hoe het opzetten van Google’s nieuwe code-less two-factor authenticatie

Two-factor authenticatie is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat uw account veilig is, maar met het invoeren van een code elke keer dat je nodig hebt om in te loggen kan een echte pijn. Dankzij de nieuwe code-less “Prompt” authenticatie van Google, echter, het krijgen van toegang tot uw Google-account kan een stuk eenvoudiger-je gewoon toegang tot uw telefoon nodig.

In wezen, in plaats van het verzenden van een code, de nieuwe “Prompt” eigenlijk stuurt een push-bericht naar uw telefoon met de vraag of je probeert in te loggen. U controleren, en dat is vrij veel it-automatisch logt u in met de kraan van een knop. En het beste van alles, het is beschikbaar voor zowel Android en iOS (maar vereist de Google App op de laatste).

First things first-je nodig hebt om two-factor authenticatie (of “2-Step Verificatie” zoals Google verwijst vaak naar het) ingeschakeld op uw account. Om dat te doen, ga dan naar Google’s Sign-in & Security pagina. Van daaruit kunt u 2-Step Verification in de “Aanmelden bij Google” sectie in te schakelen.

Zodra dat is alles wat set-up-of als u al 2FA enabled-net springen in het menu 2FA en voer uw wachtwoord in. Op deze pagina zijn er een handvol van de verschillende opties, met inbegrip van uw standaard optie (wat dat ook moge zijn-voor mij is het “spraak- of tekstbericht”), samen met uw lijst van 10 back-codes. Aan de slag met de nieuwe Google Prompt methode, scroll naar beneden naar de sectie “Stel alternatieve tweede stap”.

Er zijn een aantal opties hier, maar degene die je zoekt naar “Google Prompt.” Klik op de knop “Phone toevoegen” aan de slag te gaan. Een pop-up zal verschijnen, waardoor u details van wat deze optie is: “. In plaats van te typen verificatie codes, krijg je een melding op uw telefoon en tikt u gewoon op Yes om in te loggen” Klinkt makkelijk genoeg op “Aan de slag.”

Op het volgende scherm, zult u uw telefoon kiezen uit een drop-down lijst. Het is vermeldenswaard dat dit een telefoon met een beveiligde lock scherm voordat het zal werken, dus als u nog geen gebruik maken van een, nu is het tijd om het in te schakelen. Als u een iOS-gebruiker bent, dan heb je de Google-app uit de App Store te hebben.

Zodra je de juiste telefoon (of tablet) hebt geselecteerd, ga je gang en klik op “Next.” Dit zal onmiddellijk sturen een push-bericht naar het geselecteerde telefoonnummer, waarin u wordt gevraagd om te controleren of je probeert in te loggen.

Zodra u op “Ja”, vindt u een verificatie terug op de pc te krijgen. Dat is vrij netjes.

Dit zal ook je standaard tweede stap naar Google Prompt, dat maakt echt veel zin, want het is zo veel gemakkelijker te veranderen. Eerlijk gezegd, ik wou dat ik kon deze optie voor elk account Ik heb 2FA ingeschakeld te gebruiken. Kom op, Google, krijgen op die.

Two-factor authenticatie is een extra beveiligingslaag die echt iedereen zou moeten gebruiken op elke rekening die het biedt. Dankzij de nieuwe prompt systeem van Google, het is een stuk minder gedoe om ervoor te zorgen uw Google-account is zo beschermd als het kan zijn.

Heeft uw telefoon moeten worden ontgrendeld voor dit te laten werken?

Ja, het zal niet verschijnen op het scherm totdat u uw telefoon te ontgrendelen

Mijn grootste zorg over dit is hoe krijg ik toegang tot mijn account als er iets gebeurt er met mijn telefoon? Of wat moet ik doen als ik telefoons veranderen? Met het oog op een nieuwe Android-telefoon opgezet moet ik inloggen in mijn Google-account, maar ik kan dat niet doen krijgen dat als ik niet kan inloggen in mijn account zonder mijn telefoon ingesteld om dit te ontvangen, toch?

Volgens de documentatie, kunt u “ga naar het inlogscherm en kies Gebruik uw wachtwoord.”

Ervan uitgaande dat je hebt ook 2FA ingeschakeld, kunt u dan gebruik maken van

Back-codes. Of u kunt een tweede telefoon voor tekst of voice messages.Or je een verificator die tot rug kan gebruiken toe te voegen (Authy, bijvoorbeeld, ik heb het draaien op de telefoon en op mijn computer Erg handig..) Of u kunt kopen. YubiKey.

