keyloggers uitgelegd: wat u moet weten

Een keylogger is een stukje software – of, nog enger, een apparaat – dat iedere toets die u op uw toetsenbord registreert. Het kan persoonlijke berichten, wachtwoorden, creditcardnummers, en alles wat je typt vast te leggen.

Keyloggers zijn over het algemeen geïnstalleerd door malware, maar ze kunnen ook worden geïnstalleerd door beschermende ouders, jaloerse echtgenoten of werkgevers die hun werknemers te controleren. Hardware keyloggers zijn perfect voor bedrijfsspionage.

De meeste keyloggers gemiddeld computers komen als malware. Als uw computer wordt aangetast, kan de malware een keylogger of functie als een Trojaans paard dat de keylogger, samen met andere schadelijke software downloadt bevatten. Keyloggers zijn een populaire vorm van malware, omdat ze laten criminelen om credit card nummers, wachtwoorden en andere gevoelige gegevens te stelen.

Keystroke-logging software kan ook worden geïnstalleerd door iemand die dicht bij je. Een beschermende ouder zou kunnen gaan verder dan de typische ouderlijk toezicht en software die een keylogger omvat, waardoor ze alles zien hun kind types te installeren. Een bezorgd over hun man of vrouw bedriegen jaloerse echtgenoot kan een keylogger installeren op hun computer om de gaten te houden op hen – het is niet per se een goede zaak, maar het gebeurt.

Sommige werkgevers zouden keyloggers te installeren op computers van hun werknemers om alles wat ze doen te controleren, of gewoon aan de werknemers dat ze verdacht over te onderzoeken. De wetten variëren over wanneer dit legaal rechtsgebied.

Sommige keyloggers kan geheel worden geïmplementeerd als hardware-apparaten. Een typische desktop computer heeft een toetsenbord dat wordt aangesloten op de achterkant van de computer met een USB-kabel. Als iemand te sluipen, koppelt u de USB-kabel van het toetsenbord, bevestig vervolgens een gespecialiseerde USB-apparaat tussen de USB-poort van de computer en de USB-aansluiting van het toetsenbord, kan het apparaat functioneren als een keylogger. Zittend in het midden, kan het toetsenbord signalen onderscheppen van het toetsenbord, opslaan op het apparaat en vervolgens de toetsaanslagen op de computer, dus alles lijkt normaal te werken. Beveiligingssoftware op de computer niet in staat zijn om deze keylogger detecteren, zoals loopt volledig in hardware. Als de computer onder een bureau verborgen waren, zou niemand het apparaat opmerken.

De persoon kan dan terug te komen een paar dagen later om het apparaat te grijpen en stiekem af met het, waardoor er geen spoor van keylogging software of verdachte netwerkactiviteit.

Als u zich zorgen over de hardware keyloggers bent, vinkt u de achterkant van uw computer en ervoor te zorgen dat er geen verdachte apparaat tussen uw toetsenbord kabel en de computer zelf – natuurlijk, is er waarschijnlijk niet zijn. (En als die er is, is het waarschijnlijk een soort van legitieme adapter zoals hieronder.)

Keylogging software loopt verborgen in de achtergrond, het maken van een nota van elke toetsaanslag die u typt. Software kan scannen door het bestand voor bepaalde soorten tekst – bijvoorbeeld, kan het zoeken naar reeksen van nummers die er uitzien als creditcardnummers en upload deze naar een kwaadaardige server zodat ze kunnen worden misbruikt.

Keylogging software kan ook worden gecombineerd met andere vormen van computer monitoring software, zodat de aanvaller in staat om te zien wat je hebt getypt wanneer u de website van uw bank bezocht en smal in op de informatie die ze willen zou zijn. Een keylogger zou de eerste toetsaanslagen die u hebt getypt in een online game of chatprogramma te detecteren, het stelen van uw wachtwoord.

Iemand kan ook kijken door de hele log geschiedenis te bespioneren en te zien wat je zoekt en type online. Computer monitoring software bedoeld voor gebruik door ouders of werkgevers kunnen combineren vaak de keylogger met een screenshot programma, zodat iemand door middel van een geschiedenis van wat je getypt in combinatie met screenshots van wat er op uw computerscherm op het moment kan lezen.

