hoe u de monitor van de bandbreedte en dataverbruik van de afzonderlijke apparaten in uw netwerk

Hoeveel bandbreedte en de gegevens worden de apparaten op uw netwerk met behulp van? Bandbreedte varkens kunnen vertragen uw gehele netwerk, en per-apparaat dataverbruik is belangrijk als uw Internet-provider legt een bandbreedte cap.

Helaas, het is moeilijk om een ​​compleet beeld van uw bandbreedte en het gebruik van gegevens te krijgen op een normale thuisnetwerk. Uw beste beste is een aangepaste router firmware – maar er zijn opties, zelfs als u niet wilt dat een van die te gebruiken.

De meest nauwkeurige manier om dit te controleren zou zijn op uw router zelf. Alle apparaten op uw netwerk aan te sluiten op het internet via uw router, dus dit is het enige punt waar het gebruik van bandbreedte en gegevensoverdracht kan worden gecontroleerd en geregistreerd.

Dit is niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn. De meeste home routers niet eens omvatten de mogelijkheid om te zien welke apparaten gebruikt die hoeveelheid bandbreedte op het moment, veel minder een geschiedenis van de hoeveelheid gegevens die ze hebben gedownload en geüpload deze maand. Sommige high-end routers bieden wel de mogelijkheid om bij te houden hoeveel gegevens u heeft geüpload en gedownload worden elke maand te houden, maar ze niet per se bieden per-apparaat bandbreedte-status-zicht of een per-apparaat dataverbruik geschiedenis.

In plaats daarvan, moet u afhankelijk van derden router firmwares voor deze. Router firmwares zoals DD-WRT bieden de mogelijkheid om live bandbreedtegebruik zien, en u kunt controleren welke apparaten die momenteel gebruik maken van de meeste gegevens. Dit laat je alle apparaten hogging bandbreedte op dat moment lokaliseren.

Monitoring gebruiksgegevens over een langere tijdsperiode harder. De My Pagina add-on voor de DD-WRT doet dit goed, hoewel het extra opslagruimte nodig op uw router te blijven loggen al deze gegevens na verloop van tijd – een apparaat aangesloten op de USB-opslag, bijvoorbeeld.

Het krijgen van een DD-WRT router, zodat u deze functie kunt gebruiken is niet zo moeilijk als het klinkt misschien. Bijvoorbeeld, Buffalo biedt routers die komen met DD-WRT geïnstalleerd, terwijl Asus werft DD-WRT compatibiliteit voor hun lijn van routers.

Er is ook Gargoyle, een OpenWRT-gebaseerde router firmware speciaal ontworpen voor bandbreedte en het gebruik van data monitoring. Het kan ook quota voor specifieke apparaten af ​​te dwingen om te voorkomen dat het downloaden en uploaden van teveel data.

Er is een wrtbwmon script ontworpen voor routers met Linux-gebaseerde firmwares zoals DD-WRT, OpenWRT, en tomaat. Echter, dit script schrijft deze informatie om een ​​database wat betekent dat je nodig hebt om een ​​aparte database verbinding gemaakt kan worden via het netwerk om deze informatie te loggen verstrekken – het kan al het werk op de router zelf niet doen. Het is niet langer onder actieve ontwikkeling, maar de auteur adviseert een paar vorken van de tomaat router firmware die functies op basis van te nemen.

Er is geen magische manier om een ​​instrument dat een of andere manier bewaakt al het verkeer op uw netwerk zonder de hulp van uw router uit te voeren. Deze informatie moet worden vastgelegd op de router zelf. Als je eigenlijk niet kunt vastleggen en bekijken van deze informatie op uw router, je bent vertrokken met een beroep op bandbreedte monitoring tools ingebouwd in elk apparaat zelf.

Dit is ingewikkelder dan het lijkt, ook. Je kunt niet zomaar gebruik maken van een enkele methode, zoals je Windows-pc’s, Macs, Android-telefoons, iPhones en iPads, gameconsoles, smart tv’s zou kunnen hebben, en set-top boxes streaming al verbonden met uw router. Erger nog, veel van deze apparaten – laptops, smartphones en tablets – zal niet alleen de gegevens te gebruiken op uw thuisnetwerk. Dus je kunt niet eens rekenen op een dataverbruik meter die laat zien hoeveel data je hebt gedownload op je laptop, zoals sommige van die buiten zal genomen hebben van uw huis op een andere Wi-Fi-netwerk.

