hoe deel je plex mediabibliotheek met vrienden

Je hebt veel energie verzamelen geïnvesteerd en curator zo veel goede films en tv-programma’s in uw Plex Media Server, zou het niet geweldig zijn als je al die content met je vrienden kan delen? Met een paar kleine aanpassingen, kan een vervelend u laten zien hoe.

Als je iets als ons bent, hebt u waarschijnlijk besteed veel tijd het opbouwen van je media center en zorgvuldig curating films en laat je echt van, compleet met zorgvuldig fanart geplukt te gaan met haar. Het is een schande om dat soort inhoud met je vrienden niet delen wanneer Plex Media Server maakt het zo gemakkelijk om dat te doen.

Met zeer weinig inspanning, kunt u uw Plex Media Server configureren om content delen met je vrienden (en uw vrienden kunnen op hun beurt delen hun inhoud met u met behulp van deze zelfde zelfstudie). Nu in plaats van de gesprekken als “Oh man, heb je gezien XYZ Show? Het is de beste sci-fi ik heb gezien in leeftijden … “en dan uit te leggen wat kanaal om het op te kijken en wanneer, u kunt gewoon vertellen je vriend om te controleren of de nieuwe show op uw mediaserver en u vertellen wat ze denken.

Voordat we een duik in de tutorial, is er echter een situatie waarin het delen van uw Plex Media Server is een slechte pasvorm: als je vast zit met een cruddy, lage snelheid verbinding thuis. Als u al een moeilijk genoeg tijd toegang tot uw eigen Plex Media Center, terwijl u niet thuis bent als gevolg van een trage upload-verbinding, dan is het hetzelfde verband met een of meer vrienden zal alleen leiden tot frustratie delen. Behoudens dat, echter, het delen van uw persoonlijke bibliotheek is een leuke manier om uw favoriete media te delen met vrienden.

Laten we eens kijken naar wat je nodig hebt om te beginnen en enkele kleine overwegingen.

Om mee te volgen met deze tutorial, hoeft u slechts een paar dingen. Eerst en vooral, een Plex Media Server moet u up and running. Terwijl we kunnen veronderstellen, als u dit artikel gevonden, dat u een server up and running, sommige lezers kan het nodig zijn om terug te krabbelen en lees onze gids voor het opzetten van Plex eerste.

Ten tweede, moet u ervoor zorgen dat uw Plex Media Server is toegankelijk buiten uw eigen netwerk. Terwijl zijn praktisch onmogelijk om het opzetten van Plex, zodat je het niet binnen je thuisnetwerk toegang, soms moet je een beetje het oplossen van problemen doen om ervoor zorgen dat u kunt openen wanneer je niet thuis bent. Als externe toegang niet voor u werkt, zal het zeker niet werken voor je vrienden.

Tot slot, elke vriend die je deelt je media center met de behoeften van een gratis Plex account. Let op, ze niet hun eigen Plex Media Server nodig. Als ze hebben hun eigen Plex Media Server en kan naar rechts te draaien en delen hun server met u, dat is geweldig. Als ze niet een Plex Media Server, hebben geen big deal: zullen hun primaire bibliotheken gewoon standaard de bibliotheken die u met hen delen. Zij kunnen zich aanmelden voor de gratis account hier.

Zodra u de vereisten afvinken-server opgezet, toegankelijk vanaf buiten uw eigen netwerk, en je vriend heeft een Plex rekening-de rest is zeer ongecompliceerd. Om begonnen log in je Plex-account en zoek naar het profiel icoon in de rechter bovenhoek. Klik erop en kies “Users”.

Aan de linkerkant van de resulterende menu, selecteer “Friends”.

In het menu “Friends”, dat is waar je beheren vriend verzoeken en uitnodigingen als u doorgaat met het systeem te gebruiken, moet u een vermelding in de rechterbovenhoek navigatiebalk “Invite Friend” te zien. Klik op dat moment.

In de uitnodiging vak dat verschijnt, voert u het e-mail adres van uw vriend gebruikt om te registreren voor Plex. Als ze nog niet hebben geregistreerd voor Plex, kunt u deze sturen naar hun primaire e-mailadres (ze zullen worden gevraagd om een ​​Plex account aan te maken wanneer zij uw uitnodiging aan te nemen via e-mail). Klik op “Next” als je eenmaal hun e-mail hebt ingevoerd.

In het volgende scherm, zal de wizard uitnodiging beschikbare Plex Media Servers te tonen. Voor elke server kunt u kiezen of u al uw bibliotheken of een aantal van hen te delen. Als u het vinkje “All Libraries ‘in het gedeelte’ Delen ‘, zult u in staat om individueel te selecteren welke bibliotheken worden gedeeld. Tenzij je een dringende reden om het niet eens met een bibliotheek, is het makkelijkst gewoon om ze te laten alle gedeelde. U kunt het tabblad ‘Beperkingen’ onder je servers merken. De enige beperking schakelt gratis beschikbaar gebruikers delen / de functie “channels” niet te delen. Standaard is dit aandeel uitgeschakeld en we raden je laat als zodanig, als zowel u als uw vriend zich abonneren op hetzelfde kanaal, zoals bijvoorbeeld de BBC World News kanaal, dan is uw instellingen voor het kanaal zal hen overschrijven. Alle andere beperking instellingen (zoals het beperken van content op basis van ratings), is beperkt tot gebruikers met Plex Premium accounts.

