hoe je een vergrendelde mobiele telefoon te ontgrendelen en waarom je zou willen

De meeste mobiele telefoons verkocht in Noord-Amerika – met name op contract – zijn “geblokkeerd” om een ​​bepaalde mobiele provider. Ze kunnen alleen gebruikt worden op het netwerk van deze vervoerder, dus je kunt niet overschakelen naar een andere vervoerder zonder ‘ontsluiten’ voor het eerst.

Telef.vergrendeling toepassing op vrijwel elk type mobiele telefoon, van de laagste, goedkoopste stomme telefoon naar het hoogste end smartphone. Ontgrendeling is anders dan jailbreaking en wroeten, die andere software beperkingen op mobiele apparaten te omzeilen.

In de eerste plaats is het belangrijk om in gedachten te houden dat telefoons zal niet altijd in staat om te werken op een andere vervoerder, zelfs nadat ze ontgrendeld zijn. Bijvoorbeeld, in de VS, AT & T en T-Mobile gebruik maken van de draadloze GSM-standaard, terwijl Verizon en Sprint gebruik maken van de CDMA draadloze standaard. Deze zijn niet compatibel met elkaar, wat betekent dat je een CDMA telefoon gekocht op Verizon niet kunt ontgrendelen en neem het mee naar AT & T’s GSM-netwerk, of vice versa.

CDMA is ook een restrictiever type netwerk – terwijl je een AT & T-telefoon kunt ontgrendelen en neem het mee naar T-Mobile, kun je niet ontgrendelen een Verizon-telefoon en neem het mee naar Sprint, zoals Sprint CDMA-netwerk de telefoon weigeren.

Gelukkig zijn de meeste van de wereld is de minst beperkende GSM standaard gekozen. Voordat u overwegen ontgrendelen van een telefoon en het nemen van het naar een andere vervoerder, ervoor te zorgen dat de telefoon daadwerkelijk in staat te functioneren op het netwerk van die maatschappij zal zijn.

De CDMA / GSM verschil is een legitieme technische belemmering voor het verplaatsen van telefoons tussen vervoerders. Er zijn echter ook kunstmatige barrières. Dragers “lock” telefoons om ze te laten werken alleen op het netwerk van die maatschappij.

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je loopt in AT & T en pick-up van alle smartphone op contract. Die telefoon zal dan functioneren op het netwerk van AT & T’s, maar als u probeert om een ​​T-Mobile SIM-kaart te plaatsen in de telefoon en over te schakelen naar het netwerk van T-Mobile, zal de telefoon de T-Mobile SIM-kaart af te wijzen. Er is geen legitieme technische reden voor deze – het is compatible – maar de AT & T telefoon is “geblokkeerd” om het netwerk van AT & T’s en accepteert alleen AT & T SIM-kaarten.

Dit zou ook in de weg zitten als je op reis en wilden een lokale provider te gebruiken in het land waar je op bezoek waren in plaats van het betalen van dure roaming kosten – uw vergrendelde telefoon zou allesbehalve een AT & T SIM-kaart af te wijzen.

Cellulaire vervoerders argumenteren dat telef.vergrendeling is een noodzakelijk onderdeel van hun bedrijf. Door het blokkeren van telefoons die ze verkopen op een contract, zijn ze in staat om klanten op hun netwerk te houden, zodat ze blijven betalen van hun maandelijkse rekeningen. Vergeet niet, telefoons zijn niet echt de moeite waard hun op contractprijzen – ze zijn gesubsidieerd. Geen telefoon is eigenlijk “gratis” en de nieuwste iPhone eigenlijk kost meer dan $ 199 – dus de drager nodig heeft om de kosten van de on-contract telefoon terug te krijgen over de looptijd van het contract. Als consumenten in staat waren om hun telefoons naar andere netwerken, carriers beweren dat ze moeite met het winnen van de prijs van de telefoon en hun business model zou een hit zou hebben.

In werkelijkheid is dit een tamelijk dom argument. Als je een telefoon te kopen op een contract, bent u het ondertekenen van een contract van twee jaar. Als u wilt dat de telefoon mee te nemen naar een andere vervoerder, dan zou je je contract te breken en het betalen van een vroegtijdige beëindiging vergoeding of houden het betalen van de maandelijkse factuur voor de looptijd van het contract. Deze contractuele verplichting zou nog steeds bindend zijn, zelfs als de telefoon zelf ontgrendeld werd verkocht en u het heeft gekost om een ​​andere vervoerder. Sommige smartphones kunnen zelfs worden verkocht op slot als je ze koopt van een vervoerder winkel op volle prijs, zonder de ondertekening van een contract, die laat zien hoe dom dit argument.

Mobiele telefoon vergrendeling is eigenlijk gewoon een manier om extra wrijving voor gewone mensen schakelen dragers, hen aan te moedigen aan de stok met hun huidige vervoerder in plaats van rond te kijken voor een betere prijs en schakelen carriers creëren. Het is één van de vele afschuwelijke zakelijke praktijken vervoerders dienst aan hun klanten gouge.

Dus wilt u uw telefoon te ontgrendelen. Misschien is je contract is verlopen en u wilt overschakelen naar een andere vervoerder, misschien bent u een bezoek aan een ander land, of misschien wilt u gewoon een vroegtijdige beëindiging vergoeding te betalen en uit uw contract vroeg.

Er zijn verschillende manieren om een ​​telefoon te ontgrendelen

Natuurlijk zijn niet alle telefoons verkocht vergrendeld. Vaak telefoons verkocht rechtstreeks van de fabrikant in plaats van door een vervoerder uit elkaar schieten. Je zult hebben over het algemeen om de volledige prijs te betalen om een ​​ontgrendeld telefoon die je kunt verplaatsen tussen de carrier-netwerken te krijgen, want er is geen drager volledige kosten van de telefoon te subsidiëren.

Afbeelding Credit: Kai Hendry op Flickr, Kai Hendry op Flickr, Richard Eriksson op Flickr

De meeste mobiele telefoons verkocht in India zijn verkocht ontsloten – vooral omdat we gewend zijn te betalen de volle prijs voor telefoons. Airtel, een drager hier, lanceerde de iPhone op een contract, maar een of andere manier mensen gebruiken meer Droids dan ooit.

Titel van het artikel: “Hoe om mobiele telefoons te ontgrendelen” … Artikel les: “Bellen en vragen mooi” … Lol nice

Dankzij een close-up op zijn Selective Dienst Draft Card in de 1942 cartoon korte Donald Gets Drafted, we weten dat de volledige naam Donald Duck is Donald Fauntleroy Duck.