Verschillende besturingssystemen hebben verschillende instrumenten die kunnen helpen. GlassWire is een gratis en gepolijst netwerk monitoring tool die het gebruik van gegevens bijhouden over alle versies van Windows. Op Windows 10 en 8, kan u ook een specifiek verband als een “gedoseerd” aansluiting en Windows zal gebruiksgegevens te volgen voor. Dit zal veranderen de manier waarop Windows en sommige toepassingen van de verbinding te gebruiken, echter.

Macs kunnen Bandbreedte + gebruiken uit de Mac App Store. Als de meerderheid van uw bandbreedtegebruik vindt plaats op een paar computers, zal dit je een fatsoenlijke overzicht van welke gebruik maken van de meeste gegevens te geven.

Android’s ingebouwde data-gebruik de monitor kan u toestaan ​​om uw Wi-Fi-gebruik van gegevens te controleren, maar niet voor een specifiek netwerk – gewoon allemaal Wi-Fi data. iPhones en iPads alleen kunt u mobiele dataverbruik monitoren. U zult van derden apps voor deze apparaten nodig hebben om bij te houden hoeveel gegevens u gebruikt op Wi-Fi te houden.

De enige manier om een ​​compleet beeld te krijgen is om het dataverbruik van uw router te controleren. Als je dat niet kan doen, maar willen een idee van welke apparaten met behulp van de meeste gegevens, het installeren van een aantal van de bovengenoemde tools op uw computers zal helpen. Maar sommige apparaten zullen niet toestaan ​​dat je apps die kunnen helpen bij het toezicht op deze installeren – game consoles en andere apparaten die media van het internet streamen naar je TV, bijvoorbeeld.

Als dit is echt belangrijk voor je is, is uw enige reële optie is het opzetten van een router met een aangepaste firmware van de router en met behulp van een bandbreedte-monitoring en data-gebruik-logging tool op het.

Afbeelding Credit: Timo Kuusela op Flickr

De Pepwave Surf SOHO-router is voorzien van zeer goede bandbreedte monitoring.

U kunt de huidige zien omhoog / omlaag bandbreedte op het scherm Client List

Er is ook een dagelijkse samenvatting bandbreedte sample: routersecurity.org/pix/Peplink.Daily.Bandwidth.gif

en een bandbreedte per uur samenvatting steekproef: routersecurity.org/pix/Pepwave.Bandwidth.Hourly.png

Door te klikken op een bepaald uur toont bandbreedte gebruikt in dat uur door elke aangesloten devicesample: routersecurity.org/pix/Pepwave.Hourly.Bandwidth.Breakdown.by.client.gif

Kan niet wachten tot Asus om deze functie toe te voegen aan hun aanbod van routers in de volgende firmware-update.

Als je het niet erg vindt het inschakelen van SNMP op al uw systemen (Windows, Linux, DD-WRT routers), dan “The Dude” werkt echt goed (www mikrotik com / thedude). Ik wou dat Android-telefoons had een SNMP-agent als dat het beeld in mijn huis zou voltooien. Ik heb ook gebruik maken van de gratis Spiceworks en ze hebben een aantal opties, zoals apps telefoons zichtbaar Spiceworks te maken. The Dude biedt een snellere schonere overzicht (met inbegrip van geschiedenissen die vrijwel onbegrensde verschijnen), maar Spiceworks is goed op de integratie van extra gedetailleerde hardware, software, en event log voorraden. Ik neem een ​​kijkje op GlassWire nemen.

De auditieve equivalent van visualisatie wordt audiation waarin je je voorstellen geluiden of muzikale constructies in de afwezigheid van de werkelijke auditieve stimulus genoemd, de term werd bedacht door muziekonderwijs onderzoeker Edwin Gordon in 1975.