Als je eenmaal hebt gekozen welke bibliotheken u wilt delen, klikt u op “Uitnodiging”.

Op dit punt zal het centrale Plex-systeem een ​​e-mail naar het account van je vriend. Ze moeten die e-mail te openen en klik op de uitnodiging link naar uw uitnodiging te bevestigen.

Wanneer iemand deelt een bibliotheek met u, ontvangt u zowel een e-mailbericht, evenals een melding binnen uw Plex dashboard. Laten we eens kijken naar twee scenario’s, een waar de Plex bibliotheek met u gedeeld is uw enige bibliotheek en een waar de Plex bibliotheek gedeeld met u naast uw eigen bibliotheek bestaat.

Voor deze tutorial, deelden we onze Plex Media Server met onze vriend, “J” die geen Plex bibliotheek van zijn eigen. Hier is wat onze uitnodiging eruit ziet in het dashboard J’s.

Om het verzoek te accepteren, moet u eerst klikken op het profiel icoon in de rechterbovenhoek, net zoals we deden toen we de uitnodiging van onze rekening gestuurd. Klik op het profiel pictogram te selecteren en vervolgens “Users”. De “1” subscript zowel symbolen geeft de uitnodiging al aangekomen.

Klik op het tabblad “Friends” in het menu aan de linkerkant en klik vervolgens op het groene vinkje naast de uitnodiging te accepteren.

Zodra de uitnodiging is geaccepteerd, als je terug naar het hoofdscherm Plex scherm zie je dat J’s bibliotheek in gebreke is gebleven aan onze bibliotheek en zijn eerder lege dashboard wordt gevuld met de media van onze server.

Op dit punt, onze vriend J heeft volledige weergave rechten voor alle bibliotheken die we hebben gedeeld met hem, en kan gemakkelijk kijken naar wat hij wil. Het Plex systeem zal bijhouden wat hij zag, bijhouden waar hij gebleven was tijdens het kijken, en geef hem alle andere voordelen die we krijgen van Plex Media Server.

Hoe zit het als iemand deelt een Plex Media Server met u, echter, en u al media van je eigen? U schakelt gewoon tussen de server die u wilt openen met een toggle. Terwijl ingelogd op uw Plex Media Server bedieningspaneel of met behulp van een Plex Media Server app (zoals Plex voor iOS), klikt u gewoon op de server keuzemenu, hieronder te zien en zich in de linkerbovenhoek van het web control panel, en kies uit de andere beschikbare servers.

In de screenshot hierboven, kunt u onze server (niet zo creatief met de naam de standaard “plexmediaserver_1”) en onze vriend server “uitvinding” te zien. Om de gedeelde inhoud te kijken, schakelen we gewoon tussen de twee servers met een klik.

Hoewel het schakelen tussen de twee servers is geweldig als je in de stemming voor een doelloos surfen, het is niet eens een noodzakelijke stap. De Plex zoekfunctie zal zowel uw eigen bibliotheek en alle bibliotheken gedeeld met u scant. Als we zoeken naar de term “oorlog”, bijvoorbeeld, kun je zien dat het eerste zoekresultaat is gelegen op onze server, maar de komende drie resultaten worden op de server van onze vriend

de middelen van een paar vrienden zwembad met diverse smaken en grote bibliotheken, en opeens heb je een aardige selectie van titels in een breed scala aan genres.

Het maakt niet heel veel moeite om een ​​Plex krijgen het delen van up and running, maar zodra je kunt u niet alleen deel uw favoriete films en shows met je vrienden, maar op zijn beurt, ook genieten van hun favorieten.

Een ding dat is een must als delen is het instellen van de streaming-speler kwaliteit onder de Plex beginscherm (vanuit een browser), in te gaan op de instellingen in de rechterbovenhoek, en vervolgens aan de linkerkant te selecteren “speler” en het aanpassen van de streaming kwaliteit als noodzakelijk. Ik vind dat sommige Media Servers die arme upload snelheid nog steeds watchable kan zijn als het aanpassen van de afstandsbediening kwaliteit speler tot een beter beheersbaar streaming kwaliteit. Hoewel het niet zo goed zal uitzien als het origineel, althans zal watchable en geen buffering puinhoop.

Als aan de Plex voor ROKU app, tijdens het afspelen van de externe video als je de video te pauzeren, druk op de knop op de Roku afstandsbediening kunt u de streaming kwaliteit selecteren door de instellingen te kiezen, dat is de extreem-linkse icoon en vervolgens aan te passen de streaming kwaliteit als dat nodig is.

Er zijn geen federale regelgeving met betrekking tot “verkopen door” en “best door” data op voedsel verpakt in de Verenigde Staten, met uitzondering van zuigelingenvoeding en babyvoeding. Voor de rest, de data hebben weinig basis in feitelijke voedselveiligheid wetenschap, als gevolg daarvan, de Amerikanen weg te gooien miljarden ponden voedsel elk jaar meer dan de vrees dat het slecht is gegaan.