Netflix werd opgericht in reactie op de late kosten gemaakt uit de verhuur van welke film?

Antwoord: Apollo 13

Terwijl de noodzaak de moeder van vele uitvindingen zou kunnen zijn, moet verlegenheid een beetje krediet te krijgen. Na een bijzonder hoog late-retourkosten in zijn plaatselijke huur plaats, Netflix oprichter en CEO Reed Hastings begon na te denken over hoe er moest een betere manier om dingen te doen zijn. Hij beschreef het moment dat in 2009 een column in het tijdschrift Fortune.

“Het ontstaan ​​van Netflix kwam in 1997 toen ik deze late betaling, ongeveer $ 40, voor Apollo 13. Ik herinner me de vergoeding omdat ik beschaamd over het was. Dat was in de VHS dagen, en het werd me aan het denken dat er een grote markt die er zijn.

Dus begon ik aan het idee van hoe je een film-verhuur bedrijf te creëren via de post te onderzoeken. Ik wist niets van dvd’s, en vervolgens een vriend van mij vertelde me dat ze zouden komen. Ik liep naar buiten naar Tower Records in Santa Cruz, Calif., En gemaild cd’s om mezelf, maar een schijf in een envelop. Het was een lange 24 uur tot de e-mail kwamen terug in mijn huis, en ik scheurde ze open en ze waren allemaal in uitstekende staat. Dat was de grote opwinding punt. ”

Bijna twee decennia na de feiten, Netflix domineert niet alleen de video disc-by-mail markt, maar de streaming markt ook. Geen slechte return on investment voor een $ 40 late betaling.

 Universal Pictures.