hoe te gebruiken vinden vanaf de ramen opdrachtprompt

Vondst is een andere grote command-line tool dat iedere Windows-gebruiker moet weten, omdat het kan worden gebruikt om de inhoud van bestanden voor specifieke strings van de tekst te doorzoeken.

Zoals bij elke opdrachtprompt based tool in Windows, zijn er bepaalde schakelaars en parameters die u moet weten om de hulpmiddelen effectief te gebruiken. Deze worden hieronder toegelicht.

In aanvulling op deze schakelaars, zijn er twee parameters die u kunt opgeven met deze tool.

Zoals elke tool in Windows, moet u weten hoe u uw commando’s in te voeren. De onderstaande syntax is het perfecte model.

Afhankelijk van uw opdracht, zult u één van de drie% errorlevel% reacties ontvangen.

Voordat we beginnen, moet u onze drie voorbeeldtekst documenten die we zullen gebruiken voor de test te downloaden.

Deze documenten bevatten elk een paragraaf van tekst met een paar soortgelijke woord groeperingen. Zodra u deze drie documenten hebt gedownload, kunt u ze in een map op uw computer te kopiëren. Voor de toepassing van deze tutorial, zullen we alle drie tekstdocumenten op het bureaublad te zetten.

Nu moet je open te stellen een verhoogde opdrachtprompt venster. Open het menu Start in Windows 7 en 10 of open de zoekfunctie in Windows 8 en zoek naar CMD. Vervolgens klik met de rechtermuisknop op en druk vervolgens op “Als administrator uitvoeren.” Terwijl je hoeft niet tot een verhoogde opdrachtprompt venster te openen, het zal u helpen om eventuele vervelende bevestigingsdialoog dozen te vermijden.

Onze les van vandaag zal bestaan ​​uit meerdere eenvoudige scenario’s, die hieronder zal worden uitgewerkt.

Scenario 1 – Zoek een enkel document voor een reeks woorden.

Nu dat je hebt gedownload uw drie documenten, zullen we een opdracht om de tekst bestand met de naam “oefening” voor de woorden zoeken in te voeren “martin Hendrikx.” Gebruik de opdracht hieronder weergegeven. Vergeet niet om uw zoekterm tussen aanhalingstekens te zetten en het pad naar de map waarin de documenten worden opgeslagen overeenkomen.

U zult merken dat er geen resultaten kwamen. Maak je geen zorgen, je deed niets verkeerd. De reden waarom heb je geen resultaten is omdat ze zijn op zoek naar een exacte match om uw zoekopdracht string. Laten we proberen het opnieuw, maar deze keer, laten we voeg de “/ i” switch zodat FIND negeert het geval van uw zoekterm.

Nu kun je dat VINDEN toog nu een lijn die overeenkomt met de zoekterm, wat betekent dat het werkt te zien. Laten we proberen dit opnieuw, maar verander de zoekterm op “sushi”, als de resultaten lijken op de afbeelding hieronder, je deed het goed.

Scenario 2 – Zoek meerdere documenten voor eenzelfde reeks woorden.

Nu je weet hoe je een eenvoudige zoekopdracht doen, laten we proberen om de spanwijdte van het onderzoek te verbreden. We zullen nu zoeken twee van de tekstbestanden (lichaamsbeweging en monster) voor de term “sushi.” Doe dit door het invoeren van de volgende string. Vergeet niet om het pad naar de locatie van uw bestanden te passen en toe te voegen aan de “/ i” switch, zodat uw zoekopdracht is niet hoofdlettergevoelig veranderen.

U zult merken dat de zoektermen werden gevonden in beide documenten en de zinnen waarin ze werden gevonden, worden vermeld onder de bijbehorende bestandsnamen en locaties. Probeer deze opnieuw, maar dit keer, voeg de derde bestand naar de FIND commando en te zoeken naar het woord “potato” in plaats. Uw zoekresultaten eruit moet zien de afbeelding hieronder.

Merk op dat de tekst in elk document is eigenlijk “aardappelen”, wat betekent dat zelfs als je een deel van een woord typt, wordt u zinnen die de zoekterm bevatten. Als alternatief kunt u deze opdracht gebruiken om alle tekstbestanden te controleren.

Scenario 3 – Tel het aantal regels in een bestand.

Als je wilt weten hoeveel regels er in een bestand, kunt u de zoekopdracht onderstaande commando te gebruiken. Vergeet niet om een ​​spatie tussen alle switches. In dit geval zullen we de padnaam met die van de “sample.txt” bestand te vervangen. Als u wilt dat alleen een nummer als uw resultaat, gebruiken deze opdracht

Als u wilt dat het aantal en de file info, gebruik maken van deze opdracht

Als u wilt dat de regels in meerdere bestanden rekenen op de desktop, met de volgende opdracht.

U kunt nu experimenteren met een paar verschillende commando’s en vertrouwd te raken met het gereedschap. Het kan helpen om veel tijd te besparen in de toekomst als je eenmaal een systeem gecreëerd. Veel plezier en blijf geeking.

Afbeelding Credit: Littlehaulic op Flickr.com

findstr “is een andere grote Windows inheemse tool. Het is net als de” vinden “, maar krachtiger.

Ik hou van de mogelijkheid van “findstr” heeft om te zoeken naar een string in bestanden in mappen recursief.

“Findstr /? ‘ de volledige lijst met opties.

Hoewel de kinderen van identieke tweelingen zijn, juridisch gezien, eerste neven, ze zijn, genetisch gezien, meer als een halve broers en zussen.