HTG legt uit: hoe windows gebruikt de taakplanner voor systeemtaken

Terwijl u de Windows Task Scheduler kunt gebruiken om uw eigen automatische taken te plannen, Windows gebruikt het ook achter de schermen bij de vele systeem taken uit te voeren – het defragmenteren van uw harde schijven als u uw computer niet gebruikt, bijvoorbeeld.

U kunt zelfs deze systeemtaken wijzigen om Windows aanpassen aan je eigen smaak – bijvoorbeeld, kunt u instellen hoe vaak Windows maakt systeemherstelpunten. Programma’s van derden vaak ook gebruik maken van de Task Scheduler voor hun eigen taken.

Taakplanner is een Windows component die automatisch taken kan draaien op een specifieke tijd of in reactie op een specifieke gebeurtenis. Bijvoorbeeld, kunnen taken worden uitgevoerd wanneer de computer wordt opgestart of wanneer een gebruiker zich aanmeldt.

Veel Windows-systeem taken moeten regelmatig lopen – bijvoorbeeld Windows defragmenteert automatisch uw harde schijven op regelmatige tijdstippen. In plaats van het schrijven van een defragmentatie scheduler programma dat altijd op de achtergrond draait en wacht op uw harde schijf defragmenteren Windows wordt een geplande taak die de defragmentatieprogramma op de achtergrond op een bepaald tijdstip automatisch wordt uitgevoerd. De Task Scheduler lanceert vele andere Windows-systeem taken op dezelfde manier.

In plaats van de uitvoering van deze functionaliteit in elk programma dat moet automatisch worden uitgevoerd, Windows vertelt de Task Scheduler om ze te draaien. Third-party applicaties kunnen hier ook hun eigen geplande taken toevoegen – u kunt zelfs uw eigen toe te voegen.

Windows-systeem taken zijn geen black box – u kunt de Taakplanner te openen en te onderzoeken ze zelf. Om de taakplanner te openen, typt u Taakplanner in het menu Start en druk op Enter.

Blader naar de map Task Scheduler Bibliotheek \ Microsoft \ Windows – u zult zien submappen voor een verscheidenheid van Windows-systeem taken.

Bijvoorbeeld, de map Defrag bevat de taak die automatisch defragmenteert uw harde schijven op een schema. Wanneer u de geplande tijd veranderen in de Disk Defragmenter applicatie, Windows-updates deze geplande taak met uw nieuwe instellingen. Als u de Run op een schema optie in de Schijfdefragmentatie uit te schakelen, zal Windows dit systeem taak uit te schakelen.

Geplande taken niet alleen draaien op bepaalde tijdstippen, maar – Windows en de Task Scheduler zijn slimmer dan dat. Bijvoorbeeld, de geplande schijfdefragmentatie taak niet starten het defragmenteren van uw harde schijven als je met behulp van de computer – het wacht en loopt de defragmentatie operatie alleen als uw computer niet actief is (met andere woorden, als er niemand is met behulp van de computer. ) Als u terug naar uw computer te komen, terwijl het wordt gedefragmenteerd, wordt de defragmentatie worden onderbroken totdat u de computer weer te verlaten.

U kunt details zoals deze te bekijken door te dubbelklikken op een geplande taak. U vindt de stationaire-gerelateerde beperkingen op het tabblad voorwaarden te vinden.

Taken kunnen ook worden uitgevoerd in reactie op de gebeurtenissen. Bijvoorbeeld, de SystemSoundsService taak in de map Multimedia uitgevoerd wanneer een gebruiker zich aanmeldt – het biedt de login geluid en andere Windows-systeem geluiden.

Andere geplande taken worden uitgevoerd in reactie op andere evenementen, zoals specifieke gebeurtenis-id’s in het Windows event log. Windows horloges voor de gebeurtenis-ID gegenereerd door een ander programma en loopt de taak wanneer de specifieke gebeurtenis-ID verschijnt.

Third-party programma’s maken vaak gebruik van de Task Scheduler voor hun eigen taken, ook. Bijvoorbeeld, Google Update (gebruikt om Google Chrome, Google Drive en andere Google-toepassingen te werken) installeert een service die automatisch wordt uitgevoerd Google Update. Adobe Flash maakt gebruik van een soortgelijke dienst om automatisch te controleren op updates op de achtergrond.

Sommige programma’s geen gebruik maken van geplande taken, hoewel ze zouden moeten. Bijvoorbeeld, Java maakt gebruik van een programma genaamd jusched.exe die altijd draait op de achtergrond in plaats van een geplande taak. Dit is een van de vele problemen met Java.

Mijn Task Scheduler is gebroken. Ik krijg een foutmelding en kan geen geplande taken niet openen. Is er een manier om het te resetten terug naar de fabrieksinstellingen?

Ik hou echt van uw HTG Legt artikelen. Grondig en nauwkeurig.

Een uitstekende explanation.Thank jou.

@michel

moeilijk te zeggen, tenzij men de foutmelding of error code kent, -. misschien TaskSchedulerRes.dll is beschadigd.

HTG heeft me echt geholpen om de printer (voettekst) op te lossen issue.Thank u

Hou gewoon van HTG artikelen …. duimen omhoog guysss voor ur artikelen. ze geeft echt een gr8 begrip ..

Erg gewaardeerd. Leuk om te weten wat Windows is tot en het doen in het donker.

Leuke les! Bedankt!

Toen ik op het menu Start klikt, is er nergens dat ik kan typen in: alles wat ik kan doen is kiezen uit een lijst, dus ik kan het niet vinden van de taakplanner..

Aan de rechterkant van het menu Start moet u een item genaamd “Administrative Tools” te hebben. Als je op dat u Task Scheduler.If vindt u niet de inzendingen aan de rechterzijde moet u met de rechtermuisknop op de startknop, kies eigenschappen en het menu als je eenmaal hebt die open kiezen te starten en vervolgens aan te passen. Scroll naar beneden in de lijst van inzendingen tot je Systeembeheer gereedschappen en kies voor weergave op het menu alle programma’s en het startmenu en sluit het uit en u zult uw Administrative Tools / Taakplanner hebben aan de rechterzijde van het startmenu. Dit is voor Jean en ik gebruik Windows 7 dus dat zijn de instructies voor die OS. Succes.

Een echt grondige uitleg ……… ..Hoe ik taakplanner in Windows XP te vinden?

hey ik ging mijn wachtwoord

hey ik moet mijn wachtwoord nu ik ben het niet betekenen voor jou ok

@edward: je ‘ging’ vergeten .. waar je deed ‘ging’ mee LOL. Als ik het had zou ik post-it 🙂

Leuk artikel, BTW.

Kan iemand alsjeblieft helpen,. Is het mogelijk om Taakplanner te gebruiken voor bijv. CCleaner en stel dat het opent en begint met het zelf?

Hallo, Kan iemand mij helpen als ik mijn e-mail een dialoogvenster voorstelling openen [ “security strijdende” U hebt een beveiligde pagina dat een aantal niet-versleutelde informatie die u ziet of in te voeren op deze pagina bevat kan gemakkelijk bereid door derden worden aangevraagd] kan iemand vertellen hoe het gebeuren in mijn computer? en als ik mijn e-mail open sommige derden watch me wat ik doe, hoe zou het mogelijk een manier om dit te blokkeren?

De Boeing 737 is de best verkopende en meest gebruikte passagiersvliegtuig in de wereld, het is sinds 1968 in dienst is.