hoe typografie als een professionele ontwerper te begrijpen

Typografie is zo overweldigend altijd aanwezig dat we er nauwelijks merkt dat het niet meer. Als elementair als het is om onze cultuur, het is eigenlijk bizar om te denken dat het heeft een geschiedenis bij allen. In dit artikel zal dienen als een verkorte opleiding aan de basis van de typografie, waaronder typografische termen, het juiste gebruik van fonts, ongewone personages, en geschiedenis.

We zijn zo gewend geraakt aan het communiceren met type dat de meesten van ons niet in de gaten wat het doet, laat staan ​​een van de pijnlijke ontwerp beslissingen die een deel van hun creatie waren. Vrijwel elke grote lettertype heeft een lange geschiedenis en rijkdom van belang hoe het lettertype communiceert over de inhoud draagt. Tenminste, een lettertype dat niet is gemaakt door iemand met de naam “PizzaDude.”

De traditie van het type westerse stijl begon met Schriftgeleerden en handgeschreven exemplaren van boeken. Alle schriftelijke materiaal werd met de hand gedaan, moeizaam en langzaam, waarbij ze vaak jaren om een ​​enkele kopie van een boek produceren. Het idee van een “lettertype” of “font” onbekend was, hoewel de meeste schrijvers in de Westerse wereld eigen stilistische kenmerken hadden.

Toen de Duitse printer Johannes Gutenberg de uitvinder van de eerste westerse Movable Type drukpers, hij en zijn leerlingen met de hand gesneden houten soort in de stijl van de handgeschreven Blackletter lettertypen. Door dit te doen, Gutenberg niet alleen gemaakt van de motor achter een enorme explosie van geletterdheid, maar ook de eerste eerlijke-to-goedheid “font” in de herbruikbare vorm we ze te begrijpen in vandaag.

Meer nog dan de geschiedenis van de literatuur, de geschiedenis van de typografie is synoniem met de geschiedenis van geletterdheid. Type ontwerpers van de renaissance en de barok zich inspireren door Gutenberg en de andere eerste beweegbare drukletters, maar ook gekeken naar Classical (Roman) typografie. Het combineren van de Romeinse majuscules met de naturalistische minuscules gevonden in oude teksten die de Blackletter fonts geïnspireerde, deze typografen uiteindelijk vervaardigde lettertypen en alfabetten zoals we die vandaag de dag gebruiken. Handcarving het individu en liefdevol vormgegeven stukken van het type, werden de vroege typografen effectief creëren van een cruciaal onderdeel van de taal waarin we allemaal kunnen communiceren.

Al jaren, “fonts” waren deze eenvoudige, verplaatsbare stukken hout (of metaal, in latere, meer geïndustrialiseerde jaar), naar achteren geplaatst, geïnkt en lopen over een substraat, bijvoorbeeld papier. Omdat dit soort van opluchting-style printing spiegelbeeld verlaat, zetters moest leren om tekens achterstevoren lezen en plaats ze terug op hun persen. Leren om Glyphs te plaatsen door ze naar achteren te lezen, werden zetters vaak gewaarschuwd om ‘Mind hun p en q’s “als de kleine letters p en kleine letters q kijken bijna identiek.

Deze lettertypen werden tergend ontworpen rond de kern principe van de leesbaarheid. De ontwerper had de uitdaging om elke letter uniek genoeg om te worden onderscheiden van de rest van het alfabet, terwijl een opmerkelijke stijl door de hele set te creëren. Leesbaarheid afzonderlijke begrip geheel uit het begrip leesbaarheid, de mogelijkheid om te worden gelezen wanneer kopie wordt in grote blokken. De ontwerpbeslissingen in een lettertype zo gewoon vandaag als Helvetica of Garamond weerspiegelen een lange traditie volledig onbekend bij de meeste moderne computer gebruikers, en waarschijnlijk veel ontwerpers.

