tenslotte zijn er verschillende andere eigenschappen dat u uw zoekopdrachten kunt verfijnen. Deze eigenschappen zullen vaak afhankelijk van de inhoud van een map. Bijvoorbeeld, in de volgende screenshot, kunt u de resultaten per map pad, naam, markeringen, en bestandsextensie filteren.

Echter, in de volgende screenshot zien we een map met beeldbestanden en zoals u zult merken dat de andere eigenschappen zijn onder andere datum genomen en rating.

Als je in een folder die bestaat uit video-bestanden, zou je zien en extra filter “lengte”, en ga zo maar door.

Het laatste gedeelte van de Search Tools zijn opties die u kunt toepassen om te helpen uw zoekopdrachten minder vervelend. Veel van deze opties kunt u het werk uit het uitvoeren van frequente, herhaalde zoeken, en zoals u zult zien, de Geavanceerde opties geven u een aantal zeer handige snelkoppelingen naar de dezelfde opties die we in les 1 besproken.

Een leuke manier in verscheidene te zoeken naar gegevens naar veel verschillende plaatsen is het gebruik van de recente zoekfunctie. Als u op zoek bent naar een bepaald beeld of document en je hebt veel verschillende kansrijke locaties te zoeken, kun je over en maken gebruik van dezelfde vorige zoekopdracht totdat je het vinden.

In dezelfde geest recente zoekopdrachten, kunt u ook vaak gebruikte zoekopdrachten bewaren voor later, herhaald gebruik. Zoekopdrachten kunnen overal worden opgeslagen dat is handig voor u, maar standaard, worden ze in uw profielen onder zoekopdrachten geplaatst.

Het is een goed idee om uw opgeslagen zoekopdrachten een beschrijvende naam te geven, zodat u ze gemakkelijk toe te passen voor het geval dat u veel van hen. Je wilt niet een hele hoop datum gewijzigd zoekopdrachten gegroepeerd, omdat dat de dingen net zo tijdrovend als gewoon surfen naar bestanden op de ouderwetse manier kon maken hebben.

De geavanceerde opties geven u direct toegang tot de opties die we in les 1. besproken Dus we niet echt nodig om te bekijken hoe deze opties te gebruiken.

Als je “change geïndexeerde locaties” te selecteren bijvoorbeeld, zal het de Indexer configuratiescherm te openen en u kunt vervolgens aanpassen welke locaties de indexer kruipt.

Onder deze, kunt u zien dat u opties kunt toevoegen, zoals die gevonden in de Mapopties ‘tabblad’ Zoeken ‘. Dus, als je wilt zoeken naar de inhoud van een bestand, systeembestanden, of gecomprimeerde bestanden in niet-geïndexeerde locaties (opties die uiteindelijk zal vertragen zoeken), dan kun je snel die opties mogelijk te maken hier.

Wanneer u start een zoekopdracht in een Verkenner-venster verschijnen de resultaten meteen. Dit kan leiden tot tientallen, zo niet honderden, van de resultaten. Als u op zoek bent naar deze resultaten in een pictogram weergegeven view of tegels dan kun je veel tijd besteden aan het proberen om het bestand te vinden, tenzij je de truc weten om uw resultaten neer te verfijnen.

We gaan over Advanced Query Syntax om te praten in de resterende twee lessen, maar we gaan deze les over hoe om te sorteren en weer te geven de resultaten via de details te bekijken af ​​te sluiten. Bekijk de onderstaande screenshot en zien wat we deden. U zult merken dat we deden een zoektocht naar “systeem” en dat een flink aantal resultaten opgeleverd – 137 om precies te zijn – die zijn geel gemarkeerd.

Om beter slice door deze resultaten, de details weer te geven laat ons gekozen kolommen van een aantal criteria. Dus, als je wilde alles door aflopende of oplopende alfabetische volgorde te sorteren, kunt u dit doen door te klikken op “naam.” Op dezelfde manier, als u op zoek bent naar beeldbestanden, zou je op klikt “type”, en ga zo maar door.

Dat is niet alles, je kunt de functionaliteit van deze kolommen te breiden door te klikken op het kleine pijltje naast elkaar. Een menu zal naar beneden vallen en je ziet nog verder filteropties (het misschien een beetje kort duren voordat de computer om de beschikbare filters in die map te berekenen).

In het eerste voorbeeld, zien we wat er gebeurt als we wilt filteren op datum, zie je kunt u datum of periode, of u kunt kiezen uit drie extra filters daaronder.

