hoe je een fysieke afstandsbediening gebruiken met je Chromecast

Google Chromecast maakt het gemakkelijk om te zoeken naar video’s en bekijk ze op uw TV, maar wat als je snel wilt afspelen te onderbreken, zonder te bereiken voor uw smartphone of computer? U kunt nu deze direct vanaf uw TV ingebouwde afstandsbediening.

Deze functie maakt gebruik van HDMI-CEC. Via de HDMI-CEC-standaard de meeste moderne tv’s bieden, kunt u nu gebruik maken van de fysieke afstandsbediening die bij de televisie te pauzeren en hervatten video’s kwamen terwijl ze aan het spelen bent op je Chromecast.

U moet hebben HDMI-CEC ingeschakeld op uw TV om dit te doen. Dit is een vrij gemeenschappelijk kenmerk op moderne televisies, hoewel sommige tv’s worden geleverd met deze standaard uitgeschakeld en de meeste tv-fabrikanten noemen het iets anders.

De CEC-functie kan worden genoemd Anynet +, BRAVIA Sync, SimpLink, Aquos Link, VIERA Link, of een aantal andere vreemde namen. Raadpleeg onze gids waardoor HDMI-CEC voor een lijst met namen en de stappen die u kunt nemen om de HDMI-CEC-functie op uw TV te vinden.

Houd in gedachten dat sommige TV – vooral oudere – geen HDMI-CEC bieden. Sommige tv’s bieden wel HDMI-CEC, maar kan alleen in staat stellen het op een bepaalde HDMI-poort. En sommige tv’s die wel zijn HDMI-CEC kan niet de “Deck Control” zijn voorzien van de Chromecast vertrouwt op hier.

Kortom, Deck Control kunt gewoon uw TV om de weergave te drukken op een knop te sturen (Play / Pause / Stop / Rewind / Fast Forward) om apparaten zoals uw Chromecast via de HDMI-poort. Hiermee kunt u de afstandsbediening van uw TV te gebruiken om de aangesloten apparaten te bedienen, en het kan ook werken voor Blu-Ray-speler of set-top boxen. Natuurlijk, deze apparaten over het algemeen worden geleverd met hun eigen speciale afstandsbedieningen, dus dat is minder kritisch.

Als u HDMI-CEC is ingeschakeld en uw TV ondersteunt de juiste CEC-functies, moet dit “gewoon werken” – hoewel je misschien nooit denken om het te proberen. In plaats van te rommelen met uw smartphone of bereiken voor de pauze-knop op uw laptop, kies gewoon de afstandsbediening van uw televisie.

Kijk voor de pauze en Play toetsen op de afstandsbediening van uw tv. Terwijl er iets terug te spelen op uw Chromecast, drukt u op de pauzeknop om de video (of muziek) en op de Play knop te hervatten spelen pauzeren. Ja, het is zo simpel – hoewel je natuurlijk zult moeten uw afstandsbediening wijzen op uw TV. De afstandsbediening stuurt het signaal naar uw TV, en de TV stuurt de Pauze of Afspelen signaal naar de Chromecast via de HDMI-poort.

Het is echt zo simpel, maar het werkt alleen in apps die deze functie ondersteunen. Echter, veel Chromecast apps ondersteunen al gemakkelijk Pauze / Play. Dit werkt momenteel met YouTube, HBO Go, BBC iPlayer, Google Play Music, WatchESPN, TuneIn Radio, Plex, en andere apps. Helaas is het nog niet lijkt te werken met Netflix. Het is aan Netflix en andere apps ondersteuning voor deze functie.

De HDMI-Deck controle specificatie zou het ook mogelijk een Chromecast naar Rewind, Fast Forward ontvangen en Stop knop indrukken van de afstandsbediening van een tv. Je kon in theorie een dag terugspoelen en vooruitspoelen video’s op uw Chromecast – rechtstreeks vanuit de fysieke afstandsbediening van uw TV.

Echter, de Chromecast geen ondersteuning voor deze functies. Google kan ondersteuning toe te voegen voor deze in de toekomst, zodat u de afstandsbediening van uw TV te gebruiken voor nog meer. Voor nu, Pause en Play zijn de enige gebeurtenissen die werken. Dat zijn in ieder geval de meest voorkomende knoppen die je nodig hebt tijdens het kijken naar een Chromecast – het is leuk om gewoon een video te pauzeren terwijl het spelen met de afstandsbediening van uw TV in plaats van het bereiken van een telefoon.

In de toekomst zou een Chromecast nog meer met HDMI-CEC doen. Stelt u zich met behulp van de pijl en Select knoppen op de afstandsbediening van de TV om de menu’s in uw Chromecast-interface navigeren. Uw Chromecast zou kunnen functioneren net als een Roku, Fire TV of Apple TV – zonder een eigen aparte afstandsbediening.

Dit zou mogelijk zijn – hoewel het Google zou vereisen en third-party ontwikkelaars toe te voegen een menusysteem om de Chromecast. Voor nu, is het gewoon handig te kunnen pauzeren en hervatten video’s en muziek met een ouderwetse afstandsbediening.

Ik zou dit te gebruiken, maar ik heb een klein probleem. Mijn TV ondersteunt HDMI-CEC, maar de afstandsbediening die met mijn TV kwam niet over een pauze of play-knop!

Ik fout Sony. De mensen die de software ontworpen en de mensen die de afstandsbediening duidelijk ontworpen heeft een kantoorruimte niet delen.

In China wordt beschouwd als slechte vorm van een kind direct na een ouder familielid als die jongere leden van een familie zou aanmoedigen om oneigenlijk gebruik van de persoonlijke naam van een oudere ze moeten respect te noemen.