In een van de belangrijkste moderne boeken over het type, De elementen van Typografische Stijl, Robert Bringhurst bespreekt kort op het leven van Jean Jannon, de zogenaamde “grootste letterontwerper van de Franse barok.” Hij beschrijft Jannon als een protestant dat was religieus vervolgd voor het grootste deel van zijn leven, en dat zijn ervaringen deed hem lettertypes die waren te creëren “elegant, maar non-conformist.” Jannon de lettertypen worden vaak in een adem genoemd met Garamond, zelfs tot op de dag. Dit is het soort van de geschiedenis te vinden achter elke grote lettertype en Bringhurst laat ons weten. Het is met dit soort van het begrijpen van een grote ontwerper kan subtiel, onzichtbaar stijl trouwen om eenvoudige lichaam te kopiëren.

“Typografie bestaat om de inhoud te eren.”, Zegt Bringhurst. En alle kunst, deels over de kunstenaar. De kunst van de typografie zegt iets over de typograaf persoonlijke stijl. Jannon was een non-conformist Fransman die onberispelijk lettertypes zijn ontworpen. Wanneer u uw lichaam te kopiëren in Jannon gezichten, wat zeg je over de inhoud van die woorden? Bent u spreken van de Franse flair van de auteur? Van zijn beeldenstorm? Van zijn lijden en vervolging? Het is dit niveau van rijkdom, de geschiedenis en het vakmanschap goed geïnformeerde ontwerpers als Bringhurst gebruiken bij het naderen van een ontwerpprobleem. Elk gezicht zegt iets, ook al is het niet voor de hand.

Digitale fonts zijn, min of meer, een onvermijdelijk gevolg van deze geschiedenis als ontwerpstappen in de computer leeftijd. Om een ​​beroep op ontwerpers en typografen, bedrijven als Apple en Adobe onderzoek gedaan naar de fonts afgedrukt jaar geleden door meester soort ambachtslieden, waardoor het moeizame werk van een levensduur van ontwerp tot een bestandsgrootte van een paar minuscule KB. Terwijl digitale fonts een enorme impact op het maken van het ontwerp meer toegankelijk voor de wereld hebben gehad, is er een reactie op deze behandeling van de geliefde handgemaakte lettertypen geweest. Veel ontwerpers hebben besloten om deze “verouderde” methoden te nemen in hun ontwerpen, opzettelijk negeren van de gladheid van het ontwerp voor gereedschappen en machines zelfs Gutenberg zou kunnen herkennen.

Niet om te zeggen dat dit het citaat-unquote ‘juiste’ manier om te ontwerpen. Veel gebied van design, met inbegrip van webpagina ontwerp, ziek zijn geschikt voor afdrukken met blokken hout. Maar het is met dit begrip van typografische geschiedenis dat een goede ontwerper moet beginnen met voordat hij besluit te nemen dat de zorgvuldig opgebouwde Futura, Gill Sans, of Jean Jannon ontworpen lettertype en doen onuitsprekelijke, ronduit onbeschoft dingen te zorgen dat een ontwerp kan bellen voor .

Serif: Wat is de kwaliteit van de normen worden, Serif lettertypen die bloeit, punten, en vormen op de uiteinden van hun slagen. Serif lettertypen worden vaak beschouwd als “traditionele”, en worden vaak gebruikt voor meer iets over deze traditie in meer conservatieve, ouderwetse ontwerpen zeggen. Body exemplaar in Serif fonts is vaak zeer leesbaar. Vaak Serifs zijn Times, Georgia, Garamond, Minion, en Baskerville.

Sans Serif: Wanneer de eerste Sans Serif lettertypen zijn gemaakt, mensen noemden hen “Grotesque.” Deze naam bestaat nog steeds als een van de eerste generatie van Sans Serif lettertypen. Sans zijn de meer moderne hipster neven fonts Serif. Een groot deel van typografisch ontwerp van vandaag maakt gebruik van Sans fonts. Vaak Sans zijn Helvetica, Impact, Futura, Frutiger, Myriad, of Tahoma.