2FA gebruikt om me te schrikken, want ik was er zeker iets zou misgaan. Nou, een paar dingen deed mis gaan, maar ze hebben allemaal bleek geen big deal. Zorg ervoor dat je nooit het venster te sluiten zonder dat back-codes.

Ik gebruik 2FA voor elk account Ik heb die het biedt. Dit is slechts een extra gemak voor degene die ik het meest gebruikt.

Mijn grootste zorg over dit is hoe krijg ik toegang tot mijn account als er iets gebeurt er met mijn telefoon? Of wat moet ik doen als ik telefoons veranderen? Met het oog op een nieuwe Android-telefoon opgezet moet ik inloggen in mijn Google-account, maar ik kan dat niet doen krijgen dat als ik niet kan inloggen in mijn account zonder mijn telefoon ingesteld om dit te ontvangen, toch?

Wat je doet is het opzetten van een aantal “back-codes ‘, die u vervolgens op te slaan op een veilige plaats. U kunt de back-codes gebruiken om in te loggen en reset uw two-factor authenticatie als dat nodig is.

Bedankt voor het eraan herinneren me over. Ik moet eigenlijk om uit te printen sommige back-codes voor mijn rekening, voor het geval ik mijn telefoon thuis vergeten als ik een paar weken geleden deed.

Nou, Microsoft al deze geïmplementeerd twee jaar geleden. Wat jammer dat Microsoft niet adverteren dat in ieders

Nou, ik denk dat Microsoft beter is (bijvoorbeeld, het laat je controleren of het inderdaad de juiste login door het tonen van een unieke code per login – perfect voor het afwenden van een zeldzame MITM)

Maar Microsoft vereist het gebruik van een aparte app om het te doen.

De laatste tijd is het niet komen opdagen in mijn aanmeldingen, dus ik heb om de app te vinden en kan de app de login goed te keuren te openen. Op dat moment, zou het net zo makkelijk zijn om authy openen en krijgen een code.

De laatste tijd is het niet komen opdagen in mijn aanmeldingen, dus ik heb om de app te vinden en kan de app de login goed te keuren te openen. Op dat moment, zou het net zo makkelijk zijn om authy openen en krijgen een code.

Wel, omdat de telefoon is Android en Google controleert?

Tenzij ik ben ernstig mis, toen Google Services (de schattige Googlish ding) enkele dagen geleden bijgewerkt, het inderdaad de Microsoft app brak. En dat alles van ironie, Microsoft vertrouwt op Google om de meldingen op betrouwbare wijze te leveren. Google kon gewoon geblokkeerd Microsoft en beweren dat ze de uitvinder van dit ding. Ze konden depublish de app om Microsoft te straffen, en Google wint

Dat is een beetje te samenzweerderige voor mij. Toch bedankt.

Dat gezegd hebbende, het is gebroken voor meer dan een paar dagen. Meer als een paar maanden.

De volgende keer dat je begint te denken in deze richting, kan het u van dienst zijn goed om te onthouden dat Microsoft en Google zijn aangekomen op een detente die niet beantwoorden aan de kleine prijsonderbieding u voorstelt.

Ik zie het meer als een typische Microsoft ding – ze maken echt nuttige software, en dan breken ze het. Dat … proces, zo u wilt, is blijven bestaan ​​sinds ik begon (1984), en dit is slechts een voorbeeld. Ze zullen het te repareren. Toen ze rond aan het. Maar waarschijnlijk niet voordat ik scheur mijn haar door de wortels.

Ik zie het meer als een typische Microsoft ding – ze maken echt nuttige software, en dan breken ze het.

Eerlijk gezegd, zou ik echt eens. Zij moeten overwegen regelmatige gebruikers. Fo bijvoorbeeld Outlook Web. Ik vertrouwde op zijn geavanceerde regels totdat de migratie naar OWS Borke [sic] en remved [sic] die functie.

Elke hacker de controle van uw mobiele weet wanneer u toegang tot uw e-mail, een zelf ontwikkelde veranderende reactie algoritme is echt de weg te gaan. Google denkt dat we niet slim genoeg om het te doen. Met behulp van aVPN tot internet privacy te beschermen is de weg te gaan. Raad eens? Google houdt niet van de anonimiteit, zodat de tekst uw telefoon zeggen: “Hey hackers raden wat onze klanten aan het doen is?”

Groot artikel … Ik had al ingeschakeld 2FA maar ik nog niet wist over de Prompt functie =)

Fotonen die uit de kern van de zon te nemen tussen 100,000-200,000 jaar aan de oppervlakte en de reis uit te reiken in de ruimte.