Als we ‘eerder dit jaar “te selecteren wij hiervoor een drastisch verminderd lijst met resultaten. Je ziet dat we nu alleen nog 28 items om uit te kiezen en naast de kolom “datum gewijzigd” er is een vinkje om aan te tonen dat er een filter toegepast.

We voegen nog een filter, dit keer te kiezen voor “Windows Installer Package” uit de lijst met bestandstypen filters die worden weergegeven.

En nu kun je zien dat we vertrokken met een resultaat. Let ook op de zoekfuncties, kunt u dezelfde tools gebruiken als voorheen. Je kan bijvoorbeeld kiezen om uw nieuwe zoekopdracht op te slaan, voeg meer filters, of zoek door verdere submappen.

Je bent niet beperkt tot de kolommen die worden weergegeven in de details te bekijken van beide. U kunt andere kolommen toevoegen en zelfs bestaande verwijderen. Gewoon met de rechtermuisknop op een willekeurige plaats op de gegevens kolommen en u zult heel wat meer keuzes worden gegeven.

Klik op “Meer …” en je krijgt een lijst met tientallen meer kolommen die u kunt toevoegen en dus gebruiken om filter weergegeven resultaten.

De kans dat u een van deze verborgen kolommen zullen gebruiken is waarschijnlijk onwaarschijnlijk. Het meeste van wat je hier vindt is zeer specifiek en geldt voor een bepaald type bestand. Bijvoorbeeld, er zijn nogal wat keuzes die uitsluitend gewijd aan fotografisch beeld bestanden die grotendeels zal afhangen van hoeveel metadata is verkrijgbaar in dergelijke bestanden.

Ook zijn er een flink aantal punten die van toepassing zijn op de contacten, zoals adressen, postcodes, en dat soort dingen. In plaats van het activeren van deze kolommen alleen maar om een ​​dergelijke gerichte zoekopdracht voldoen, kon je gewoon gebruik maken van geavanceerde Query Syntax, die zal u laten dingen te vinden met behulp van deze dezelfde specifieke filters, maar met veel minder stappen.

De zoekmogelijkheden op de Mapopties, die kan worden gevonden in het Configuratiescherm. Het tabblad Zoeken waarschijnlijk moeten worden samengevoegd in de Opties voor indexeren, maar hier zijn ze in plaats daarvan.

De eerste optie schakelt de index bij het zoeken naar het systeem bestanden in mappen. Uiteraard zal dit geen invloed op te zoeken als u op zoek bent naar dingen zoals afbeeldingen, documenten en video’s, maar als je wilt systeembestanden, zullen zoeken merkbaar langzamer zijn omdat ze niet daar in de index zal zijn.

Als u het uitvoeren van onderzoek in niet-geïndexeerde locaties, laten we zeggen dat u een andere harde schijf toe te voegen, dan kunt u uw zoekopdrachten zijn onder andere systeemmappen en gecomprimeerde bestanden. U kunt ook zoekopdrachten automatisch ook bestandsnamen en inhoud. Al deze opties, met name de laatste, zal vertragen uw zoekopdrachten naar beneden een beetje.

Tot slot, als je niet tevreden bent met deze opties, je kunt alles op de standaardwaarden te herstellen.

Voordat we eindigen, nota kunt u direct toegang krijgen tot deze laatste drie opties in het lint Search Tools. Ook kunt u de Opties voor indexeren bedieningspaneel openen door te klikken op “Change geïndexeerde locaties ‘, zodat je niet eens nodig om de File Explorer te verlaten!

Dat doet het zowat voor vandaag. U bent nu volledig voorbereid om uw rol als Search Ninjas te nemen, maar eerst moeten we de eerder genoemde geavanceerde Query Syntax dekken. We beginnen leer je alles over dat het morgen te beginnen met een aantal fundamentele dingen zoals Booleaanse operatoren en de datum.

In de tussentijd willen we dat u uw huiswerk te doen. Neem de tijd vandaag om zoekopdrachten van het bureaublad te oefenen. Bijvoorbeeld, probeer filters met behulp van het verfijnen tools op de Search Tools, evenals het gebruik van wat je net geleerd over de details te bekijken.

Volgende pagina: Gebruik Boolean, data, en Wildcards naar Give zoekopdrachten een Boost

Vergeet al deze complexiteit en het gebruik van Everything or SwiftSearch. Zorg ervoor dat u een kinband om uw kaak te ondersteunen wanneer het valt.

Alle Vidalia uien worden geteeld in de Amerikaanse staat Georgia, het lage zwavelgehalte van de bodem van Georgië is de reden voor hun zoetheid.