Slab Serif: Een Serif lettertype populair in de 19e eeuw, toen de westerse wereld is het ontwikkelen van een grote belangstelling voor de geschiedenis van Egypte. Egyptienne hebben hoekig platen van serifs in tegenstelling tot de puntige of bloeide degenen die de Serif fonts keurmerk op basis van humanistische, handgeschreven lettervormen. Vaak egyptienne zijn Rockwell en Courier, de typemachine lettertype.

Blackletter: Helaas, deze worden vaak genoemd “Oud-Engels” lettertypen. Blackletters waren de eerste fonts te worden gedrukt door Movable Type, en waren daarmee de eerste lettertype in de herhaalbare, moderne betekenis. Ze zijn gebaseerd op een caligraphic traditie en werden voor het eerst gebruikt door Gutenberg naar de beroemde Gutenberg Bijbel af te drukken. Een gemeenschappelijke Blackletter is Fraktur.

Dingbat: decoratieve, non letterform Glyphs gebruikt voor verschillende decoratieve doeleinden. Vaak Dingbat lettertypen zijn Zapf Dingbats en Wingdings.

Weer te geven lettertype: Fonts speciaal ontworpen voor de korte, opvallende tekst. Posters, advertenties en webdesign headers zijn best gedaan in Display fonts.

Body Font: Fonts ontworpen om grote delen van het lichaam te kopiëren in te stellen. Boeken, kranten, en de inhoud van de blog posts moeten allemaal worden ingesteld in de juiste lichaam fonts.

Kalligrafische of Script Font: Fonts ontworpen op basis van het handschrift van een persoon of ontworpen om te kijken als handschrift. Deze kunnen zo uitgebreid als Edwardian Script of zo simpel als de nederige nog verafschuwde Comic Sans MS zijn.

Nieuwigheid Font: Digital typografie heeft toegestaan ​​ontwerpers om allerlei bizarre te maken, maar vreemd goed uitziende fonts. Deze kunnen variëren van nuttig zijn om nutteloze, van het kopiëren van een filmtitel lettertype, om het lenen van de stijl van Graffiti kunstenaars. Nieuwigheid is een soort van mijn eigen overkoepelende term. Ik gebruik het om het verschil tussen de moderne trend van het lettertype ontwerp ten opzichte van de lange, rijke geschiedenis en onbetwiste soorten lettertypen te illustreren.

Speciale dank en krediet aan de WikiProject Typografie. Uw artikelen hebben me geholpen penseel op mijn verschraalde soort kennis. Afbeelding veroverd op de Elementen van Typografische Stijl door Robert Bringhurst uitgegaan van fair use. Alle andere typografie wordt aangenomen dat het publieke domein onder de drempel van originaliteit. En voor de goede orde, ik heb veel liefde voor PizzaDude.

Voor advocaten (en niet-advocaten)

http://www.typographyforlawyers.com/

Leuk artikel, maar vol van typefouten: Majiscules -> majuscules, Miniscules -> minuscules, Acender -> Beklimmer, Decender -> Descender en Gutenburg -> Gutenberg.

Vervloekt! Dat zal me leren om te typen met gebroken vingers.

Geweldig artikel. Het zijn deze niet-standaard computer artikelen die maken how-to zo’n geweldige site geek.

Als een ex-printer, sterk betrokken bij “beweegbare” typt u tot aan de vroege jaren ’60 Ik vond dit artikel een genot om te lezen;. Modern computergebruikers hebben geen idee van de enorme hoeveelheid werk, voornamelijk met de hand, die nodig was om te produceren een boek in de oude “hot-metal” dagen. ik heb nog een paar honderd van lettertypen, meestal nooit gebruikt, op mijn PC. Er voor de pure vreugde van het hebben en kijken naar de prachtige diversiteit van lettertypen Beschikbare.

Ik ben een printer als goed, en ik hou echt van de geschiedenis van de typografie precies, want het is ook de geschiedenis van printtechnologie en design. Je hebt gelijk, hoewel, we zijn soort verwend door hoe gemakkelijk het ontwerp is tegenwoordig. Ik denk dat er veel te zeggen voor handgemaakte aantrekkingskracht van Movable Type. Blij te horen raakte een snaar bij je.

