leren hoe het navigatievenster in Microsoft Word

Het navigatievenster in Word 2010 kunt u rond uw document te springen op verschillende manieren. U kunt het gebruiken om tekst, Word-objecten, zoals tabellen en grafieken te vinden, en om naar specifieke rubrieken en pagina’s.

We hebben u al eerder laten zien hoe om te springen rond het Word-document met behulp van bladwijzers. In dit artikel ziet u hoe u het navigatievenster gebruiken om uw document op meerdere manieren bewegen.

Om de Navigation Pane openen, klikt u op de knop Zoeken in het menu Bewerken op het tabblad Start, of druk op Ctrl + F.

Het navigatievenster opent op de linkerkant van het venster Woord, door gebrek. In het vak bewerken op de top van de ruit, voert u het woord of de zin die u wilt zoeken. De resultaten automatisch weergegeven. Als ze dat niet doen, druk op Enter of klik op het vergrootglas-knop aan de rechterkant van het vak bewerken.

Een kleine thumbnail displays voor elk exemplaar gevonden voor het woord of zin ingevoerd. Om naar een gebeurtenis, klikt u op het juiste miniatuur. Elk optreden van het woord of zin wordt tijdelijk gemarkeerd op het scherm, evenals, zodat u de tekst die u zoekt snel ter plaatse.

LET OP: Het verplaatsen van uw muis over een miniatuur geeft aan op welke pagina die gebeurtenis kan worden gevonden.

U kunt ook zoeken naar Word-objecten en documenten elementen, zoals grafieken, tabellen, vergelijkingen, voetnoten, eindnoten, en commentaar. Om dit te doen, klik op de pijl naar beneden op de rechterkant van het zoekvak te bewerken. Onder Find, selecteert u het type object dat u wilt uit het drop-down menu.

Er zijn verschillende opties die u kunt instellen om de functie Zoeken aan te passen. Om deze opties in te stellen, klikt u op de pijl omlaag rechts van het vak Zoeken bewerken opnieuw en kies Opties in het drop-down menu.

Het dialoogvenster Zoeken Opties displays. Selecteer selectievakjes aan of uit te schakelen specifieke opties. Als u wilt dat uw selecties naar de standaard opties, klikt u op Als standaard instellen. Klik op OK om de wijzigingen te accepteren en het dialoogvenster te sluiten.

De optie Match geval kunt u uw tekst precies hoe je het hebt getypt te vinden. Bijvoorbeeld, als u “Mode” en vervolgens “mode” getypt zal niet worden gevonden.

Wanneer u zoekt naar tekst, zijn alle exemplaren van het gevonden of het is een woord op zichzelf of een deel van een ander woord. Bijvoorbeeld, als u zoekt naar “beginnen,” voorkomens van het woord ‘begin’ zou ook worden weergegeven in de resultaten. U kunt dit voorkomen door het selecteren van zoeken alleen hele woorden.

U kunt ook wildcards gebruiken in uw zoekopdracht door het selecteren van de optie wildcards. Bijvoorbeeld, als u “c? I”, de resultaten zouden alle woorden of delen van woorden die “c” als de eerste brief en “i” als derde letter bevatten. Alle overige letters kunnen variëren. U kunt een lijst van beschikbare wildcard tekens op de site van Microsoft vindt u hier.

OPMERKING: Wanneer u op OK klikt om het dialoogvenster Opties te sluiten, wordt de laatste zoekopdracht je gedaan hebt gewist en de cursor wordt verplaatst naar het begin van het document. Als u op Annuleren klikt, wordt het zoeken niet gewist.

Om gemakkelijk navigeren naar elk exemplaar van het woord of zin, naar voren in het document, klikt u op de pijl naar beneden (Next resultaat) knop aan de rechterkant van de drie tabs onder het zoekvak te bewerken. De pijl omhoog brengt u naar het vorige zoekresultaat, achteruit in het document.

LET OP: De volgende en vorige knoppen kunnen ook worden gebruikt om naar de volgende en vorige Word-object, als dat is wat u hebt geselecteerd te vinden.

Als u gebruik hebben gemaakt van de ingebouwde kopstijlen in Word om de secties van het document te definiëren, kunt u eenvoudig naar de verschillende onderdelen met behulp van de eerste (Blader door de koppen in uw document) tabblad.

OPMERKING: Dit tabblad kan ook worden gebruikt om uw document eenvoudig te reorganiseren.

Klik op het volgende tabblad naar rechts (Blader door de pagina’s in uw document) om miniaturen van alle pagina’s in het document weer te geven. Klik op een pagina om snel naar die pagina.

Als u liever gebruik maken van de klassieke Zoeken en vervangen dialoogvenster, klik op de pijl naar beneden aan de rechterkant van de Search bewerken en selecteer Geavanceerd zoeken in het drop-down menu.

De Zoeken en vervangen dialoogvenster. Dit dialoogvenster is vergelijkbaar met degene die je hebt gezien in eerdere versies van Word. De opties in het dialoogvenster Find-opties zijn beschikbaar door te klikken op de knop Meer. U kunt er ook voor kiezen om bepaalde formaten, zoals tekst die met een bepaald lettertype of paragraaf stijl te vinden. Als u op de speciale knop kunt u zoeken naar een groot aantal speciale tekens en cijfers.

U kunt ook toegang krijgen tot het tabblad Vervangen of het tabblad Ga naar rechtstreeks met behulp van dezelfde drop-down menu op de Navigation Pane dat het tabblad Zoeken geopend op het dialoogvenster Zoeken en vervangen doos.

LET OP: Het tabblad Vervangen voegt een Vervangen tekstvak onder het zoeken wat te bewerken op het tabblad Zoeken.

Het tabblad Go To in het dialoogvenster Zoeken en vervangen venster kunt u direct naar specifieke paginanummers, secties, lijnen of andere documenten delen en objecten.

U kunt de Go ook gebruiken om het tabblad Word-document objecten en elementen, zoals afbeeldingen of tafel, net als het navigatievenster te vinden. Selecteer het gewenste item in de Ga naar wat lijst. Klik op Ga naar als je eenmaal hebt ingevoerd wat je wilt zoeken.

Om het navigatiedeelvenster te sluiten, klikt u op de pijl naar beneden in het deelvenster de titelbalk en selecteer Sluiten in het drop-down menu. U kunt ook gebruik maken van dat menu te verplaatsen en het formaat van het paneel.

OPMERKING: U kunt ook het paneel met behulp van de X-knop te sluiten aan de rechterkant van de pijl op de ruit van de titelbalk.

Microsoft heeft de zoek- en navigatiefuncties in Word 2010 verbeterd, waardoor het makkelijker om rond in uw document verplaatsen en zoeken naar tekst, stijlen, speciale tekens en document elementen.

In de jaren 1980 en vroege jaren 1990 (tot 1993), Nintendo wilde video game kwaliteit hoge via strenge regels van toestemming regels die uitgevers slechts vijf goedgekeurde Nintendo Entertainment System titels per jaar beperkt te houden.