hoe je een paragraaf uit splitsing tussen pagina’s in Microsoft Word te stoppen

Wanneer u in Word typt, alinea’s vloeiend van de ene pagina naar de volgende, en de pagina-einden worden automatisch ingevoegd wanneer dat nodig is. Maar wat als je wilt naar een bepaalde paragraaf bij elkaar te houden en de paragrafen niet verdeeld over twee pagina’s? Er is een eenvoudige oplossing voor dit.

Waarom niet gewoon plaats een handmatig pagina-einde voor de paragraaf? Als u het document bewerken, zullen andere pagina-einde locaties te veranderen, en dat handmatig pagina-einde kan enige vreemde paginering veroorzaken. Met behulp van de instelling “Regels bij elkaar houden”, maar behoudt al uw pagina-einden en alle alinea’s die u niet wilt split tussen twee pagina’s worden bij elkaar gehouden op één pagina.

Bijvoorbeeld, is de paragraaf in de afbeelding hieronder te splitsen, de laatste twee regels wordt verplaatst naar de volgende pagina. We gaan dit hele paragraaf te dwingen om samen te blijven en ga naar de volgende pagina.

Om de lijnen van een paragraaf bij elkaar te houden, zet de cursor in de paragraaf en klik op de “Paragraaf Instellingen” dialoog knop in de rechter benedenhoek van de Paragraaf sectie op het tabblad Start.

In het dialoogvenster Paragraaf vak, klikt u op het tabblad “Line Page Breaks ‘en controleer vervolgens de” Regels bijeenhouden “box aan de sectie paginering. Klik op “OK”.

De hele paragraaf wordt verplaatst naar de volgende pagina.

Deze instelling geldt alleen voor de huidige geselecteerde paragraaf (of de paragraaf is gemarkeerd of je net hebt geplaatst van de cursor in het). Dus, moet u deze instelling afzonderlijk van toepassing op elke paragraaf die u wilt bij elkaar te houden.

Een andere handige tip, dank u!

Traditioneel is de vluchtnummers van de noordelijke / oostelijke richting vluchten zijn zelfs en die van het zuiden / westwaarts vluchten zijn vreemd.