Als een complete outsider voor typografie en meestal een programmering nerd, ik begrijp niet waarom er zo weinig fonts zo zacht als Calibri. De Typografie voor advocaten bovenstaande link leidde me naar Hermes FB lettertype (kijk maar naar het! Http://www.fontbureau.com/media/images/specimen/splash/hermesfb.gif), dat is een soort van zo goed als Calibri aan mijn ogen, jammer het is ontoegankelijk voor mij.

Zijn er nog andere sans-serif ( “neo-groteske”?) Lettertypen die gelijkmatig dikke lijnen en curves, en semi-afgerond (zoals in Calibri) uitgangen hebben ( “eindstukken”?)?

Misschien is dat een beetje te specifiek, maar ik vind het zo een aangename, gemakkelijk op de ogen combinatie.

twee typefouten in deze leden: Minsscules en leters FWIW

# Descender: Ook in de Minsscules, de Descender is het deel dat dips onder de basislijn. Brieven die staarten hebben, zijn p, q, y en, in sommige gezichten, f; # Ligaturen:. Soms kleine letters botsen binnen woorden en maak raakpunten en bizarre vormen die een lezer kan leiden tot struikelen zonder het te beseffen waarom. Typografen kunstig combineren leters zoals “fi”, “ti”, “ffi” op een manier die gemakkelijk op het oog zijn en zijn vaak niet op te sporen als afzonderlijke karakters. Veel kwaliteit lettertypen bevatten deze Ligatures onder hun Glyphs.

@bill: Vaste.

@Camilo: Kan niet denken van een onvoorbereid, maar je kunt proberen gereedschappen zoals Identifont http://www.identifont.com/

of WhatTheFont! http://new.myfonts.com/WhatTheFont/

Vertonen beide pay fonts alleen, maar zijn uitstekende hulpmiddelen. Hebben ze te identificeren Calibri en ze zullen suggereren vergelijkbare stijl lettertypen.

@Eric Dat is heel netjes, bedankt! Deze instrumenten lijken te vormen te identificeren heel goed, zelfs als sommige belangrijke details zijn subtiel (zoals afgeronde eindes), zodat ze genegeerd. Nou ja, in ieder geval Calibri is bijna alomtegenwoordig.

Camilo, zou je kunnen proberen Type Navigator op fontshop.com;. Het is een hulpmiddel voor professionals die u kunnen helpen om het neer te versmallen precies.

Hallo, ik wil een app voor het maken van lettertype is er iemand hoe kan mij helpen ???

Dank u voor uw artikel;. Ik schaam me om dit te zeggen, maar ik was een offsetpers printer en heeft deze info niet, wou dat ik nieuw dit toen ik op mijn eerste baan begon in een drukkerij in New York, hadden ze Letter persen en offset persen, zodat ze hadden alle gevallen voor alle verschillende lettertypes, ik keek naar de man met de stok om de letters en spacers toe te voegen en dan zet ze in het frame met de houten afstandhouders van verschillende dikte en draai ze om een ​​proof te maken op het bewijs op;. In ieder geval bedankt nogmaals; Joe

Ik heb een aantal TTF op mijn laptop, maar ik altijd uiteindelijk met behulp van slechts 4 lettertypen – Arial, Verdana, trebuchet en tahoma.

Wow ik wist niet dat typografie en lettertypen waren dit gedetailleerd en ingewikkeld. Bedankt voor het brengen van dit aan mijn aandacht 🙂

Dit was precies wat ik zocht! Goed werk! Bedankt

In de ‘Voorwaarden u moet weten “grafisch, zou het niet meer nauwkeurig voor het leidt tot basislijn-to-baseline? Groot artikel, door de manier waarop … en zoals u weet, het nauwelijks krassen het oppervlak.

Steeds meer aanwijzingen geeft aan dat de zwangerschap is symbiotische; zwangere vrouwen die trauma’s zoals schade ondervinden aan belangrijke organen ontvangen stamcel boosts van de foetus te helpen versnellen herstel.