Keylogging software is in wezen gewoon een ander type malware. U kunt keylogging software op dezelfde manier te voorkomen dat u voorkomen dat andere malware – wees voorzichtig met wat je downloaden en uitvoeren, en gebruik maken van een degelijk antivirusprogramma dat hopelijk voorkomen dat keyloggers worden uitgevoerd. Er zijn geen echte speciale tips voor het vermijden van keyloggers in het bijzonder. Gewoon voorzichtig zijn en uit te oefenen elementaire computerbeveiliging praktijken.

Als je het gevoel echt paranoïde over keyloggers, kan je inloggen op de website van uw bank of andere gevoelige websites met een software-toetsenbord te proberen – met andere woorden, klikt u op knoppen op het scherm in plaats van het indrukken van knoppen op het toetsenbord. Dit zal je niet beschermen van vele keyloggers die meerdere vormen van tekstinvoer dan alleen maar in te loggen toetsaanslagen te controleren, dus het is waarschijnlijk niet de moeite waard is.

Keyloggers zijn een van de meest gevaarlijke vormen van malware, zoals u zult niet beseffen ze draaien als ze het goed doet hun werk. Zij verbergen in de achtergrond en geen problemen veroorzaken, vastleggen creditcardnummers en wachtwoorden zolang deze detectie kan ontwijken.

Afbeelding Credit: Jeroen Bennink op Flickr, Szilard Mihaly op Flickr, SFSD Technology Help Desk op Flickr

Ik gebruik meestal een automatisch invullen van formulieren in mijn gegevens in te vullen.

Hoe zit het met de eeuwenoude truc? Stel dat uw wachtwoord is “laatmeerin” (niet ooit dit wachtwoord in het echte leven te gebruiken). Vul dit. L, vervolgens willekeurig bash het toetsenbord. Nu in het veld wachtwoord in, selecteer alles anders dan het eerste teken. Backspace. Typ nu e, willekeurige tekens, selecteert u alles, maar de eerste twee karakters, te verwijderen. Dus de keylogger te krijgen

Het hangt af van hoe goed de keylogger wordt geschreven. Het is heel goed mogelijk dat ze gewoon kunnen grijpen de gegevens uit het veld, of kijk op de tekst selectie.

Als je wel een keylogger op uw computer, moet je niet te typen wachtwoorden.

Dat is een aantal echt nuttige adviezen, geek. zoals het artikel zegt, als de keylogger doet het werk, zul je niet weten dat het er. sommigen van hen zijn zelfs geadverteerd als niet op te sporen door antivirusprogramma’s. dus terwijl het kan worden gezegd dat je niet moet typen in wachtwoorden terwijl er een keylogger op uw systeem, als je het niet weten en het is ongemerkt, je moet iets proberen om het moeilijker voor het aan het werk te maken. Heb je enige suggesties?

Het is altijd een goed idee om op te starten vanaf een Ubuntu Live-Disc bij het doen van online bankieren of andere belangrijke werk dat je niet zou willen keyloggers te stelen. Doen die helpt met alles behalve hardware keyloggers.

Ik was niet van bewust dat keyloggers screenshots kunnen nemen! Yikes!

Ik en familie reizen naar Ierland elk jaar. Ik wil niet mijn laptop mee te nemen, maar terwijl er ik heb af en toe gebruik maken van de openbare computers in de B & B’s. Ik heb nog nooit in te loggen op bank- / creditcard / e-mail websites van die computers, maar ik had het idee dat men eenvoudig gebruikersnamen en wachtwoorden kon zetten in een tekstbestand en op een memory stick, sluit u de stick in de computer, en vegen / paste dat de gegevens aan te melden bij kwetsbare gebieden. Met behulp van die techniek zou je nooit typt uw ​​werkelijke wachtwoorden, maar screenshots zou een risico blijven!

Tuurlijk, dat brengt het risico van de memory stick wordt gestolen, maar er zijn andere oplossingen voor dat ook, zoals “codering” de wachtwoorden, dan uncoding hen later, zonder te typen in het gehele PW.

U miste keyboards die eigenlijk hebben een flashable keyboard-os zoals bijvoorbeeld deze Apple alu keyboard. Je kon je keylogger rechtstreeks te ontwikkelen voor het toetsenbord en kunt u de geïntegreerde USB-poorten en de aansluiting op de computer te gebruiken om zo veel apparaten mogelijk te infecteren …

Ik eigenlijk niet te controleren op keyloggers, tenzij ik ben in het bijzonder bezig met een dienst, ik dit op elk niet-laptop (of laptop kan ik niet opstarten Xubuntu op).

Krokodillen zijn nauwer verwant aan de vogels dan ze zijn hagedissen.